Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Чив производ е тој протеински леб? Жито Лукс или?
Стокомак и кило риба е 60 денари ама.... иначе јас стек, проверен и се остало купувам од веро центарот саламурен или замрзнат зависи кога како. Повеќе од 100 денари е пола кило.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Можеби мисли на Нутри од Жито Лукс, јас тој го земам на 100 грама има 11 грама протеин, 260 калории, 7 грама масти, 35 јаглехидрати и 6.5 грама влакна и 2.5 милиграма витамин е.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Добро изгледа, али тешко дека е природен. Инаку рутината му е добра, но е за понапредни вежбашчи. Ако ти не вежбаш минимум 2 години, не е за тебе.
воопшто не изгледа на натурал овој и мислам и дека не ни е натурал
еве малце едукација во врска со анаболиците
има 2,3 и 4 дел ќе си ги пуштите од страната :)
--- надополнето: Oct 22, 2011 2:31 PM ---
има 2,3 и 4 дел ќе си ги пуштите од страната :)
BTW денеска правам POWER LIFTING тренинг :D

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Јас пред месец дена почнав да одам на теретана и ај ако имаш поголемо искусто предложи ми некај добра програма така за почетници.Благодарам однапред
Колку години имаш?
--- надополнето: Oct 22, 2011 3:38 PM ---

BTW денеска правам POWER LIFTING тренинг :D
Сум ги гледал:D

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Не сум многу искусен, али на целосен почетник можам да му помогнам. Камо мене да ми кажеа која рутина да ја правам кога почнував. Пошо ќе ми треба повеќе време да одвојам за рутината(помеѓу 2 сеуште се двоумам) , а ти ќе имаш и дополнителни прашања најверојатно, нема да можам сега да ја постирам. Утре ја имаш сигурно.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Не сум многу искусен, али на целосен почетник можам да му помогнам. Камо мене да ми кажеа која рутина да ја правам кога почнував. Пошо ќе ми треба повеќе време да одвојам за рутината(помеѓу 2 сеуште се двоумам) , а ти ќе имаш и дополнителни прашања најверојатно, нема да можам сега да ја постирам. Утре ја имаш сигурно.
Фала таман од понеделинк ќе си почнам

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Фала таман од понеделинк ќе си почнам
каква програма ти треба поточно.. ако можеш пиши каква конструкција имаш колку кила си, висина да знам поточно што сакаш да постигнеш...

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
м
каква програма ти треба поточно.. ако можеш пиши каква конструкција имаш колку кила си, висина да знам поточно што сакаш да постигнеш...
ВИсок сум 185 сантименри ,а сум тежок околѕ 92-3 килограми и би сакал намалан од 8-10 килограми ако може да ми помогнеш

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Можеби мисли на Нутри од Жито Лукс, јас тој го земам на 100 грама има 11 грама протеин, 260 калории, 7 грама масти, 35 јаглехидрати и 6.5 грама влакна и 2.5 милиграма витамин е.
Мислам е на жито лукс..

Пишува Whole Weat Bread.. Ќе барате микс од зрна, има повеќе видови.... тој има 25 грама протеини во 100 грама.. другите видови имаат по 10 -8 грама..
--- надополнето: Oct 23, 2011 12:00 AM ---
ИНТЕРВЈУ со Меѓународниот Фитнес Модел Ulisses Jr
Што мислите за неговата програма што е објавена тука
Не внимава многу на викендите? прави по 35 серии на еден ден?

овој братче дефинитивно не го направил телото од тоа што го напишал..
Како кај мене што иде во теретана еден.. Стока,оцртан све му се познава.. После вежбање јаде бурек што се не.. по кафани секој ден.. ама стероиди су закон :D

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
м

ВИсок сум 185 сантименри ,а сум тежок околѕ 92-3 килограми и би сакал намалан од 8-10 килограми ако може да ми помогнеш
најубаво да симнеш тежина е секое сабајле кога ќе станеш од спиење да направи 30-40 мин кардио 4-5 пати неделно, па после тоа да ти следи првиот оброк кој би бил варен ориз или овесни снегулки. мораш да си ја уредиш исхраната, да ги остраниш шекерите, пржените работи и соковите,алкохолот. да воведеш добри 300-400 гр. месо на ден минимум. да работиш по 10-15 повторувања од секоја вежба, и ако не си во состојба да работиш утрешно кардио работи го после тренингот со тегови. 30 - 40 мин на ден/4-5 пати неделно.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Premnogu kritiziracki se nastoreni sprema anabolicite, da se opasni ama za neuki lugje i za onie sto sakaat da eksprimentiraat......

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
најубаво да симнеш тежина е секое сабајле кога ќе станеш од спиење да направи 30-40 мин кардио 4-5 пати неделно, па после тоа да ти следи првиот оброк кој би бил варен ориз или овесни снегулки. мораш да си ја уредиш исхраната, да ги остраниш шекерите, пржените работи и соковите,алкохолот. да воведеш добри 300-400 гр. месо на ден минимум. да работиш по 10-15 повторувања од секоја вежба, и ако не си во состојба да работиш утрешно кардио работи го после тренингот со тегови. 30 - 40 мин на ден/4-5 пати неделно.
Во ред благодарам на советот

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
вчера... успешен тренинг POWER LIFTING
Squads 130kg - 3 reps
Dead lift 140kg - 2 reps
Bench press 110kg - 1 rep
денеска си ја надополнувам исхраната со додатни таблетки од селен и некое мултивитаминче

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
денеска си ја надополнувам исхраната со додатни таблетки од селен и некое мултивитаминче
За што конкретно служи селенот? Какво дејство има врз организмот од аспект на добивање мускулна маса итн. благодарам однапред :)

Kajgana Shop

На врв Bottom