Android корисници (проблеми, прашања, совети)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Хахахах,.... мислев на упатството што ти доаѓа со телефонот, обично на CD е. Таму ке најдеш за Voice SMS ако е фабрички вградено во телефонот. ;)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Можеби има некаде понапред напишано, ме интересира дали може некој да ми предложи некоја квалитетна бесплатна навигација за HTC, конкретно за Sensation.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Можеби има некаде понапред напишано, ме интересира дали може некој да ми предложи некоја квалитетна бесплатна навигација за HTC, конкретно за Sensation.
iGo ти е најдобра за Андроид, но да знаеш дека нема да ти ја фати на цел екран. Нема толкава резолуција сеуште излезено. Иначе најдобра е сум ја користел лично.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Вака . Го земав Samsung Galaxy Ace пред 20 дена. Батеријата ми држеше 6-7 саати без користиње на Wi-Fi . И отидов у т-мобиле ми дадоа друга батерија од друг телефон и оваа сеа ми држи околу 9-10 саати без користење на Wi-Fi.
Е сеа глеам што ми троши батерија и вика вака

Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %

Ми треба помош што е ова Phone idle и да ми помогне некој да ми каже колку проценти од батеријата ви зема ова на вас

Фала однапред и ќе бидам многу благодарен ако некој ми укаже помош

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Вака . Го земав Samsung Galaxy Ace пред 20 дена. Батеријата ми држеше 6-7 саати без користиње на Wi-Fi . И отидов у т-мобиле ми дадоа друга батерија од друг телефон и оваа сеа ми држи околу 9-10 саати без користење на Wi-Fi.

Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %

Ми треба помош што е ова Phone idle и да ми помогне некој да ми каже колку проценти од батеријата ви зема ова на вас

Не се секирај, така треба да биде, понекогаш зема и 80%.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Не се секирај, така треба да биде, понекогаш зема и 80%.
Ама како може да ми држи батеријата 10 саати без употреба на Wi-Fi , без никаква употррба на нет без глеање клипови , имам инсталирано само 5-6 апликации и ништо повеќе кој не ги ни уклучувам?
Стварно не ми е јасно , ме пука нервоза

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ама како може да ми држи батеријата 10 саати без употреба на Wi-Fi , без никаква употррба на нет без глеање клипови , имам инсталирано само 5-6 апликации и ништо повеќе кој не ги ни уклучувам?
Стварно не ми е јасно , ме пука нервоза
А колку сакаш да ти држи батеријата? LOL :D
Се зезам, пробај направи рекалибрација, ама за тоа ти треба root, а со тоа ја губиш гаранцијата.Тестирај го неколку дена и ако не трае повеќе од 2 дена батеријата(со вклучен wifi), рекламирај го таму кај што си го купил.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Cell standby 46 %
Phone idle 44 %
Voice calls 6%
Display 4 %

А 3г користиш ? Премалку е 10 саати без користење вифи.

Види тука нешто
http://androidadvices.com/how-to-increase-samsung-galaxy-ace-battery-life/

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Имам брат , праам kill цело време кога ќе чепнам нешо ситно на телефонот
Тие task killer-ите трошат батерија, да знаеш, зошто нон-стоп работи во позадина. Изгаси 3Г и намести only GSM. Oди во settings/applications/manage applications и листај ги, исклучи се што мислиш дека не ти треба. Само пази некоја системска да не угасиш, само на даунлодираните.

Исклучи го/force stop и Google Maps и тој работи во позадина.
Исклучи ги вибрациите и звуците но само што се за допир na екранот/touch feedback.
Гледај што помалку Widgets да имаш на екран и тие трошат.
Oди во settings/accounts and sync и исклучи Background data и Аuto sync.
Намали ја јачината на светлината на екранот на пониско ниво.
После секое вклучување на интернет/wifi треба да ги исклучуваш рачно некои апликации во manage applications, да знаеш. Пробај ги овие ствари и кажи, ако ми текне уште нешто ке ти пишам пак.
--- надополнето: Oct 24, 2011 11:11 PM ---
Заборавив ова, оди во Display/Animations и стисни No animation, не ти треба тоа, само за изглед е а исто троши.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Фала ти многу , напраив се па ќе видам како ќе се однесува сега телефонот

Kajgana Shop

На врв Bottom