Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Цитро не бил во Лондон изгледа, не јадел фиш & чипс од улица, бапнати во хартија, на рака директно. :D

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ova znaci na Skopjevo mu smenija lichen opis. Prvo kockata legendarno mesto kaj se sobiravme pankeri na vremeto i ebaa mamata, posle toa kaj centro si pievme tamu, polse ovoj penov naprai pustina od plostadot sve sramni so zemja sea ovie go napravija nekropola so spomenicive sea i Stoilko, i possle ko da sum u nekoj drug grad a ne u moeto rodno Skopje!

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Не, Скопје со милион евра вредни врби, how does that feel?
Од сите нови градби ја избра баш онаа за која се сложуваме дека е срање (што и го напишав во мојот пост погоре). Ама стварно, како се однесувате скопјани мислам дека терминот "провинцијалец" е привилегија и чест. Дај кажете нешто да ви го исчистат градот, кога влегувам кај автобуската исто како во Дрисла да влегувам. Вие за трафики се буните...каков менталитет.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Преродба за тебе, не и за мене. И ќе викам поранешен Стоилко и до кога !? Се веќе стана поранешно, а сегашното за курац не го бива.

пс. добро си ги заработуваш парите, ај ти. ;)
Мене од сегашново, се ми се допаѓа, освен планот за грчка митологија (Зевс и ќерките) пред театарот што ќе ги стават.
И зградата на ЕВН, исто така.
Се останато, мене ми е многу убаво и едвај чекам да заврши, посебно што и Стара Чаршија ја вклучија и неа ќе ја прават.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Тролови од други градови што живеете, ви се меша некој што живее во Скопје кога се одлучува нешто за во ваш град да ви кажува дали треба нешто да седи таму или не треба?

Не е до храната, сто години седи тој објект таму и ако сака гомна нека продава, јас не можам да го смислам тоа место без чичко Стоилко. Исто ко Охрид со чинарот или Битола со саатот.
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:50 PM ---
Женско си , не ти личат вакви муабети.. гомна нека продава, врби со гз ќе ги вадат. и уште некои кои ги прочитав од тебе денес..
--- надополнето: Oct 27, 2011 12:59 PM ---
Ептен ти сметаа нели ?
Многу работи ми сметаат .. ова беше само една

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Ova znaci na Skopjevo mu smenija lichen opis. Prvo kockata legendarno mesto kaj se sobiravme pankeri na vremeto i ebaa mamata, posle toa kaj centro si pievme tamu, polse ovoj penov naprai pustina od plostadot sve sramni so zemja sea ovie go napravija nekropola so spomenicive sea i Stoilko, i possle ko da sum u nekoj drug grad a ne u moeto rodno Skopje!
Баба ми вака се осеќала после 63та.
Само промените се вечни.
И мило ми е поради тоа.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мене од сегашново, се ми се допаѓа, освен планот за грчка митологија (Зевс и ќерките) пред театарот што ќе ги стават.
Се останато, мене ми е многу убаво и едвај чекам да заврши, посебно што и Стара Чаршија ја вклучија и неа ќе ја прават.
Абе тебе и на глава да ти стојат убаво ке ти е и нема да сакаш да заврши, да ви е*ам тоа умот ограничен.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
АМА НЕ, си се буните за трафиките, за тоа што градат нешто саглам (со исклучок на врби и такви промашени срања), што заличивте на град (за метропола има уште 10 Скопјиња 2014 да се направат).
Еееј стварно како ни го спушти, алал да ти е. Немам зборови. Најмногу ќе ни го спуштиш ако не доаѓаш во овој смрден град каде цигани си ги јадат мрсулите и каде нема канта за ѓубре. Инаку, доколку си дошол во Скопје пред неколку години ќе видеше дека има и канти и фонтана и се, ама не „прекрасната“ капија мораше да се изгради во таа педа од место и истите тие беа вишок.

Инаку не знам оти провинцијалците толку го мразат Скопје, а сепак доаѓаат во него. Какви сте само мазохисти вие... ц.ц..ц..

