Целата Вистина за бог

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
mene ama bash nishto ., ama tebe ochigledno da., .........tolku si opsednat so temava shto neosetno ushte malku i ke stanesh vernik........

prethodno kazha deka si crtash i deka nudish nekakvi uslugi i si spremen da gi dadesh ., nemoj dete ke prochitaat nekoi pa ke ti se navrtat., pa ke si imash belj a zatoa vnimavaj lesno mozhe da se sopnesh so nudenje na uslugi ;)
Знаеш шо? Неслучајно не верувам во глупости, секоја глупост е контролирана...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.681
............i zaradi toa ., konechno razbra......potrebno e vo igrata broenje do 100.000 i doagjaj tame nekoja brojka da shkrabnesh., potrebna e pomosh., ajmo choek ., dosta se pimplavme tuka doagjat vo igrite., ozbilno(y)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
oooooooo taj ., rekov mlado zeleno ., a za drugoto ne me interesira:ROFLMAO:., neka mu ja misli nekoja e dobro de kazhuj kolku:LOL:., da znaeme drugive so kogo si imame rabota da se ., plashime ili gitla da fakame., ., alo stav ....ne se smej navistina ., go mislev toa., a iskustvoto posle tolku godini mi kazhuva deka ko po obichaj nepishan ., so site shto sum se spukal ., najdobri prijateli denes sme., taka da ., ., chuda se mozhni..........(y)
Хахахах абе јас така кажав пошо најголем дел погрешно ми ги проценуваат годините. Т.Е. ме анализираат според никот и аватарот и мислат дека сум некое детенце кое уште носи цицла и пелени.
А последната реченица небеше закана ни одблизу, ти ја појаснав во првата реченица :P
ПС Абе ме нема некој сат ис те ја отерале темава +2 страни, кој ке чита сега...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.681
aj ne mu ja dumaj tolku i mene za shutrk me tretiraat ., ., pa sho., tuku aj doagjaj treba da se izbroi do 100.000 potrebni se chovechki resursi:D(y)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Се фати на оро, ама некако почна да се сопнуваш, па сега другите "играчи" незнаат да играат нели?:)
Секогаш на оној што неможе да разбере нешто, истото му изгледа како бладање. Ти изнесе тврдење, за кое неможеш да ја посочиш причината, кој блада и повеќе е од јасно.:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се фати на оро, ама некако почна да се сопнуваш, па сега другите "играчи" незнаат да играат нели?:)
Секогаш на оној што неможе да разбере нешто, истото му изгледа како бладање. Ти изнесе тврдење, за кое неможеш да ја посочиш причината, кој блада и повеќе е од јасно.:)
Не е тврдење, туку вистина.
Моментот е секогаш битен, не минатото, не иднината.
Не она што си го направил или планираш да го направиш.
Ако го снема моментот нема ништо.
Се е ветер и магла.
Еве ти една приказна

As the prince passed through the city in his royal carriage, people lined the road to admire him. The guards followed the king’s orders as best they could. But even so, the prince spied in the crowd a man with gray hair, weak limbs, and bent back.
“Driver,” said Siddhartha, “what is wrong with that man?”
“He is old, my lord.”
“And what is ‘old’?” asked the prince.
“‘Old’ is when you have lived many years.”
“And will I too become ‘old’?”
“Yes, my lord. To grow old is our common fate.”
“If all must face old age,” said the prince, “then how can we take joy in youth?”
Not long after, the prince spied a man yellow-faced and shaking, leaning on a companion for support. “Driver, what is wrong with that man?”
“He is sick, my lord.”
“And what is ‘sick’?”
“‘Sick’ is when your health has left you.”
“And will I too become ‘sick’?”
“It is likely, my lord. To be sick is our common fate.”
“If all must face sickness,” said the prince, “then how can we take pride in health?”
Before long, the prince spied a stiff, motionless man being carried along by four others.
“Driver, what is wrong with that man?”
“He has died, my lord.”
“And what is ‘die’?”
“‘Die’ is when your life is finished.”
“And will I too ‘die’?”
“You will, my lord, without a doubt. Of all our fates, death is the most certain.”
“If all must face death,” said the prince, “then how can we delight in life?”

