Дали Скопје треба да биде главен град на Р.Македонија?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не, Битола треба да биде. Скопје најголем, Битола главен.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Скопје според мене не треба да биде главен град. Битола е добра опција, а башка со Битола како главен град ќе си го зачуваме и јазикот. Сите сме сведоци на осквернувањето на јазикот се прави во јавноста. Скопје се гуши, ако не го менуваат главниот град, барем нека развијат уште некој. Ние стануваме град-држава. Затоа немојте да и се лутите на Атина што не нарекува Скопје.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не, Битола треба да биде. Скопје најголем, Битола главен.
Скопје најголем со околните села, и Прилеп да е со Лажани , Дебреште и уште неколку околни села.. Секако би бил еден од најголемите градови во државата, и треба да е главен град?
Според мене би било идеално да биде главен град Охрид ...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.560
Скопје најголем со околните села, и Прилеп да е со Лажани , Дебреште и уште неколку околни села.. Секако би бил еден од најголемите градови во државата, и треба да е главен град?
каков охрид боже пази.
тие и сега не се трпат, а не пак ако станат главен град.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ти ова сериозно тврдиш дека скопје не е најголем град :S ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.560
Зошто не се трпат , малце поопширно објасни?
па во кратки црти си имаат сватено дека ако имаат езеро и најстариот универизтет на балканот дека се од господ одредени дека се подобри од сите други, како некоја виша раса. тек рачунај ако стани главен град што ке се случи. егото во облаци ке им замини, нема муабет да се прај со нив.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
ти ова сериозно тврдиш дека скопје не е најголем град :S ?
Препрочитај уште еднаш и сфати шо сакав да кажам . ;)
--- надополнето: Oct 20, 2011 9:25 AM ---
па во кратки црти си имаат сватено дека ако имаат езеро и најстариот универизтет на балканот дека се од господ одредени дека се подобри од сите други, како некоја виша раса. тек рачунај ако стани главен град што ке се случи. егото во облаци ке им замини, нема муабет да се прај со нив.
Тоа е твое мислење... сепак ок фала на одговорот ...
Го ценам секое мислење не се противам , но сепак ако веќе би бирале друг главен град јас по мое би сакал да е Охрид..

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Koga Makedonia ke bide cela (poso falat use dva-tri dela za da bide cela) e toas glaven grad ke bide Bitola posto neli ima tradicija konzuli voa noa a Solun ke bide turisticka atrakcija a Skopje ke bide palanka zabutana gore na sever.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Го ценам секое мислење не се противам , но сепак ако веќе би бирале друг главен град јас по мое би сакал да е Охрид..
да бе прочитав ама пак истото го гледам дека викаш скопје бил наголем ради селата околу него ?? така или грешка сум ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.560

мајтапот на страна, јас сум битолчанец но не би сакал битола да биде главен град само ради тоа дека сум битолчанец.
реално треба да биде некој град од централна македонија со добро развиена патна и железничка инфраструктура и колку толку индустрија. така сите градови од државата ке имаат шанса да се равиваат подеднавко баш поради еднаквата близина со главниот град.
од иста причина не треба да биди битола кој иако има добра инфраструктура и индустрија , сепак е на самиот југозапад на државата, исто и охрид. треба некаде централно да биде.
тоа е мое мислење.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не се заебавајте бе!!
Каква Битола за главен град!, за 10-20 години ќе се претвориме во Скопје (господ нек не сочува од таја мизерија). Па ќе гргнат овде да се наслуваат, ќе им текне дека широк сокак треба да се сврте 90 степени а чаршијата да се напраи од пластика во рококо стил, ќе никнат плажи долж драгорот и ќе напрат 200 метри висока саат кула. Вака е убо, нек си седи Скопје како шо си е како магнет на такви идеи и луѓе кои ги имаат а ние ќе си бидеме рает.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Со кои села е споено Скопје ? Скопје без селата официјално во 2002 имаше 500 000 жители.

Kajgana Shop

На врв Bottom