Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Душо бе, без нервоза ти кажав..
Ја сакам Скопје да изгледа како некоја убава Европска метропола,веруј многу сакам.. ама со трафики у сред центар и тони салфети и размачкан кечап ,нема да може ;)

И второ извини што Бане го спомнав, веројатно на тоа се должи твојот нагон за мое шамарање ,ветувам веќе нема ..(y)
Јас убаво те прашав два пати каде ти си бил и дали воопшто си излегол од земјава?
Значи ако нешто ме вади од патики е зборување од ракав глупости особено од неизживеани или непрошетани луѓе. „Одете во Европска метропола и видете какви се“ - wow
Ти незнаеш што сакаш од Скопје, оти ова што го гледаме е лудница.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.793
Јас не реков никаде за лошо однесување кон провинцијалци како што си се нарекувате. Туку чудно ми стана на форумов за Скопје 2014 проектот се луѓе од други градови се заинтересирани, се само тие го бранат, еден максимум дали има од Скопје што го брани. И после истите тие ќе викаат Скопје не чинел, скопјани не чинеле а едно нешто да кажеш против проектот ти скокаат ко фамилија да си им убил?
За тоа со автобуската си во право, видиш и многу места треба да се исчистат и јас се согласувам со тоа, ете гледаш дека има приоритети за кои трубиме цело време а не се средени.

Со оглед на здравствената ситуација во која се наоѓам и се наоѓа пола Македонија, моменталната состојба во која се наоѓаат градски клиники па доаѓам дома и читам дека ќе се даваат милион евра за врби место да се дадат за апарати и лекови, добро што само на вакви зборови сум останата.
Јас одам на пракса во една клиника, и со свои очи гледам какви апарати се донесени, исто пред некој ден бев на очно во Скопје, видов какви апарати се таму донесени.
Преку ноќ нема ништо никаде да се промени, но се подобрува, јас тоа на мој грб го почувствував кога морав, пред извесно време морав да правам операција, во една од државните клиники, иста таква правев пред 10тина години, и можам да направам споредба во квалитетот на услугата. Најголема замерка најдов во персоналот, а не во хигиената и квалитетот со кој овој пат мојот проблем беше засекогаш решен.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Душо бе, без нервоза ти кажав..
Ја сакам Скопје да изгледа како некоја убава Европска метропола,веруј многу сакам.. ама со трафики у сред центар и тони салфети и размачкан кечап ,нема да може ;)

И второ извини што Бане го спомнав, веројатно на тоа се должи твојот нагон за мое шамарање ,ветувам веќе нема ..(y)
Поточно на кој Европски град? живо ме интересира :icon_lol:.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.793
Јас убаво те прашав два пати каде ти си бил и дали воопшто си излегол од земјава?
Значи ако нешто ме вади од патики е зборување од ракав глупости особено од неизживеани или непрошетани луѓе. „Одете во Европска метропола и видете какви се“ - wow
ќ

Јас сум била во неколку метрополи. Тоа што кај нив е веќе изграденото ,историја, не значи дека ние не треба да создаваме историја.
Доколку најдам време денес, ќе поставам неколку слики кои сум ги забележала во тие метрополи, каде што е очигледно дека не измислуваме топла вода.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Париз,Лион,Штутгарт,Минхен,Виена ,Салцбург,Будимпешта,Загреб,Љубљана,Венеција..

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Па ако во предизборна агенда стои ,рушење на проект Ск-2014, и ако поголемиот дел од народот се согласи дека такво нешто сака, зошто да не?
Жалосно е колку си го потценувате народот, не мора во други ,метрополи, да одите, одете до еден Дојран и видете каков е сега, а каков беше пред само 6-7 години.
Ti ne razbiras izgleda, jas samo se nadovrzav na toa tvoeto znaci se soglasuvam deka samo promenite se vecni i posto samo promenite se vecni nisto pa ni spomenicite ne se vecni, jas znam deka eden den koga ke bideme malcinstvo u zemjava spomenicite ke gi rusat tie sto ke bidat mnozinstvo, znaci namesto spomenici pravete deca ako sakate nekoj da ne vi gi rusi!
Posle drugo e Evropa ne se naprailo toa sve odednas za nekolku godini nego ima avtenticnost ova e od 15 vek ova e od togas i togas a ova usileno bas nekropola sve spomenici, kakva metropola!

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Tipicen odgovor na eden neSkopjanec... pa i ne me cudi sto i ne znaat sto znaci da zivees vo eden grad koj ima duh i maalska istorija. Stoilko i komp. se del od toj skopski duh koj nikoj nadvor od Skopje nikako nema da moze da go razbere.
Па еве ја не сум од Скопје па сепак не мислам така...
обично кога одам за ск ако се задржувам подолго одам кај чичко Стоилко оти знам дека таму се најубаи..
а иначе грешка си за болдираното... немој ради еден коментар да ги навредуваш сите други градови и животот во нив.. во секој град има нешто посебно нешто автентично шо го нема во другите.. затоа не е убаво така да зборувате...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Трафиките карши ГТЦ на автобуската што беа сите се урнати. Очигледно ги чистат трафиките од цела територија на општина центар и не се урива само Стоилко.

B

Black Guard

Гостин
ќ

Јас сум била во неколку метрополи. Тоа што кај нив е веќе изграденото ,историја, не значи дека ние не треба да создаваме историја.
.
Ама не треба да значи и "силување" на историјата или поточно нејзина злоупотреба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Јас одам на пракса во една клиника, и со свои очи гледам какви апарати се донесени, исто пред некој ден бев на очно во Скопје, видов какви апарати се таму донесени.
Преку ноќ нема ништо никаде да се промени, но се подобрува, јас тоа на мој грб го почувствував кога морав, пред извесно време морав да правам операција, во една од државните клиники, иста таква правев пред 10тина години, и можам да направам споредба во квалитетот на услугата. Најголема замерка најдов во персоналот, а не во хигиената и квалитетот со кој овој пат мојот проблем беше засекогаш решен.
Епа еве вака, чим одиш на пракси ќе те упатам на неколку клиники. Оди на стоматологија и прашај ги чистачките дали имаат крпи за чистење или па сами си носат. А за апаратите што се донирани од кинеско производство те молам не ме смеј :pos:
Оди на патологија и прашај колку време се чека за да ти дадат резултати и оди ако можеш таму кај што се примероците вадени на стакленца чисто онака да видиш колку има зошто немаат доволно опрема за да ги проверат сите што побрзо. Еве за почеток само овие.

Вие со глава у ѕид удирате или нешто друго е?

Вчера врби слушам дека ќе ставаат, денеска Стоилко нагрдувал простор а чирон кај што е Најки па и самата триумфална не нагрдувале :pos:

Ништо чудо да доаѓаат по куќи и сите нас да не срушат некој ден, па who knows, можеби ќе им текне да направат некој гигантски ролеркоустер од Железара до Сарај.

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Едно ОГРОМНО БРАВО за Таруно,што ја отвори темава и што ја сподели Трагичната или Среќната вест(за кого,како). Го утепавме денот на темава.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
ќ

Доколку најдам време денес, ќе поставам неколку слики кои сум ги забележала во тие метрополи, каде што е очигледно дека не измислуваме топла вода.
Точно, но не треба да ја правиме насила, нешто што се случува досега. Укради нешто од еден град, нешто од друг, нешто од трет, ко копи пејст функција сме.

Kajgana Shop

На врв Bottom