Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Тоа е тоа со втора екипа. Како и да е се припремаме за историскиот меч со Ман Ј.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
A be ajte , jebite gi tie 107 golovi.
Sega za sega cestito titula!

Visca el BARCA:smir:
Браво за видеово.
Инаку нека ни е честито титула, па да ни се множат. Тие 107 гола на Реал оваа сезона ќе останат за жал недостижни, ама следната атакуваме и на нив. Ајде сега во среда со најсилен можен состав па да ја освоиме и третата титула оваа година.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Ајде бе не ме заебавајте ... Го освоивме кралскиот куп после 11 години, ја имаме Лигата, се бориме за Лига на Шампиони и вие запнавте за тие 107 гола. Глупости. Кој сака нека го држи рекордот, МНОГУ повеќе значи тоа што имаме два трофеја до сега и се бориме за ТРЕТ. Ќе ми биде мило ако го бутнеме тој рекорд а ако не успееме воопшто нема да се секирам, зошто со играта што беше прикажана во текот на целава сезона, едноставно покажавме дека го играме најдобриот фудбал во светот. Го споредуваат овој тим со Дрим Тимот, но сите знаат дека овој состав е подобар. Им ставивме 6 гола на Реал во сред Мадрид. Повеќе од тоа неможете да барате.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде бе не ме заебавајте ... Го освоивме кралскиот куп после 11 години, ја имаме Лигата, се бориме за Лига на Шампиони и вие запнавте за тие 107 гола. Глупости. Кој сака нека го држи рекордот, МНОГУ повеќе значи тоа што имаме два трофеја до сега и се бориме за ТРЕТ. Ќе ми биде мило ако го бутнеме тој рекорд а ако не успееме воопшто нема да се секирам, зошто со играта што беше прикажана во текот на целава сезона, едноставно покажавме дека го играме најдобриот фудбал во светот. Го споредуваат овој тим со Дрим Тимот, но сите знаат дека овој состав е подобар. Им ставивме 6 гола на Реал во сред Мадрид. Повеќе од тоа неможете да барате.
Да тоа е тоа. Реал Мадрид никогаш нема да може да го достигне ова ниво. И да успее да ја победи Барселона на Ноу Камп со толку висока разлика.
Според тоа Реал никогаш неможе да биде подобар.

I

IBIZA SOUND

Гостин
toa e toa,koga igras so 17 18 godisni igraci tesko deka mozes da pobedis no igrata moze da se kaze deka bese na dobro nivo deckite dadija se od sebe
samo zosto koga go isklucija muniesa od publikata maftaa so beli maramcinja,jas znam od minatite godini deka stom publikata mafta so beli maramcinja deka ne e zadovolna od rakovodstvoto i od trenerot i deka sakaat negova ostavka,no vo ovoj slucaj ne veruvam deka e takvo nesto

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
toa e toa,koga igras so 17 18 godisni igraci tesko deka mozes da pobedis no igrata moze da se kaze deka bese na dobro nivo deckite dadija se od sebe
samo zosto koga go isklucija muniesa od publikata maftaa so beli maramcinja,jas znam od minatite godini deka stom publikata mafta so beli maramcinja deka ne e zadovolna od rakovodstvoto i od trenerot i deka sakaat negova ostavka,no vo ovoj slucaj ne veruvam deka e takvo nesto
Или дека не се задоволни од арбитражата.:smir:

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Имаме златни млади играчи како Џефрен типчето е одличен немам зборови за него до година сакам да го гледам во А тимот на Барса , Гудјонсен или да го суснеме на клупа цела година или да го продадеме али многу малце играчи ќе имаме во тимот ако го продадеме исто и Хлеб , за Муниеса има време тој има уште само 17 години одлично игра момчето не требаше да заработи црвен туку жолт но таква одлкуа на судиите. Пеп треба повеќе шанса да им дава на тие млади играчи но ме интересира каков ќе ни биде составот до година со тие млади сили.:vozbud::vozbud:

P

pepito*

Гостин
Јас најзадоволен сум од Чави Торес и од Виктор Санчез

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
И јас сум исто од Чави Торес најзадоволен само што он и не е толку млад има 23 години:toe:
21-23 години е нормална возраст за фудбалер да помине во првиот тим.

После појавувањто на Меси и Пато стана навика 17 годишни деца што имаат потенцијал да бидат првотимци за 3/4 години да се префрлаат во првиот тим.

Проблемот е во тоа што 99% од тие млади играчи не се спремни да играат на тоа ниво и со тоа им се упропастува кариерата.

