Само еден шофер знам што не ги ебава

Нема македонец, Албанец, средна врата не отвара, сите од напред мора да влагаат. Средната ја отвара колку да излезат луѓе, и после одма ја затвора.
Ако некој нема карта одма го брка, без разлика од која националност е.
Така лани, станица пред Бит пазар, влегуваат 3-ца средношколци од АСУЦ, не ни платија карти и рипаат одма позади. Овој им вика, доаѓајте да платите карти.
И почнаа да се курчат нешто, им стана позади се посраа.
Али несакаа да излезат, им отвара врата, и еден излага другиве се бунат.
Јас вријам, а другар ми ме стиска да не направам некоја беља. И гледам на ранците им пишува име на нашата најривалска навивачка група од Чаир

Уште толку почна да ми врие. Имаш еден подебел, сакаше да се тепа со шоферов, шоферов успеа да го избрка и другиот, а за третиот се погрижив јас, давајќи му шут во тоа дебелиот гз, и избацувајќи го едно 5 метра од автобусов

Во 2-ка, влегува контрола. Оди до пола автобус, во втората поливина беа шконтариве, и контролава си се симна на средна врата а нив не ги првоери...
Еднаш влегува контрола на Бит пазар, и оди на едно девојче и бара пари пошто немаше карта. Еден од моја населба, му стана и му вика, кога ќе одиш во сдругиве автобуси (и покажува накај 65-ка) тогаш да бараш и тука пари. Овој ни А ни Б си излезе.
Јебига, ако контролорите имаат двоен аршин, некогаш и самите граѓани треба да се потрдудиме да ги средиме работите. Кај што има сила таму нема правдина