Фан Клуб: Челзи

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Прегледај го приврзокот 35315

дел од коментарите за сликава

David luiz cost us the match giving away penalty easily, three already in his chlelsea career :(
......
We shldnt laugh abt dis. Luiz is good bt he myt cost us in important games. He is too agressive and restless. Some of his pushes and shovings are unneccesary sometimes. He might cost us in a crucial champions league game with a send off or a penalty! He needs to take his time sometimes!

:cautious:
Ако го споредиме со Калу (теоретски, во пракса гледано Калу нема никакви шанси со Луиз) неговиот придонес е поголем. Има направено помалку грешки, а дадено повеќе голови
--- надополнето: Oct 26, 2011 4:24 PM ---
Фантоме не го гледав прво полувреме.

Без разлика на се, катастрофа е што сме дозволиле да останеме со 2 играчи помалку против кохштаплери како КПР.... И јас бев попизден, и уште сум, не само заради црвените, туку и заради бодовите, казни, коментари, и слично...

АРНО АМА...!!!

Погледни го 2рото полувреме, погледни како 9 играчи надигруваат 11, како се борат на терен, како секој играч покрива секаде. и ќе сфатиш зошто навиваш за овој клуб...

Знам дека ќе ме цитираш со: оние 11 се далеку зад овие 9 по квалитет, прво сме го примиле па сме заиграле, не е доволно само 1 полувреме да се изигра на ниво (без разлика под кои околности) и тоа против послаб противник, па и сме промашиле изгледни шанси, ама што се однесува до утакмицава, верувај дека не си во право друже.

F

fantomX

Гостин
Ја нема.Ја немаше и во Порто.Таков тренер имаме,јебига.Се форсира на убава игра,затоа и ја нема таа агресивност.Згора на се,ние не ни имаме такви играчи во тимот,освен Ромеу,али тој е релативно млад.
Која е таа „убава игра“? Не ми текнува како беше потпишан претходно, ама знам дека си од поодамна на форумов и од поодамна го следиш Челзи, па можиш да ми кажиш шо мислиш - шо тоа некој прави од Челзи моментално? Зошто некој го уништува Челзи?

Убава игра?! Вака нешто?

Немаме ни најмногу шанси, ни најмногу удари воопшто, ни најмногу удари на гол, ни процент на искористени шанси, ни најмногу голови - не сме ни блиску до имање најмногу од било која од овие работи. Што е „убава игра“? Секој кој го следеше Челзи барем од доаѓањето на Абрамович па наваму нека кажи, што тоа не му чинело во агресивниот Челзи, а му е убаво во овој, „убавиов“ Челзи - стварно ме интересира. Мене поинтересно ми беше кога за англичаните бевме страв и трепет, а за останата Европа (особено за Шпанија) бевме „уништувачи на фудбалот“. Вака многу убај сме, од многу убајна арно не бидува викале стари.

Какви играчи немаме, за агресивни мислиш? И дали тоа Ромеу е или ќе биде поим за агресивноста на Челзи, па човекот е избркан од Барселона, колку ниско Челзи е паднат за да играч на Барселона Б треба да биди поим за агреисвност на тимот?
--- надополнето: Oct 26, 2011 4:33 PM ---
Ако го споредиме со Калу (теоретски, во пракса гледано Калу нема никакви шанси со Луиз) неговиот придонес е поголем. Има направено помалку грешки, а дадено повеќе голови
--- надополнето: Oct 26, 2011 4:24 PM ---
Фантоме не го гледав прво полувреме.

Без разлика на се, катастрофа е што сме дозволиле да останеме со 2 играчи помалку против кохштаплери како КПР.... И јас бев попизден, и уште сум, не само заради црвените, туку и заради бодовите, казни, коментари, и слично...

АРНО АМА...!!!

Погледни го 2рото полувреме, погледни како 9 играчи надигруваат 11, како се борат на терен, како секој играч покрива секаде. и ќе сфатиш зошто навиваш за овој клуб...

Знам дека ќе ме цитираш со: оние 11 се далеку зад овие 9 по квалитет, прво сме го примиле па сме заиграле, не е доволно само 1 полувреме да се изигра на ниво (без разлика под кои околности) и тоа против послаб противник, па и сме промашиле изгледни шанси, ама што се однесува до утакмицава, верувај дека не си во право друже.
Ќе го гледам второ полувреме.

Ама и ти погледни го првото, да видиш како Челзи беше ИЗЕДЕН од КПР во секој поглед, проблем за мекуши не е судијата. Тоа шо Дрогба бил фрустриран од неговата срамна физичка немоќ и направил уште еден црвен картон по тој на Босингва е само уште еден минус во цела приказна.
Ко шо реков, ќе го гледам второ полувреме, ама како шо пиша и сам, не е доволно само едно полувреме да се изигра на ниво. Челзи толку очајно се прикажа во првиот дел во секој поглед, шо уште две полувремиња се малку за да се извадат од онаква работа.
Против послаб противник? Ха.
А промашување изгледни шанси? То е неспособност, или неспремност, плус. И шутирањето е тренинг. Ако нашите „убавици“ на чело со Мистер АВБ сметаат дека им треба само убавина и не тренираат шутирање, е друга работа.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Треба некој од нас да отвори тема за со Арсенал во сабота.

