Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Само без нервоза;)
Ти си бил во Европа, па ќе ни споредуваш, во која Европа бе Цитро во Црна Гора на море? Или во Бугарија? Или те однеле на школска екскурзија на поминување низ Србија?
Мислам стварно му иде на човек да ти ја залепи една и да те прати во тоа Куманово да дигаш цигли. Ти ќе ми споредуваш Европска престолнина со Скопје.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Голема работа, ко да неможат да го отворат некаде во ГТЦ... Мора да биди на улица.

Поддршка за идејата.
Можеше и труимфалната капија да биде во поинаква форма, што ќе ја собере и ќе изгледа прекрасно во ГТЦ, најдолу, наспроти вецеата.
Голема работа, мора да биди на улица

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Вие сте стварно ненормални. За какви синоними и култура зборувате хахаха...еве јас како провинцијалец (демек вие сите у велеградот Скопје со генерации живеете) имав прилика да ја запознаам вашата скопска култура и синоними. Купив сендвич (за квалитет нема да зборувам, не е битно) од таа фамозна трафика и додека го добив и изедов три пати ми се превртија цревата. Ај што ѓубре има насекаде (наместо да се буните за тоа што градот ви е депонија вие се буните за трафики...), кучиња, мачки, алигатори и мутирани инсекти низ салфети и остатоци роварат, згора на се има и цигани што ПРОСАТ ДОДЕКА СИ ГО ЧЕКАШ Е****Т СЕНДВИЧ. Да имав пари да раздавам по цигани немаше од трафика да јадам ебаго. Остај што смрдат, еден циган СИ ГИ ЈАДЕШЕ МРСУЛИТЕ КОИ МУ СЕ СЛЕВАА ДИРЕКТНО В УСТА. Супер сцена за отворање апетит пред јадење, фак јеа. И од кога го добиваш сендвичот не те остават на мира. Прв и последен пат јадев таму. Ако за вас скопјани ова е култура и гоштевање, незнам што народ ќе бевте. Изгледа стварно од нива право во Скопје сте донесени. АМА НЕ, си се буните за трафиките, за тоа што градат нешто саглам (со исклучок на врби и такви промашени срања), што заличивте на град (за метропола има уште 10 Скопјиња 2014 да се направат). Еве еден мој предлог за изгледот на Скопје што верувам ќе ве задоволи.

Секако, може да се вметнат и трафики ;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не, бе Цитро неаме пари ние, затоа од Стоилко јадеме. Јбг... не сме буржоазија ко тебе. Грда е капијата и ме нервира како нестисната бубулица со белко. Ете ти мој опис за истата.

пс. и ти добро си ги заработуваш парите, продолжи така. ;)
1.ЈБГ,тебе те нервира мене не.. мене ме нервира изгледот на поштата, на факултетите и на сите оние комби блокови од прошлиот век ,тебе може не ..ме нервираат сите објекти изградени во "Титов" стил, ама тоа ми е ..

2. Е фала, и ти да си најдеш поубава работа
:pos:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
многу лошо што уште ви го перат мозокот со тие социјалистички идеи :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ти си бил во Европа, па ќе ни споредуваш, во која Европа бе Цитро во Црна Гора на море? Или во Бугарија? Или те однеле на школска екскурзија на поминување низ Србија?
Мислам стварно му иде на човек да ти ја залепи една и да те прати во тоа Куманово да дигаш цигли. Ти ќе ми споредуваш Европска престолнина со Скопје.
Душо бе, без нервоза ти кажав..
Ја сакам Скопје да изгледа како некоја убава Европска метропола,веруј многу сакам.. ама со трафики у сред центар и тони салфети и размачкан кечап ,нема да може ;)

И второ извини што Бане го спомнав, веројатно на тоа се должи твојот нагон за мое шамарање ,ветувам веќе нема ..(y)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Тролови од други градови што живеете, ви се меша некој што живее во Скопје кога се одлучува нешто за во ваш град да ви кажува дали треба нешто да седи таму или не треба?

Не е до храната, сто години седи тој објект таму и ако сака гомна нека продава, јас не можам да го смислам тоа место без чичко Стоилко. Исто ко Охрид со чинарот или Битола со саатот.
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:50 PM ---
Не е само поентата за сендвичите од Стоилко, него се урива култно место за што !? За да не ја нагрдува капијата, која сама по себе е грдоина до безсвест. Дај не заебавај.
Потпис :)За чирон до ГТЦ никој ништо не збори за уривање?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
искрено брат студирам факултет и воопшто немам никаков корист од сите овие проекти, само едноставно се осеќам убаво и исполнето кога гледам дека државата иде нагоре, мене барем сите овие работи ме исполнуваат, малце коментарот звучеше како политички, ама не ми беше тоа целта.
Може не ти беше, ама ептен звучеше.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Тролови од други градови што живеете, ви се меша некој што живее во Скопје кога се одлучува нешто за во ваш град да ви кажува дали треба нешто да седи таму или не треба?

Не е до храната, сто години седи тој објект таму и ако сака гомна нека продава, јас не можам да го смислам тоа место без чичко Стоилко. Исто ко Охрид со чинарот или Битола со саатот.

Потпис :)
:pos::pos::pos: На разгледници го ставате ли? Париз со Ајфеловата, Лондон со Биг Бен, Скопје со трафика :pos::pos:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
искрено брат студирам факултет и воопшто немам никаков корист од сите овие проекти, само едноставно се осеќам убаво и исполнето кога гледам дека државата иде нагоре, мене барем сите овие работи ме исполнуваат, малце коментарот звучеше како политички, ама не ми беше тоа целта.
Иде нагоре, се високо градат.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сакале Скопје да биде европска метропола а се наоѓа на Балканот. Тоа ти е како речеш да не јадеме ајвар туку путер од кикирики.

Локацијата беше ок. Изгледот - не. Истото место, со модерни градби и ќе биде подобро од супер. И зборите кучиња, просјаци, циганчиња ова она. Па сигурно не постојат тие заради сендвичарите туку поради тоа што не се замараат полицајците да ги бркаат. Зашто ги нема пред Мекдоналс и слични ресторанчиња и сендвичари? Зашто се big companies и се заштитени од нашиве про-европски полицајци со внатрешни балкански манири.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
:pos::pos::pos: На разгледници го ставате ли? Париз со Ајфеловата, Лондон со Биг Бен, Скопје со трафика :pos::pos:
Не, Скопје со милион евра вредни врби. Ете гледаш, има пуно ствари за ставање на разгледници, што ги рушат овие трафики за просјаците ко нас што некад немаме пари да јадеме во седмица и јадеме од Стоилко.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Не ме чуди утре и старата железничка со саатот да ја урнат за да изградат некој "модерен" споменик, таму ваљда ќе го стаат Перикле...

Потпис :)За чирон до ГТЦ никој ништо не збори за уривање?
Во право си, иако неам јадено таму веќе 2 години ама историја си е историја и не се замислува поинаку тоа место...

Kajgana Shop

На врв Bottom