Дури ни Бојан, кој што е вонсериски талент, не е спремен да игра за Барса. Според мене Пеп направи многу добар потег оваа сезона што не го користеше многу и го тргна притисокот од него. Од следната сезона ќе може да продолжи правилно да се развива затоа што никој нема да очекува од него да даде гол секогаш кога ќе влезе.

Исто така многу добар потег на Пеп е тоа што почна да му дава шанса на Тиаго Алкантара. 18 годишен фудбалер што за 2 до 3 години може да биде подобар и од Фабрегас, а кога ќе се доразвие, сигурен сум дека ќе биде подобар и од Ињеста, Чави, Деко... Сега постепено му се дава шанса да учи од Чави за да може да го замени за 3/4 години.

За Чави Торес не сум сигурен дека ќе успее во Барса. Многу е спор, а веќе го имаме Пике (спор централен бек, многу подобар и помлад од Чави Торес). Тоа што сега ни треба е партнер за Пике. Некој кој што ќе ги дополнува слабостите на Пике. Касерас може ќе се развие во таков играч ама тоа сигурно нема да биде во следните 2/3 сезони.

P

pepito*

Гостин
21-23 години е нормална возраст за фудбалер да помине во првиот тим.

После појавувањто на Меси и Пато стана навика 17 годишни деца што имаат потенцијал да бидат првотимци за 3/4 години да се префрлаат во првиот тим.

Проблемот е во тоа што 99% од тие млади играчи не се спремни да играат на тоа ниво и со тоа им се упропастува кариерата.

Дури ни Бојан, кој што е вонсериски талент, не е спремен да игра за Барса. Според мене Пеп направи многу добар потег оваа сезона што не го користеше многу и го тргна притисокот од него. Од следната сезона ќе може да продолжи правилно да се развива затоа што никој нема да очекува од него да даде гол секогаш кога ќе влезе.

Исто така многу добар потег на Пеп е тоа што почна да му дава шанса на Тиаго Алкантара. 18 годишен фудбалер што за 2 до 3 години може да биде подобар и од Фабрегас, а кога ќе се доразвие, сигурен сум дека ќе биде подобар и од Ињеста, Чави, Деко... Сега постепено му се дава шанса да учи од Чави за да може да го замени за 3/4 години.

За Чави Торес не сум сигурен дека ќе успее во Барса. Многу е спор, а веќе го имаме Пике (спор централен бек, многу подобар и помлад од Чави Торес). Тоа што сега ни треба е партнер за Пике. Некој кој што ќе ги дополнува слабостите на Пике. Касерас може ќе се развие во таков играч ама тоа сигурно нема да биде во следните 2/3 сезони.
Затоа ќе се врати Хенрике следната сезона,а видов на некои страници и дека Барса се интересирала за Бруно Алвес од Порто

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Хенрике ќе се врати од позајмица и да се земе уште еден централен дефанзивец и мислам дека одбраната ќе ни биде многу добра а и ќе имаме добра клупа. Пике од наредната сезона очекувам да биде стандарден првотимец, заедно со Пујол. За средината очекувам да се земе некој кој што ќе може да ги замени Чави и Иниеста во случај на повреда. Хернанес би бил совршен. Во нападот кажав претходно, изгледа Ето ќе си оди а ќе дојде Виља. Овие денови читам дека се заинтересирани за Форлан, човекот направи растур во Атлетико, комплетно го засени Кун. 31 гол во лигата:vozbud:, само незнам дали тоа би било паметно решение со оглед на тоа дека има 29 години, а се пишуваше дека управата е подготвена да даде 30 милиони за него. Како и да е очекувајте летово да дојде напаѓач којшто се вклопува во целата концепција на тимот. Исто така имаше шпекулација дека е можна размена Хлеб за Рибери и плус доплата од страна на Барса. Колку е ова истина незнам, но знам дека Рибери е играч кој е создаден да игра за клуб од светски калибар. Бојан незнам зошто али мислам дека ќе остане затоа што немаме многу резервни напаѓачи во случај на повреди.

Како и да е, костурот на тимот ќе се задржи и во наредната сезона, целата игра ќе се одвива преку истите играчи како сезонава (Чави, Иниеста, Меси).

I

IBIZA SOUND

Гостин
za idnata sezona trebe da se misle i na sredniot red zasto keita i ture ke gi nema nesto povike od mesec dena
edniot e veke najden (mislam za buskets)ama ke trebe barem uste eden dobar igrac za sredina za nedaj boze nekoja povreda

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom