H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Паметно...Тоа што ги тера македонците да одат во Бугарија да потпишат дека се бугари и да земат нивен пасош.
Постарите не ти ја кажале вистината, ние и ден денеска се посетуваме со нашите во Турција , сеуште го зборуваат албанскиот.
Ај да се вратиме на тема , според мене заедничкото конзуларно претставување нема врска со голема Албанија , тоа ќе важи во местата каде на пример Албанија нема конзуларно претставништво а Косово има , и спротивното.
Иначе во местата каде и Албанија и Косово имаат амбасади , тогаш договорот не важи.
Еве и Македонија се договори со Србија за премин на границата само со лична карта , дали ова значи дека се остварува Голема Србија?
Па секако дека ќе зборат, иако помладите генерации не ги интересира тоа.
Тие што го пишувале текстот претерале малце, бидејќи има и земји членки на ЕУ кој имаат така конзуларни претставништа- одма во Центар до Шпанија мислам дека беа кралството Норвешка и Шведска не сум сигурен заедно имаат, помали трошоци/криза е зошто да се трошат народни пари за џабе.
Да и јас сакам да одговорат на истото со оглед дека прво-постираниот текст наведува до погрешно мислење!