F

fantomX

Гостин
Го гледав и второто полувреме од неделниот дуел, имам неколку работи да дополнам:
Ја разбирам лутината кон судијата, имаше два недосудени пенали за Челзи во второто полувреме, нешто шо можеше да го сврти резултатот. В ред, ајде да се лутиме на судијата. Ама то не го менува фактот дека тимот на Челзи е физички крајно неспремен. Или барем еден добар дел од тимот, играчи како Ешли Кол и Давид Луиз сепак се далеку од физички неспремни.
Давид Луиз, конечно ја користеше физичката спремност и агресивноста ко шо треба. Ќе видиме како ќе продолжи.
АВБ, вистински човек на вистинско место во крајно погрешно време. Ќе го повлечам зборот лешпер, има некој материјал во него.
Сепак...
+ тактички осет
...ама...
- физичка неспремност на добар дел од играчите
- изгледа и психичка неспремност, лесно подложни на провокации
Можеби требало да остани асистент....
--- надополнето: Oct 26, 2011 5:27 PM ---
Еве Фантом нека отвори доколку може, се разбира.
Дуел на Челзи и Арсенал може да се протолкува како дерби само по ист критериум по кој и КПР - Челзи беше дерби. Според тоа, Фантом не може да отвори тема оти смета дека дуелот истата не ја заслужува.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Агентот на Себастиан Џовинко потврди дека екипата на Челзи е заинтересирана за играчот на Парма, и додаде дека се очекува ’Сините’ да достават понуда во јануари.
’’Не е тајна дека Роман Абрамович го посакува Себастиан Џовинко.’’ - изјави Андреа Д’Амико.
’’Исто така Вилаш Боаш навистина ги посакува техничките квалитети на фудбалерот.’’

F

fantomX

Гостин
CARLINGCUP2011/12 - CARLING CUP - EVERTON V CHELSEA 2011/12 (V1)
Chelsea travel to Goodison Park to meet Everton in the fourth round of the Carling Cup.

Ова го пишува во програмата.
Нема ни точно во колку часот е, ни пак дали е цела снимка или хајлајтс. Коштаплери.
Ќе видиме, то е.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.733
Поени од реакции
52.675
Chelsea team for Everton: Turnbull, Ivanovic, Alex, Luiz, Bertrand, Romeu, McEachran, Malouda, Lukaku, Kalou, Anelka.​

Chelsea subs for Everton: Cech, Lampard, Torres, Mata, Mikel, Ferreira, Sturridge.​

--- надополнето: Oct 26, 2011 6:14 PM ---
Malouda confirmed as captain then. Has captained France but never Chelsea.

F

fantomX

Гостин
Ти препорачувам да го гледаш второто полувреме, па тогаш пак ќе дискутираме, до тогаш не вреди да збориме на празно.
Точно е дека бројките се гледаат само, точно е, но она што се случи во втра полувреме за мене е итекако битно, дури ми е и побитно од нивната смрдена победа, затоа што дишеа заедно, како еден тим, за прв пат во животот откако го пратам Челзи(2006г) гледам ваков Челзи како што е денес, и дефинитивно ми се допаѓа.
Гледам дека велиш немаме црврстина, агресивност, еве ќе ти речам едно, Боаш не е Мурињо, таков фудбал денес само Фергусон делумно, и Мурињо форсираат таков фудбал, зборам од големите менаџери, од помалите Пулис.
Боаш за разлика од овие игра фудбал ко Гвардиола, убав за око, напаѓачки, агресивноста ја сведува на потребното ниво, и како што Барселона меле се пред себе, сигурен сум дека и Челзи еден ден истото ќе го прави, Гвардиола и Боаш до сега се најголеми бисери од тренери што излегле, пример ти е и како ги водат клубовите.
Го гледав второто полувреме, пишав погоре шо имам да кажам во врска со него.

Ништо не е побитно од „самата смрдена“ победа.

Само Фергусон делумно и Мурињо? А кои се другите „големи менаџери“ на светов? :LOL:
Да не треба и Гвардиола да го сметаме, кој работи во систем кој форсира исти принципи појќе од 30 години? Агресивноста оди по дифолт ако сакаш успех, безразлика дали имаш „убава игра“ или од онаа другата, „грдата“. И само фудбал „убав за око“ е напаѓачки фудбал? И дали тука мора да го има и она никакво пимплање на терен ко Арсенал? Дури и Барселона која беше синоним за гмечење на топка, стана подиректна од Челзи со тек на време.

Челзи не игра НИКАКОВ ПРЕСИНГ и нема НИКАКВА АГРЕСИВНОСТ, кое е тоа „потребно ниво“? И пак ќе ти кажам, Гвардиола не е никаков пример, Барселона е цел систем поддржан од една држава, постар од самиот Гвардиола.

Kajgana Shop

На врв Bottom