Фан Клуб: Челзи

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Конечно да се уклучам..не бев дома но го гледав натпреварот.

Е ова денеска беше апла!!!!Се да му ебам на судијата...такво судење ни во Замбија 3 лига нема....катастрофа!Многу ми е мака џабе изгубивме 3 бода но тоа е.Браво за храброста,за влакно не израмнивме,имавме шанси ама тоа е.Кога неќе,неќе.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Луиз последниве две утакмици е изгубен,реално.Со Генк беше тапа,арно ама добрата игра и резултат,ја засени неговата слаба игра.
Денеска исто така.Тргна наивно на тој мајмунот,кој изглуми пенал,а Босингва него го покриваше кога го направи црвениот.Тој што истрча беше задача на Луиз,а не на веѓастиов.

Ја со Алекс-Тери би стартувал против Евертон и Арсенал
Brat,daj be trgni ja taa svinjata od avatar..

A

Alexander Nevsky

Гостин
Наредна мора да тепаме со Арсенал,се освен победа за мене е пораз:)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Brat,daj be trgni ja taa svinjata od avatar..
Мислам дека имаат изгубено облог или имаат изгубено на фудбал.
Иначе Арсенал се спасија што Дрогба изгледа нема да игра следната иначе редовни муштерии се.
За со Арсенал сакам да го стави Алекс.100 посто гол ќе им даде :).
Имам големи очекувања од мечот со Арсенал.
Не мора 8 али бар 4-5 комада да им дадеме :)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Да му изнае*ам се на судијата..не уништи тотално денес..ке почнам вака -
Ко прво пеналот немаше врска...овој сам си падна ..Луиз напраи минимален контакт во борба за топка..Црвениот на Босингва , исто нема врска..за црвениот на Дрогба признавам..друже ..ти измина времето тебе..фала се што напраи за нас али мораш да го напуштиш клубот..ако сакате осудувајте ме но тоа е така..поарно сеа да земеме некоја пара од него отколку за 2 години кога нема да вреди ни 5 м..

Анелка :tapp: имаше чиста шанса со глава да го забиеш..а ти дирек у голманот шутираш..ццц..
А инаку голема борба покажаа играчите на Челзи во второ полувреме иако беа минус 2 играчи..
Очигледно Судијата и компанијата ја уплатиле во кладилница за победа на кпр..
Инаку да се надополнам дека денеска мораше да ги земаме овие 3 бода по киксот на Манчестер Јунајтед..
И сакам Арсенал да го дупниме и да го истуриме гневот и промашените шанси од денес..

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Да му изнае*ам се на судијата..не уништи тотално денес..ке почнам вака -
Ко прво пеналот немаше врска...овој сам си падна ..Луиз напраи минимален контакт во борба за топка..Црвениот на Босингва , исто нема врска..за црвениот на Дрогба признавам..друже ..ти измина времето тебе..фала се што напраи за нас али мораш да го напуштиш клубот..ако сакате осудувајте ме но тоа е така..поарно сеа да земеме некоја пара од него отколку за 2 години кога нема да вреди ни 5 м..

Анелка :tapp: имаше чиста шанса со глава да го забиеш..а ти дирек у голманот шутираш..ццц..
А инаку голема борба покажаа играчите на Челзи во второ полувреме иако беа минус 2 играчи..
Очигледно Судијата и компанијата ја уплатиле во кладилница за победа на кпр..
Инаку да се надополнам дека денеска мораше да ги земаме овие 3 бода по киксот на Манчестер Јунајтед..
И сакам Арсенал да го дупниме и да го истуриме гневот и промашените шанси од денес..
Нема што да се осудува тука, јасно како ден е дека неговото време измина - ова што го игра моментално е со зорле.... На останатите овде што сеуште веруваат во негово воскреснување би им препорачал да си се соземат посовреме и да не се надеваат премногу - стариот добар Дрогба е минато !!!
Најбезболно сценарио за нас и него е да му се заблагодариме за се што направи за тимов и да не напушти. Чисто сумњам и дека после ова денес ќе се седне со него на преговарачка маса за продолжување на договорот.
А во случај да остане по Јануарскиот преоден рок, јас би бил и презадоволен ако решава по некој напревар од клупа во ситуации во кој би излегувал како џокер.
Загарантиран статус во прв тим или на стартер на секој (или преку еден или два) натпревар/и моментално не залужува...
Не ми е јасно сеуште како еден искусен фудбалер со такво педигре и со толку наптревари зад своето име го остава својот тим на цедило во моментите кога ниедна грешка не беше дозволива, со правење на еден наивен старт за кој по чиста логика накострешениот и така изгубен во просторот Фој ќе го суди со црвен картон. Тоа доволно говори и за фактот што е исфрустриран од неговата моментална фудбалска немоќ на теренот....
На излегување од терен, во разговор со Оби Микел овој му набаци нешто како "зошто мораше да изреагираш така наивно" а гордиов со прст му покажува да не збори многу..... епа таква ароганција брате не е потребна во тим на АВБ - па макар и бил син на Роман !!!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Нема што да се осудува тука, јасно како ден е дека неговото време измина - ова што го игра моментално е со зорле.... На останатите овде што сеуште веруваат во негово воскреснување би им препорачал да си се соземат посовреме и да не се надеваат премногу - стариот добар Дрогба е минато !!!
Најбезболно сценарио за нас и него е да му се заблагодариме за се што направи за тимов и да не напушти. Чисто сумњам и дека после ова денес ќе се седне со него на преговарачка маса за продолжување на договорот.
А во случај да остане по Јануарскиот преоден рок, јас би бил и презадоволен ако решава по некој напревар од клупа во ситуации во кој би излегувал како џокер.
Загарантиран статус во прв тим или на стартер на секој (или преку еден или два) натпревар/и моментално не залужува...
Не ми е јасно сеуште како еден искусен фудбалер со такво педигре и со толку наптревари зад своето име го остава својот тим на цедило во моментите кога ниедна грешка не беше дозволива, со правење на еден наивен старт за кој по чиста логика накострешениот и така изгубен во просторот Фој ќе го суди со црвен картон. Тоа доволно говори и за фактот што е исфрустриран од неговата моментална фудбалска немоќ на теренот....
На излегување од терен, во разговор со Оби Микел овој му набаци нешто како "зошто мораше да изреагираш така наивно" а гордиов со прст му покажува да не збори многу..... епа таква ароганција брате не е потребна во тим на АВБ - па макар и бил син на Роман !!!
Денеска Дрогба стварно беше дрво.
Искрено мислам дека тоа не беше за црвен ама ајт.
Иначе од кај знаш што му кажал Оби Микел?Ја уште се чудам за што правеа муабет.
Не би било лошо Дрогба да остане во Челзи уште неколку години чисто колку да влезе од клупа да реши натпревар или ако некој е повреден да го замени.Ќе може да потпомогне со искуството.
Иначе денеска ми е ептен криво што Мата не го изигра цел натпревар.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Незнам како може да речете дека Луиз денес не изиграл ништо, кога речиси сам тој ја диктираше целата игра почнувајќи од за мене не постоечкиот пенал па натаму преку продори коишто никој неможеше да ги направи, два до три прекршоци беа направени врз него за најстрога казна (има и слики погоре) и ред други работи (не барам статистички точно колку истрчал, зошто едноставно знам дека истрча најмногу...)

Во врска со арбитражата незнам што да кажам, навистина се случи голема неправда на теренот и за тоа не се виновни играчите на КПР туку некој над нив, а тие го искористија тоа...
Според мене тоа на Луиз не беше пенал, на Босингва беше за жолт картон бидејќи имаше влечење за дрес, но ШВП сам пред голманот немаше да излези ( што по автоматизам значи и црвен картон ) бидејќи од средината Тери мислам беше одеше накај него, додека пак за Дрогба беше сосема во право, а за на крај имаше доста прекршоци за пенал коишто не ги досуди во наша корист (неколку над Луиз, над Лампард и Тери по еднш)

и за на крај

Значи навистина незнам како да пишувам конкретно на темата кога читам се и сешто, а не вреди да се чита (секако постојат исклучоци), а гледам дека се поретко пишуваат фанови коишто навиваат за Челзи уште пред времето на Абрамовиќ (а мислам дека се малку Фантом, ФантомХ, Кизо Медмен, ристе_г мислам беше, а Д_Т пак напишува по нешто, ако има некој друг нека извини бидејќи или не сум прочитал или сум заборавил како му се никовите ;)).
Имам во претходните теми напишано дека Челзи го следам од 10 - 11 годишна возраст (а сега сум 23) и навистина до сега не сум го сменил своето мислење за клубот да се откажам од него или нешто слично (не подлегнувајте на провокации од некои членови на другите фан клубови, коишто исто така незнаат што значи да си фан на некој клуб којшто немал историја). Сум го следел и кога не бил во високиот дел на табелата и не сум се откажал и ете дојдоа подобри времиња т.е инвестираше човек кој го направи Челзи да се бори за титули во повеќе натпреварувања, но немора да значи дека секогаш ќе победува ќе има се разбира и порази коишто не треба да ве предомислат за почит на вашиот клуб...

Толку од мене и се надевам дека некој ќе го прифати тоа што го мислам, бидејќи според мене тоа е реалноста...

Поздрав:)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Не би било лошо Дрогба да остане во Челзи уште неколку години чисто колку да влезе од клупа да реши натпревар или ако некој е повреден да го замени.Ќе може да потпомогне со искуството.
брат ..старт со 2 нози одма се казнува со Црвен

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
брат ..старт со 2 нози одма се казнува со Црвен
Ама прво топката ја удри па после несакајки играчот пошто не можеше да се сопре
--- надополнето: Oct 23, 2011 9:45 PM ---
Незнам како може да речете дека Луиз денес не изиграл ништо, кога речиси сам тој ја диктираше целата игра почнувајќи од за мене не постоечкиот пенал па натаму преку продори коишто никој неможеше да ги направи, два до три прекршоци беа направени врз него за најстрога казна (има и слики погоре) и ред други работи (не барам статистички точно колку истрчал, зошто едноставно знам дека истрча најмногу...)

Во врска со арбитражата незнам што да кажам, навистина се случи голема неправда на теренот и за тоа не се виновни играчите на КПР туку некој над нив, а тие го искористија тоа...
Според мене тоа на Луиз не беше пенал, на Босингва беше за жолт картон бидејќи имаше влечење за дрес, но ШВП сам пред голманот немаше да излези ( што по автоматизам значи и црвен картон ) бидејќи од средината Тери мислам беше одеше накај него, додека пак за Дрогба беше сосема во право, а за на крај имаше доста прекршоци за пенал коишто не ги досуди во наша корист (неколку над Луиз, над Лампард и Тери по еднш)

и за на крај

Значи навистина незнам како да пишувам конкретно на темата кога читам се и сешто, а не вреди да се чита (секако постојат исклучоци), а гледам дека се поретко пишуваат фанови коишто навиваат за Челзи уште пред времето на Абрамовиќ (а мислам дека се малку Фантом, ФантомХ, Кизо Медмен, ристе_г мислам беше, а Д_Т пак напишува по нешто, ако има некој друг нека извини бидејќи или не сум прочитал или сум заборавил како му се никовите ;)).
Имам во претходните теми напишано дека Челзи го следам од 10 - 11 годишна возраст и навистина до сега не сум го сменил своето мислење за клубот да се откажам од него или нешто слично (не подлегнувајте на провокации од некои членови на другите фан клубови, коишто исто така незнаат што значи да си фан на некој клуб којшто немал историја). Сум го следел и кога не бил во високиот дел на табелата и не сум се откажал и ете дојдоа подобри времиња т.е инвестираше човек кој го направи Челзи да се бори за титули во повеќе натпреварувања, но немора да значи дека секогаш ќе победува ќе има се разбира и порази коишто не треба да ве предомислат за почит на вашиот клуб...

Толку од мене и се надевам дека некој ќе го прифати тоа што го мислам, бидејќи според мене тоа е реалноста...

Поздрав:)
Just for the record и ја навивам пред Абрамович :D

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
И да не му кажал нешто во тој стил - не мораше да се испонаша на таков начин !!! Јасна му беше гестикулација - седи мали, јас сум главниот тука
Тоа ми смета !!! Кај шуто - па и боде.
Да, неговото искуство може ќе е потребно на натпревари во последните 10тина минути - инаку, да се брои само како член на тимот и да го оптеретува буџетот со неговата 130К неделна плата - НЕ ФАЛА !!!
Можеби и не требаше да излезе тој туку некој друг........Мата е по брз и попробивен од било кој друг од тие што останаа на теренот и можеби ќе беше попродуктивен во контрите.... Но што е тука е, АВБ си знае најдобро !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom