Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Н

нихилист

Гостин
priznavam, zgreshiv, blagodaram shto me popravi
ama ne veruvam deka si mnogu daleku od seto toa, na nekoj drug nacin neli
zborot mi beshe, ako spored tebe ljubovta e "smeshna" i site shto veruvaat vo nea se "glupavi"...se mi e jasno
Љубовта не ми е толку смешна колку што ми се смешни орбови, обоени енергии, машки вагини, женски пениси и така натака, листата си продолжува...

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Љубовта не ми е толку смешна колку што ми се смешни орбови, обоени енергии, машки вагини, женски пениси и така натака, листата си продолжува...
i seto toa ne e tolku smeshno kako nekoi facki od forumov koi postojano baraat pricini za provokacija, a voedno gi procitale site moi mislenja, treba da bidam polaskana???
zoshto da ne :)
koga tolkavo znacenje bi pridadal na sebe i na tvoite mislenja...ah, dali vredi da se objasnuva???
edno prashanje,
ubavo ti e koga provocirash i navreduvash, ti se polni egoto, se cuvstvuvash moken???
sigurno se obozavash sebe si koga ke ti tekne nekoja "jaka"navreda
a jas pak se obozavam sebe si koga uzivam dodeka ti ja gledam gluposta i do kaj se mozesh da odish i ti i takvite kako tebe

T

Tetro

Гостин
Дали е атеизмот вера кога ќе се земе во предвид дека атеизам е верувањето дека не постои Бог, без конкретни докази?
Атеизам е НЕверување за постоењето на било какви Богови, во ниту една форма.
Било да се антропоморфни, или зооморфни (во вид на животно) или пак аморфни (без материјална форма).

Исто е и со постоењето на дедо мраз. Постои само како човек од рекламна кампања на CocaCola Co.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
До негде си во право, затоа што обично нема "права" страна
во дискусијата. Секогаш ги бирам за "каменување" тие што се појаки :)
Ова не е правило..... ама има вистина во твојата констатација, мора да признам.
Убаво од тебе што ги каменуваш посилните, иако неаргументирано ги прогласи атеистите за посилни нели;)

Јас стално кога гледам фудбал а не сум се кладел на тој натпревар навивам за послабиот, арно ама кога сум се кладел сум употребил колку толку рационалност и разум и сум ставил на посилниот според мои сознанија.

Е сега ти каменувај ги и понатака сите што ги сметаш за појаки, ама нека камењата бидат рационални, здраворазумски и логични. Само тогаш ќе ја погодиш целта, и само тогаш ќе тежат камењата;)

Н

нихилист

Гостин
i seto toa ne e tolku smeshno kako nekoi facki od forumov koi postojano baraat pricini za provokacija, a voedno gi procitale site moi mislenja, treba da bidam polaskana???
Не, напротив. Не ги читам твоите мислења зошто најчесто пишуваш километарски постови на латиница и не сакам непотребно да ги замарам очите. А кога ќе решам да прочитам што си напишала, читам глупост. Така да, не би сакал да ги прочитам сите твои мислења од страв iq-то да не ми отиде во минус.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Не, напротив. Не ги читам твоите мислења зошто најчесто пишуваш километарски постови на латиница и не сакам непотребно да ги замарам очите. А кога ќе решам да прочитам што си напишала, читам глупост. Така да, не би сакал да ги прочитам сите твои мислења од страв iq-то да не ми отиде во минус.
da zatoa se znaesh sto sum napishala
hahahahaha
da ne si vidovit slucajno

Н

нихилист

Гостин
da zatoa se znaesh sto sum napishala
hahahahaha
da ne si vidovit slucajno
Па ете, прочитав нешто за орбови, нешто за машки вагини и женски пениси, нешто за обоени енергии, космичка љубов и така... Тоа се, се на се, околу 20-30 постови, груба проценка. Можам да замислам колку глупости си изнатропала во другите 350 поста.

Ајде, толку од мене, се одјавувам. Остани ми поздравена, медитирај си... ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Oбично саркастично се смеам, ама еве, денес, кога те читам, тужно ми паѓа за тебе :(
Да ти беше тужно немаше да пишеш, ќе ти беше жал.
Вака пиша колку да ме навредиш.
Тие финти на врсниците на тебе.....до кај 15 год најверојатно.
Не ми е јасно од кај ти е желбата?
Да сум те тепал или нешто слично... ај да те разберам.
Вака можам слободно да констатирам дека си идиот.
Ама пошто си идиот а детиште пола ти се прашта.
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:52 PM ---
СПРЕМЕН СУМ

само нека каже сам ќе се средам:
Можеш слободно.
--- надополнето: Oct 27, 2011 8:59 PM ---
Илузија ти е другарче изјавава. Атеизмот тоа не го вика. Толку ли е тешко една реченица да се сфати. Атеизмот е неверување во богови и божества.
За вториот дел? Докажи дека постои нешто после овој живот.
А зошто би ти докажувал на тебе?
Имаш ли желба да знаеш на прво место?
--- надополнето: Oct 27, 2011 9:02 PM ---
Убаво од тебе што ги каменуваш посилните, иако неаргументирано ги прогласи атеистите за посилни нели;)

Јас стално кога гледам фудбал а не сум се кладел на тој натпревар навивам за послабиот, арно ама кога сум се кладел сум употребил колку толку рационалност и разум и сум ставил на посилниот според мои сознанија.