Г

Гучи

Гостин
Еднаш имам јадено од Стоилко ко копиљ, и у плескавицата најдов врвка :pos: онаква табли за јајца шо врзуваат и фино лепо си исповратив :eek:..и од тогаш не сум ни помислил од таму да јадам :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Абе тебе и на глава да ти стоја убаво ке ти е и нема да сакаш да заврши, да ви е*ам тоа умот ограничен.
Не туку ми се лигави, ти се гледа културата.
Мене ми одговара ова што се прави во Скопје, ако тебе не ти одговара, не знам што да ти кажам, освен дека поголемиот дел од народот си го кажа својот збор, а бидејќи ова, па, не е диктатура, можеш слободно да се буниш и плачеш, и да се надеваш дека 2015 ќе се смени тоа.
Поздрав, јас одам на плоштадот кој ми се допаѓа, да пијам кафе.
А конкретно за Чичко Стоилко и компанија, баш ми е гајле. Јас никогаш се немам ,собирано, таму, односно, сме се собирале на ,Рекорд,, едно време додека работеше ,Фреш,, ама Стоилко, баш никогаш не ми значел ништо, дури ни како локација за ,собирање,.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Од сите нови градби ја избра баш онаа за која се сложуваме дека е срање (што и го напишав во мојот пост погоре). Ама стварно, како се однесувате скопјани мислам дека терминот "провинцијалец" е привилегија и чест. Дај кажете нешто да ви го исчистат градот, кога влегувам кај автобуската исто како во Дрисла да влегувам. Вие за трафики се буните...каков менталитет.
Јас не реков никаде за лошо однесување кон провинцијалци како што си се нарекувате. Туку чудно ми стана на форумов за Скопје 2014 проектот се луѓе од други градови се заинтересирани, се само тие го бранат, еден максимум дали има од Скопје што го брани. И после истите тие ќе викаат Скопје не чинел, скопјани не чинеле а едно нешто да кажеш против проектот ти скокаат ко фамилија да си им убил?
За тоа со автобуската си во право, видиш и многу места треба да се исчистат и јас се согласувам со тоа, ете гледаш дека има приоритети за кои трубиме цело време а не се средени.
Женско си , не ти личат вакви муабети.. гомна нека продава, врби со гз ќе ги вадат. и уште некои кои ги прочитав од тебе денес..
Со оглед на здравствената ситуација во која се наоѓам и се наоѓа пола Македонија, моменталната состојба во која се наоѓаат градски клиники па доаѓам дома и читам дека ќе се даваат милион евра за врби место да се дадат за апарати и лекови, добро што само на вакви зборови сум останата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Da i istite tie promeni ke gi napraat prav i pepel spomenicite! Posto Само промените се вечни!!!!
Па ако во предизборна агенда стои ,рушење на проект Ск-2014, и ако поголемиот дел од народот се согласи дека такво нешто сака, зошто да не?
Жалосно е колку си го потценувате народот, не мора во други ,метрополи, да одите, одете до еден Дојран и видете каков е сега, а каков беше пред само 6-7 години.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Еееј стварно како ни го спушти, алал да ти е. Немам зборови. Најмногу ќе ни го спуштиш ако не доаѓаш во овој смрден град каде цигани си ги јадат мрсулите и каде нема канта за ѓубре. Инаку, доколку си дошол во Скопје пред неколку години ќе видеше дека има и канти и фонтана и се, ама не „прекрасната“ капија мораше да се изгради во таа педа од место и истите тие беа вишок.

Инаку не знам оти провинцијалците толку го мразат Скопје, а сепак доаѓаат во него. Какви сте само мазохисти вие... ц.ц..ц..
Што да правам, меѓународните автобуси и аеродромот се таму. Инаку еве, во секоја пригода го пуштам татко ми да заврши работа - де за стипендија де за документи...Не сме достојни ние провинцијалците за вашиот велеград. Ма дај човече, повеќе "сељаци" отколку во Скопје нема во никое друго место. Пливајте во депонијата, важно не сте провинцијалци.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ако ти е толку убаво носи си ги дома. Што да ти кажам друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom