FIFA 12

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На сите што ви сецка имате XP или 7? Зашо мене ми сецка на XP да не е до тоа.
Не е до оперативниот систем сецкањето. Графичката да не ти е слаба или процесорот?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ја играм 2 недели некаде, по 2 саати на ден , некој ден не играм (праам пауза) . некако одбрана никако не напредувам. ми излегуваат сами пред голман без проблем. не знам кај грешам , дали оти го залетувам накај играчот со топката , и притискам во исто време Tackle ,па со финта 90 посто ме минуваат. Ако некој има некој предлог нека даде сугестии. А ако клизнеш и го промашиш ,играч вишок одма ти праат кај си клизнал . И да , преголема моќ имаат голманите (како и секогаш) Јас со Чех 90 посто им ги земам топките еден на еден кога ми излегуваат. Пенали како се бранат?
Пробај во сетинзите да си наместиш легаци дефендинг пошто изгледа стандард ти е наместено на тактикал. Тој стил на одбрана е многу потежок за совладување, а е многу поефикасен од другиот. Пробај прво добро научија играта па после експериментирај со одбраната. Исто многу е битно од кога ке смениш на легаци, НЕМОЈ нонстоп да држиш Х. т.е. немој да играш пресинг зошто НЕМА ШАНСА да им ја земеш топката, а успат ке ти ги уморат играчите и при крај на утакмицата ке те наполнат со голови зошто нивните играчи значително ке бида физички посилни :) Многу добро им е осмислена играта, во секој поглед треба да мислиш (иако некогаш ПРЕМНОГУ ме нервира АИ-то на компиутерот). А пеналите се бранат на десниот аналог, доколку играш со џестик, ако играш на тастатура, каде што го имаш конфигурирано десниот аналог, таму, на стандардните стрелки само го движиш голманот, не браниш.

Ф

Фил Ајви

Гостин
На сите што ви сецка имате XP или 7? Зашо мене ми сецка на XP да не е до тоа.
кога ќе влезеш во главното мени од fifa12 -> ctrl+alt+delete па во task menager кај processes десен клик на fifa.exe одиш на set priority и го подесуваш на above normal ама пред тоа провери кај сетинзите таму каде што ти е инсталацијата се да ти е подесено за послаби преформанси

барем мене ова ми го реши проблмот, пробај

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Луѓе да помогнете со мојот случај, ако постои некое решение :)
Значи сега вака, фифа 11 ја играв на медиум.. со добра резолуција и немаше никаков проблем, а сега на минимум демото фифа 12 ми сецка... а како што читав побарувањата не им се разликуват многу. До што може да е проблемот ? Ќе се смени нешто во целосната верзија или ноуп? Да знам дали да ја даунлоадирам или не...
инаку перфомансите на компјутерот ми се

geforce 320M 1gb
4gb ram
intel core2duo 2.40 ghz

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Тоа Origin е новиот менаџер за online на EA. Втора работа дали ја кракуваше играта како што треба? Трета работа еве ти линк каде може да го симнеш тој програм. И четврта работа, мислам дека внатре во DVDто го има тој програм за инсталација.

Ако си ја играл The Sims знаеш дека секогаш се инсталира тој Download Manager или како и да се вика, епа ова претставува нешто слично само со зголемена функционалност.
Го имам копирано кракот во фолдерот каде што е играта. Го симнав програмчево, направив акаунт и сеа ми го дава ова

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Го имам копирано кракот во фолдерот каде што е играта. Го симнав програмчево, направив акаунт и сеа ми го дава ова
А играта можеш да ја пуштиш? Само немој преку овој програм !! Пробај пушти ја играта од каде што ти е инсталирана

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Intel Core 2 Duo CPU
E 7500 2.93 Ghz
2.00 GB RAM
Nvidia Geforce 9500 GT

Ги имам овие перформанси на ПЦ а сепак неможам да ја играм Фифа12...кога ја пуштам многу кочи ... до перформансите ли е или ??? играм многу други јаки игри како Call of Duty black ops , Crysis и ги играм без проблем...
Јас имам послаб процесор од тој, исто 2 гб рам ама ГФ 9800 ГТ 1ГБ, ако имаш 512 МБ дефинитивно до графичката е.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Не е до оперативниот систем сецкањето. Графичката да не ти е слаба или процесорот?
NVidia 9800 GT и Core2Duo 2.8 GHz. Не е до тоа. :(
--- надополнето: Oct 21, 2011 2:08 PM ---
кога ќе влезеш во главното мени од fifa12 -> ctrl+alt+delete па во task menager кај processes десен клик на fifa.exe одиш на set priority и го подесуваш на above normal ама пред тоа провери кај сетинзите таму каде што ти е инсталацијата се да ти е подесено за послаби преформанси

барем мене ова ми го реши проблмот, пробај
Само тоа ми помага за сецкање кога ќе го стаам на high иначе друго ништо не е до перфомансот на компјутерот сигурно.

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
Vcera kupiv gamepad UCOM pa nikako ne mozam da go namestam na FIFA a NBA bez problem igram a dodeka mi e ukl analog mi svetka crveno arno ide, pa se isklucuva samo i odma zaebava. Dali e do gamepadot ili do mene e :D

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Vcera kupiv gamepad UCOM pa nikako ne mozam da go namestam na FIFA a NBA bez problem igram a dodeka mi e ukl analog mi svetka crveno arno ide, pa se isklucuva samo i odma zaebava. Dali e do gamepadot ili do mene e :D
До гејмпадот ти е. И јас дур користев уком, знаеше на сред игра да се исклуче тоа и да ми зезне добра акција, па после пак го пуштав. Иначе незнам дали ке ти работи десниот аналог зошто фифава со уком-от некако скарани се :D

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
BTW ке може ли некој да ми ја КУПЕ играва? 27 долари е, btw давам 1500ден, 300ден. бакшиш :D

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
А некој до сега има ли играно со UCOM гејмпад и ако има чаре да ни каже

Kajgana Shop

На врв Bottom