Почна создавањето на голема Албанија!?

Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Ај важи,тепаат кој не сака голема Албанија.И ние викаме Солун е наш ама???Има милјарда примери со држави кои тесно соработуваат едни со други.Крај краја не се прашуваат само Албанците за тоа него има милјарда фактори.Еден од поважните е домино ефектот кој тесно ги поврзува скоро сите балкански држави,но најголемата дилема за самите Албанци е доколку дојде до тој доминио ефект да не им се случи истото сценарио исто како на Србите.Значи може ПРЕМНОГУ да добијат но МОЖЕ и ПРЕМНОГУ да изгубат.Коцкарска работа.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
офф- топик
Прво мака ми е од теми на типот:
Македонија и Грција ( името )
Македонија ќе се распаднела
Економска криза во Грција
Голема Албанија, Косово
НАТО
ЕУ
Војна на Балканот
Крај на светот
Аман више, после ова се мислењето ми е па нека се распаднат, тее у к***ц! Се распаѓаат, се војни, се кризи, кравеи пак ништо...
А уствари едно исто се врти во место цело време!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ветено им е на албанците од страна на американциве дека ќе има Голема Албанија и ќе има.
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:25 PM ---
Само едно незнам, како ќе им го земат на Грците делот? :D Тешко на нив дека ќе им земат држава

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сум поминал на границата Косово-Албанија.Нешто слично на поминување на патарина на автопатот Гостивар-Тетово.

M

Muranyi

Гостин
Един многу фин начин да се постигне заедничка надворешна политика на двете држави и да се намалат трошоците на Косово за дипломатски представничества во странство + Косово ке използва создадените врзки на албанското надворешно.
Ајде бе,ова за да се намалат трошоците било,хм?Што се нема да прочита човек:tapp:
--- надополнето: Oct 26, 2011 1:01 PM ---
Јас мислам дека сите свативме дека нема место за големи држави на Балканот,барем не во доста догледно време.Ако има Голема Албанија,припремајте се за нова Балканска војна,тоа е сигурно.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ако се создава Голема Албанија што правиме со делот во Грција.Нели двете земји се членки на НАТО (Албанија,Грција) зарем тоа не е директна криза внатре во НАТО ??? Оваа идеја тешко дека ќе помине,мислам дека Голема Албанија е утопија зашто повторно на балканов ќе се вратат сите војни а во моментов на никого тоа не би одговарало.Политиката на Обама е одамна свртена од балканот а без неа нема подршка.

M

Muranyi

Гостин
Ветено им е на албанците од страна на американциве дека ќе има Голема Албанија и ќе има.
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:25 PM ---
Само едно незнам, како ќе им го земат на Грците делот? :D Тешко на нив дека ќе им земат држава
Кој мислиш дека им ветил?На Грција можат само да им се фатат,не дел да им земат.Нема ништо од Голема Албанија,бидете спокојни,тоа е фаза што ќе им помине на некои албански националисти и романтичари,какви што имаше не така одамна и во Србија.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ајде бе,ова за да се намалат трошоците било,хм?Што се нема да прочита човек:tapp:
--- надополнето: Oct 26, 2011 1:01 PM ---
Јас мислам дека сите свативме дека нема место за големи држави на Балканот,барем не во доста догледно време.Ако има Голема Албанија,припремајте се за нова Балканска војна,тоа е сигурно.
Нема да дозволат Американците војна, не се надевај на тоа.
--- надополнето: Oct 26, 2011 1:25 PM ---
Кој мислиш дека им ветил?На Грција можат само да им се фатат,не дел да им земат.Нема ништо од Голема Албанија,бидете спокојни,тоа е фаза што ќе им помине на некои албански националисти и романтичари,какви што имаше не така одамна и во Србија.
На Грците ни Американциве неможат да им земат дел па каму ли Албанците или ние. А ако влеземе во НАТО (а тоа се потешко ни иде) тешко дека ќе видат Голема Албанија.

M

Muranyi

Гостин
Нема да дозволат Американците војна, не се надевај на тоа.
--- надополнето: Oct 26, 2011 1:25 PM ---

На Грците ни Американциве неможат да им земат дел па каму ли Албанците или ние. А ако влеземе во НАТО (а тоа се потешко ни иде) тешко дека ќе видат Голема Албанија.
Само да знаеш дека не се надевам на војна,доволно беше.Само веќе ми се смешни овие квазиинтелектуалци кои се повеќе ги има во последно време,и со своите изјави ги палат простите Балканци кои сироти свршаваат кога ќе прочитаат вакво нешто:tapp:А и чудно ми е што овие изјави за Голема Албанија доаѓаат од самите Срби,кои очигледно уште ништо не научија,а како проклетство да им е да имаат најглупави политичари и луѓе што треба да ги водат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ти пич оди со Монголија да си отворите заедничко преставништво за да си намалите трошоците. Аман више!
Ние користим други 26 представничества на други држави. Монголиja ни е далеку.

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Нема да остај Америка што сакате зборувајте вие.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Само да знаеш дека не се надевам на војна,доволно беше.Само веќе ми се смешни овие квазиинтелектуалци кои се повеќе ги има во последно време,и со своите изјави ги палат простите Балканци кои сироти свршаваат кога ќе прочитаат вакво нешто:tapp:А и чудно ми е што овие изјави за Голема Албанија доаѓаат од самите Срби,кои очигледно уште ништо не научија,а како проклетство да им е да имаат најглупави политичари и луѓе што треба да ги водат.
Дај боже да се распадне Србија на 18 дела. И така е, све е од нив.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
пред неколку години еден пријател цело време кажуваше дека во 2012 ќе се обидат да ја формираат голема албанија, сите го правеа будала, не само што ќе се обидат да ја формираат него ќе никне нов конфликт на балканот.. наскоро и поради грујо што води добра националистичка политика комунистиве ќе бараат и предвремени избори
--- надополнето: Oct 26, 2011 2:16 PM ---
требаше во 2001 да им го дадеме гостивар и тетово и нека си ебат мајката таму, сеа ако испадне некој конфликт ќе ни земат поголем дел

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Каква голема Албанија, возот помина (Односно распадот на Југославија) кој што зема зема, промена на граници нема да има. Слична ваква ситуација како распадот на Југославија имало на пример кога се распаѓала Австроунгарија, сите настојувале да земат некој дел, не дека тие територии некогаш им припаѓале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom