Battlefield 3

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
WOW какво изненадување....

Играва спроред сите што ја играле изгледа многу подобро од бетата, а бара релативно помалце рисорси од бетата, секоја чест DICE! can't wait 28 :(

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Ќе се изначекаме... Иначе има финта со VPN да се игра уште сега али не би пробувал.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ненен, не фала...несaкам да ризикувам мојот клуч да заврши во рацете на некој Корејски хакер, не фала :)

Само мерка на претпазливост, не дека ќе се случи ама ете. Како и да е Dice веќе имаат 1 пач имплементирано, таман додека да ја почнам ќе исфрлат уште некој :)

BTW сега ми текна зашто тие со послаб хардвер ја играат без поголеми проблеми, немаат DX11- HDR - Tesselation и слично, јес да е оптимизирана повеќе од бетата, но сепак на Ultra со AA пак е захтевна, сега гледав некои ривјуа за перформанси.

Eдна GTX580 вади само 38 фрема, 33 миминални :cautious:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Сигурно во игра ќе биде течно, не се замарам толку со резултативе, чим бетата ја тераше ултра без АА оваа сигурно помазно ќе иде.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ултра апсолутно нема шанси пошо така ми кочи и во мени док сум, се док немам DX11 картица нема ултра.
Не заебавај, 1080p на хај, за таква карта и процесор се одлични резултати :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Е вчера издржав да не се стаам преку корејско прокси ама денеска не можев... и упалив на секунда американско прокси. Мала паника ме фати зашо откако вклучив проксито, и ја стартав играта преку ориџин, авира ми титна и најде вирус во bf3.exe :O испаничив и мислев дека влегол вирус/хакер да го модифицира .exe-то но прогуглав и дознав дека е false positive од самата авира, истото било и за алфа верзијата.

Иначе играта е ненормално добра, претерано реална и има ептен јака графика. Изиграв пола саат, се до земјторесот :) Loading-от е малце спор, 40тина секунди али нема везе. Мултиплејер, ќе се стрпам до задутре на полноќ :) Плус треба да го средам тоа панкбастер тињето, читам праи проблеми.

Ја играм на следнава конфигурација
Phenom II X4 965 BE 3.4Ghz
4GB DDR3
Sapphire Radeon HD 5770
со preview 3 драјверите

околу 50та фрејмови во секунда, се на high, 1440x900

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Е вчера издржав да не се стаам преку корејско прокси ама денеска не можев... и упалив на секунда американско прокси. Мала паника ме фати зашо откако вклучив проксито, и ја стартав играта преку ориџин, авира ми титна и најде вирус во bf3.exe :O испаничив и мислев дека влегол вирус/хакер да го модифицира .exe-то но прогуглав и дознав дека е false positive од самата авира, истото било и за алфа верзијата.

Иначе играта е ненормално добра, претерано реална и има ептен јака графика. Изиграв пола саат, се до земјторесот :) Loading-от е малце спор, 40тина секунди али нема везе. Мултиплејер, ќе се стрпам до задутре на полноќ :) Плус треба да го средам тоа панкбастер тињето, читам праи проблеми.

Ја играм на следнава конфигурација
Phenom II X4 965 BE 3.4Ghz
4GB DDR3
Sapphire Radeon HD 5770
со preview 3 драјверите

околу 50та фрејмови во секунда, се на high, 1440x900
Супер, иначе со preview 3 драјверите не работи ни една opengl игра, и во фотошоп CS5 crash прави.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
и онака само дота и ова ќе играм :)

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Само што ја пробав - на Ultra preset ( без AA ) мање више е игрива на Q8200 @ 2.8 Ghz, Radeon 6850 и 4 GB RAM. FPS иде од 30 - 45 зависно од ситуација, углавно околу ~35 FPS во битка, но и со 35 FPS оди доволно течно ( не се осеќа дека сецка ). Со AA има "mouse lag" и FPS паѓа под 25 - станува неигриво. "Мерено" на втората стаза ( првата после таа во возот )

GPU load на овие сетинзи - 98 - 100 %
CPU load - се движи околу 75%
Ќе треба да ја клокам графичкава изглеа

Win 7 64 bit + AMD Catalyst™ 11.10 Preview 2 ( има некој пробано со Preview 3? Само што ги инсталирав Preview 2 излегоа Preview 3 и ме мрзеше да ги инсталирам )
FPS мерено со командата Render.DrawFps 1 - ( се пишува кога ќе се отвори конзолата на ~ )

Edit: Резолуција 1920 x 1080

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Стај ги preview 3. И ја иам иста конфигурација со нешто послаб процесор и така иде воглавно. Премногу добро изгледа играта на ултра така да ќе истрпам малце сецкање. И офтопик, ако ти е од Sapphire иди www.sapphireselectclub.com и земи гага Battlefield: Bad Company 2 Digital Deluxe Edition

Decrypted and updated .exe to bypass release check

http://www.multiupload.com/D2F1RK5O9C

Би требало да е безбедно пошо shitload луѓе веќе играат.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Фала многу, ја зедов гага играта :). Имаш пиво од мене!
За драјверите, ќе ги инсталирам вечерва. Сега да поиграм малце

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Само што ја пробав - на Ultra preset ( без AA ) мање више е игрива на Q8200 @ 2.8 Ghz, Radeon 6850 и 4 GB RAM. FPS иде од 30 - 45 зависно од ситуација, углавно околу ~35 FPS во битка, но и со 35 FPS оди доволно течно ( не се осеќа дека сецка ). Со AA има "mouse lag" и FPS паѓа под 25 - станува неигриво. "Мерено" на втората стаза ( првата после таа во возот )

Win 7 64 bit + AMD Catalyst™ 11.10 Preview 2 ( има некој пробано со Preview 3? Само што ги инсталирав Preview 2 излегоа Preview 3 и ме мрзеше да ги инсталирам )
FPS мерено со командата Render.DrawFps 1 - ( се пишува кога ќе се отвори конзолата на ~ )

Првин обиди се од процесорот да извадиш уште неколку стотина мегахерци, послем графичката.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Ако сакаш најдобар резултат, користи 11.10v3 без CAP's или 11.9 WHQL со CAP3. Никакако не комбинирај CAP3 со 11.10v3....Aко сакате да имате за нијанса помали просечни фрмови, но помазен гемплеј, идете на 11.9/CAP3.

Kajgana Shop

На врв Bottom