Е сега ти каменувај ги и понатака сите што ги сметаш за појаки, ама нека камењата бидат рационални, здраворазумски и логични. Само тогаш ќе ја погодиш целта, и само тогаш ќе тежат камењата;)
Јас не се кладам, затоа што во вашиов случај никој не победува.
За камилите треба знаење, за лавовите стап.
Така и одат работите, некогаш има исклучоци....ама тоа е.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Знам што велат, читав досега низ сајбер просторот. Исто велеа и атеизмот е црн колку што е кељавоста боја на коса, хаха.
Не е важно тоа, важно атеизмот се основа на ВЕРУВАЊЕ. Ирелевантно дали на нечие постоење или непостоење, но сепак се основа на ВЕРА.
Атеизмот се основа на вера исто како што мармаладот се основа на леб.
Двете идат заедно, ама се далеку од исто.
Атеизмот е реакција на верувањето, ништо друго.
Дали е атеизмот вера кога ќе се земе во предвид дека атеизам е верувањето дека не постои Бог, без конкретни докази?
Без конкретни докази?
Верниците забораваат една важна работа.
Absence of proof is proof of absence.
Непостоење на доказ е доказ за непостоење.

Твојот аргумент би бил точен ако, и само ако е потребно исто толку верба за неверување колку што треба верба за верување. Најверојатно тоа ти е поентата.

Дали е потребно исто верба за да веруваш во Дедо Мраз исто колку што е потребно верба да не веруваш во Дедо Мраз?
Дали е потребно исто верба за да веруваш во Минотаури исто колку што е потребно верба да не веруваш во Минотаури?

Одговорот е не.
Потребно е многу повеќе верба да веруваш во Господ отколку што е потребно за да не веруваш во Господ.

И да, не очекував од тебе да ја постираш таа ретардирана слика за атеизмот (знаеш на која мислам, да не ја цитирам).
Атеизмот не мора да одговори како е настанат универзумот, атеизмот воопшто и не се бави со тоа. Атеизмот единствено е отфрлање на религиозните објаснувања за настанување на универзумот, а дали атеист ќе мисли дека универзумот е настанат со Биг Бенгот, со вонземјани или со летачко шпагети чудовиште, воопшто не прави разлика.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Да ти беше тужно немаше да пишеш, ќе ти беше жал.
Вака пиша колку да ме навредиш.
Тие финти на врсниците на тебе.....до кај 15 год најверојатно.
Не ми е јасно од кај ти е желбата?
Да сум те тепал или нешто слично... ај да те разберам.
Вака можам слободно да констатирам дека си идиот.
Ама пошто си идиот а детиште пола ти се прашта.
Јас сум среќен што морам пред луѓе да се правдам и луѓе да ми праштат, макар биле комплетни морони a не бог. Обично, дефулт верниците ги почитувам, дека се наивни (во пола случаи и невини) и хармонично насторени, секогаш позитивно. Ти бате си исфрустриран. Или ти погодив некоја точка или на сила си верник. Како мал вујко ти те чепкал, па мајкати те носела во црква на „чистење“. Како и да е, уште го имаш моето сожалување. Остани ми со здравје, добар самарјанину. Whatever rocks your boat.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ајде да ја пренасочи ме темата во друга сфера еве едно прашање за атеистите.Ме интересира доколку вашиот партнер е некаков си верник како делувате
на него? Или пак пред да го одберете за брачен партнер прашувате за тоа и доколку е верник се откажувате од него-а или се трудите да го промените,да наметнете свое мислење и доколку не би успеале во тоа што би направиле а парнерот или партнерката толку ви се допаѓа,си ја сакате а размислувањата се во обратни насоки тогаш што се случило?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.739
Поени од реакции
8.754
Ајде да ја пренасочи ме темата во друга сфера еве едно прашање за атеистите.Ме интересира доколку вашиот партнер е некаков си верник како делувате
на него? Или пак пред да го одберете за брачен партнер прашувате за тоа и доколку е верник се откажувате од него-а или се трудите да го промените,да наметнете свое мислење и доколку не би успеале во тоа што би направиле а парнерот или партнерката толку ви се допаѓа,си ја сакате а размислувањата се во обратни насоки тогаш што се случило?
Мојот партнер е верник. Јас не му се мешам во изборот. Си слави сите празници како што му наложува религијата, исто така има и слава.
Но, јас не учествувам со него во неговите славења.
Доколку дојде до брак, ќе биде ,дискриминиран,. Зошто јас не би склучила брак во црква исто како што нема да дозволам да ми се крштеваат децата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom