Почна создавањето на голема Албанија!?

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
требаше во 2001 да им го дадеме гостивар и тетово и нека си ебат мајката таму, сеа ако испадне некој конфликт ќе ни земат поголем дел
Не бива!Моите роднини од таму нејќат да си одат!

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Град Тетово (без селата)

2002

Македонци 35%
Албанци 55%

А во 2011 којзнае колку е променета сликата , многу нови згради и куќи се изградени.
Да бе сите сељаци дојдоа у градовите,а селата се испразнија па кој знае колку е променета сликата

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Град Тетово (без селата)

2002

Македонци 35%
Албанци 55%

А во 2011 којзнае колку е променета сликата , многу нови згради и куќи се изградени.
Ама се изградиа, сега се напуштени на арбајтен се :D.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Колку гољема? 40 000 км квадратни :pos:

Ставете ја темата у подфорум научна фантастика

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
The Albanians are the new Serbs of the 90's.Just sayin.
Не сме ни како србите од 2011-та, немој да не навредиш, што лошо реков за да не споредиш со најшолите на Европа.

Велам дека ќе ги посетам албанските населби со автомобил , не со тенкови.
--- надополнето: Oct 26, 2011 6:01 PM ---
Ама се изградиа, сега се напуштени на арбајтен се :D.
Тетово врие од луѓе , најактивен град е после Скопје.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не сме ни како србите од 2011-та, немој да не навредиш, што лошо реков за да не споредиш со најшолите на Европа.

Велам дека ќе ги посетам албанските населби со автомобил , не со тенкови.
--- надополнето: Oct 26, 2011 6:01 PM ---

Тетово врие од луѓе , најактивен град е после Скопје.
Тетово повеќе луѓе има на гробиштата моментално одколку градот не ме смеј... xD
Има тие од селата се идат на пазар. :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Врие преку ден, ќе слезат од шара нит семафор знае шо е нит тротоар. Не дај боже да возиш низ град... со трактор низ центар поминува а на тротоар накај штул се продава цел вол, и тоа одран така си стои. Незнам како да стигне цивилизацијата до планините...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Врие преку ден, ќе слезат од шара нит семафор знае шо е нит тротоар. Не дај боже да возиш низ град... со трактор низ центар поминува а на тротоар накај штул се продава цел вол, и тоа одран така си стои. Незнам како да стигне цивилизацијата до планините...
Аце , не спорам дека идат од селата (иако Полошките села се доста унапредени , во некои села има речиси све што може да ти треба , од аптека до пицерија и бутици).
Само одговорив на дечкото кој вели дека во Тетово се 50-50 , често така се вели.
Македонците ни во 1953-та , ни во 2002 во градот Тетово не биле мнозинство.

Во 1953-та биле 37%
Во 2002-ра 35%

Значи од тогаш до сега македонците паднале за само 2% во градот.

Македонците најмногу ги имало во пописот од 1961 , кога стигнале до 46%. (но никогаш не биле над 50%).
Во време кога албанците бегале за Турција , а македонците се населуваа во градот од селата.

Ова е тоа што сакав да кажам , се надевам нема повторно да слушам од некого да вели во Тетово сме 50-50.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Аце , не спорам дека идат од селата (иако Полошките села се доста унапредени , во некои села има речиси све што може да ти треба , од аптека до пицерија и бутици).
Само одговорив на дечкото кој вели дека во Тетово се 50-50 , често така се вели.
Македонците ни во 1953-та , ни во 2002 во градот Тетово не биле мнозинство.

Во 1953-та биле 37%
Во 2002-ра 35%

Значи од тогаш до сега македонците паднале за само 2% во градот.

Македонците најмногу ги имало во пописот од 1961 , кога стигнале до 46%. (но никогаш не биле над 50%).
Во време кога албанците бегале за Турција , а македонците се населуваа во градот од селата.

Ова е тоа што сакав да кажам , се надевам нема повторно да слушам од некого да вели во Тетово сме 50-50.
Ау друже фала на новава историја, ама сепак мислам дека треба да ја научиш вистината. ;) Сега убаво знам како било порано и колку Албанци имало во Тетово. Во Турција заминаа Турците, они ги градеа Џамиите во градот. После 1940/41 кога припадна под Италјанска окупација градот се донесоа Албанци од други места. До пред тоа Албански биле 10 фамилии само. А за Македонците биле повеќе, само сега голем дел се Скопје истите. 1991/ 2011 Ги продадоа куќите под сила, и си направија нови во Скопје.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Ау друже фала на новава историја, ама сепак мислам дека треба да ја научиш вистината. ;) Сега убаво знам како било порано и колку Албанци имало во Тетово. Во Турција заминаа Турците, они ги градеа Џамиите во градот. После 1940/41 кога припадна под Италјанска окупација градот се донесоа Албанци од други места. До пред тоа Албански биле 10 фамилии само. А за Македонците биле повеќе, само сега голем дел се Скопје истите. 1991/ 2011 Ги продадоа куќите под сила, и си направија нови во Скопје.
3/4 од моето семејство е во Турција , но не се турци. И мојот дедо требало да замине во Турција но не успеал.
Да да , дедо ми , кој не знаел два збора на турски, а на пописите се попишувал како турчин.

Сега ти го нарекуваш турчин.

10 фамилии :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
3/4 од моето семејство е во Турција , но не се турци. И мојот дедо требало да замине во Турција но не успеал.
Да да , дедо ми , кој не знаел два збора на турски, а на пописите се попишувал како турчин.

Сега ти го нарекуваш турчин.

10 фамилии :)
А, кој го тераше да се пишува?
Јас ти кажувам тоа што ми кажувале мене постарите...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
А, кој го тераше да се пишува?
Јас ти кажувам тоа што ми кажувале мене постарите...
Тоа што ги тера македонците да одат во Бугарија да потпишат дека се бугари и да земат нивен пасош.
Постарите не ти ја кажале вистината, ние и ден денеска се посетуваме со нашите во Турција , сеуште го зборуваат албанскиот.

Ај да се вратиме на тема , според мене заедничкото конзуларно претставување нема врска со голема Албанија , тоа ќе важи во местата каде на пример Албанија нема конзуларно претставништво а Косово има , и спротивното.
Иначе во местата каде и Албанија и Косово имаат амбасади , тогаш договорот не важи.

Не знам што очекувате сега вие ? Сакате Косово и Албанија да бидат непријатели меѓусебно ? Нормално дека ќе се зближат меѓусебе , еден народ , две држави.

Еве и Македонија се договори со Србија за премин на границата само со лична карта , дали ова значи дека се остварува Голема Србија?
Ако Македонија може да се приближи со Србија (едните антички македонци, другите славјани) , тогаш Косово и Албанија уште повеќе можат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom