Не заебавај, 1080p на хај, за таква карта и процесор се одлични резултатиУлтра апсолутно нема шанси пошо така ми кочи и во мени док сум, се док немам DX11 картица нема ултра.
Супер, иначе со preview 3 драјверите не работи ни една opengl игра, и во фотошоп CS5 crash прави.Е вчера издржав да не се стаам преку корејско прокси ама денеска не можев... и упалив на секунда американско прокси. Мала паника ме фати зашо откако вклучив проксито, и ја стартав играта преку ориџин, авира ми титна и најде вирус во bf3.exe :O испаничив и мислев дека влегол вирус/хакер да го модифицира .exe-то но прогуглав и дознав дека е false positive од самата авира, истото било и за алфа верзијата.
Иначе играта е ненормално добра, претерано реална и има ептен јака графика. Изиграв пола саат, се до земјторесотLoading-от е малце спор, 40тина секунди али нема везе. Мултиплејер, ќе се стрпам до задутре на полноќ
Плус треба да го средам тоа панкбастер тињето, читам праи проблеми.
Ја играм на следнава конфигурација
Phenom II X4 965 BE 3.4Ghz
4GB DDR3
Sapphire Radeon HD 5770
со preview 3 драјверите
околу 50та фрејмови во секунда, се на high, 1440x900
и онака само дота и ова ќе играм![]()
Ова проверено? Баш сега мислев да ги инсталирам.Супер, иначе со preview 3 драјверите не работи ни една opengl игра, и во фотошоп CS5 crash прави.
Првин обиди се од процесорот да извадиш уште неколку стотина мегахерци, послем графичката.Само што ја пробав - на Ultra preset ( без AA ) мање више е игрива на Q8200 @ 2.8 Ghz, Radeon 6850 и 4 GB RAM. FPS иде од 30 - 45 зависно од ситуација, углавно околу ~35 FPS во битка, но и со 35 FPS оди доволно течно ( не се осеќа дека сецка ). Со AA има "mouse lag" и FPS паѓа под 25 - станува неигриво. "Мерено" на втората стаза ( првата после таа во возот )
GPU load на овие сетинзи - 98 - 100 %
CPU load - се движи околу 75%
Ќе треба да ја клокам графичкава изглеа
Win 7 64 bit + AMD Catalyst™ 11.10 Preview 2 ( има некој пробано со Preview 3? Само што ги инсталирав Preview 2 излегоа Preview 3 и ме мрзеше да ги инсталирам )
FPS мерено со командата Render.DrawFps 1 - ( се пишува кога ќе се отвори конзолата на ~ )
Edit: Резолуција 1920 x 1080
Ако сакаш најдобар резултат, користи 11.10v3 без CAP's или 11.9 WHQL со CAP3. Никакако не комбинирај CAP3 со 11.10v3....Aко сакате да имате за нијанса помали просечни фрмови, но помазен гемплеј, идете на 11.9/CAP3.Само што ја пробав - на Ultra preset ( без AA ) мање више е игрива на Q8200 @ 2.8 Ghz, Radeon 6850 и 4 GB RAM. FPS иде од 30 - 45 зависно од ситуација, углавно околу ~35 FPS во битка, но и со 35 FPS оди доволно течно ( не се осеќа дека сецка ). Со AA има "mouse lag" и FPS паѓа под 25 - станува неигриво. "Мерено" на втората стаза ( првата после таа во возот )
GPU load на овие сетинзи - 98 - 100 %
CPU load - се движи околу 75%
Ќе треба да ја клокам графичкава изглеа
Win 7 64 bit + AMD Catalyst™ 11.10 Preview 2 ( има некој пробано со Preview 3? Само што ги инсталирав Preview 2 излегоа Preview 3 и ме мрзеше да ги инсталирам )
FPS мерено со командата Render.DrawFps 1 - ( се пишува кога ќе се отвори конзолата на ~ )
Edit: Резолуција 1920 x 1080