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
За Вистината на Боговите...
Не мисли, о кралу, за таа лага: Дека Мораш Да Умреш: навистина ти нема да умреш, туку ќе живееш. Сега нека се разбере: Ако телото на Кралот се распрсне, тој ќе остане во чиста екстаза засекогаш. Нуит! Хадит! Ра-Хоор-Куит! Сонце, Сила и Вид, Светлина; тие се за служителите на Ѕвездата и Змијата. - Liber AL
Смртта е за пците. - Liber AL
Ах! Ах! Смрт! Смрт! ти ќе копнееш за смртта. Смртта е забранета, о човеку, за тебе. - Liber AL
Јас сум пламен што гори во срцето на секој човек, и во јадрото на секоја ѕвезда. Јас сум Живот, и дарител на Живот, но сепак спознавањето на мене е спознавање на смртта. - Liber AL
За стравот од Боговите!
Јас сум Змија што дава Знаење и Восхит и блескава слава, и ги поттикнувам срцата на луѓето со пијанство. За да ме обожувате земете вино и чудни дроги за кои ќе му кажам на мојот пророк, и бидете опиени од нив! Тие воопшто нема да ви наштетат. Тоа е лага, таа лудост против јаството. Истакнувањето на невиност е лага. Биди силен, о човеку! страстен, уживај во сите сетилни и насладни нешта: не плаши се дека кој било Бог ќе се откаже од тебе заради тоа. - Liber AL
И за крај за Богот:
Јас сум сам: нема Бог каде што сум јас. - Liber AL
Кабс е во Ку, а не Ку во Кабс.- Liber AL
П.С. За целосно да ги разберете овие руни, постојат популарни коментари, Законот е за Сите, кои ќе ве запознаат со општоприфатените хиероглифи од каде потоа може самостојно да истражувате :)
П.П.С. Колку е добро, секој зборува се,само не за темата :)

K

Khabs Staadnau

Гостин
Dokazi imalo od sekogas pa i do sega no mnogu kako vas ne mozat ,odnosno ne sakaat da sfatat ,prvo obidise da sfatis dokazite se tuka okolu tebe
Стариот закон се коси со носењето заклучоци на база на емпириски докази.Тоа е наша работа.На вам ви останува да бладате и мантрате по храмовите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е тврдење, туку вистина.
Моментот е секогаш битен, не минатото, не иднината.
Не она што си го направил или планираш да го направиш.
Ако го снема моментот нема ништо.
Се е ветер и магла.
Еве ти една приказна

“If all must face death,” said the prince, “then how can we delight in life?”
Се додека не сватиш дека твојата вистина не е апсолутна, и додека се расфрлаш со твоите вистини како единствени, ќе се сопнуваш и ќе бладаш.
Ако не е битно минатото и иднината, тогаш зошто ја одбра приказнава, која го вели токму спротивното? Завршува со заклучокот: "Како да му се радуваме на животот (моментот), кога мора еден ден да се соочиме со смртта (иднината)":) Нели битен беше само моментот, не и минатото и иднината?
Инаку, и јас ти го го кажав истово, дека не ти се потребни минатото и иднината, за да живееш во моментот и во него да си најдеш смисла. Затоа и ти ја посочив поговорката која вели: "Живеј го секој ден како да ти е последен" Со која јасно се гледа дека токму конечноста е таа која и е потребна на бесконечноста, за да има смисла. Но ти го негираше тоа:
Jaс не се согласувам.
Нема смисла надвор од вечноста и точка.
Се друго е празен муабет, млатење празна слама.
За сега, самиот себеси да се побиеш, кажувајќи дека не се битни минатото и иднината, туку моментот.:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Ништо страшно што не кажувало ништо.
Што ако кажеш дека си атеист.
ЕВЕ ПРАШАЊЕ ДО СИТЕ АТЕИСТИ!
Што ако сте се прогласиле за атеисти?
Нема афтерлајф, за џабе е се.
И најписмен, најпаметен, со најголемо IQ да си Се Е ЏАБЕ!!!
Немој некој да проба да го заобиколи ова прашање.
За кога ќе го чувате?
За пред смрт?
Човекот продолжува да живее со делата кои ги остава зад себе.
Тоа барем мене ми е најголем мотив.
Да ме паметат, по убаво.
Многу луѓе се одамна мртви, па сепак се живи.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да ме паметат, по убаво.
Имаш големо БРАВО за муабетов. Не само тебе, на сите треба да ни е цел да правиме што е можно подобри дела кои ќе продолжат да живеат после нашата смрт(y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да ме паметат, по убаво.
Хахахах по делата велиш?
И планетава еден ден ќе ја снема заедно со сите дела на сите луѓе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И планетава еден ден ќе ја снема заедно со сите дела на сите луѓе.
И што? Тебе те плаши тоа? Нели живееш за моментот, нема иднина нема минато?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
1."Се додека не сватиш дека твојата вистина не е апсолутна, и додека се расфрлаш со твоите вистини како единствени, ќе се сопнуваш и ќе бладаш."
2."Ако не е битно минатото и иднината, тогаш зошто ја одбра приказнава, која го вели токму спротивното? Завршува со заклучокот: "Како да му се радуваме на животот (моментот), кога мора еден ден да се соочиме со смртта (иднината)":) Нели битен беше само моментот, не и минатото и иднината?
Инаку, и јас ти го го кажав истово, дека не ти се потребни минатото и иднината, за да живееш во моментот и во него да си најдеш смисла. Затоа и ти ја посочив поговорката која вели: "Живеј го секој ден како да ти е последен" Со која јасно се гледа дека токму конечноста е таа која и е потребна на бесконечноста, за да има смисла. Но ти го негираше тоа:

За сега, самиот себеси да се побиеш, кажувајќи дека не се битни минатото и иднината, туку моментот.:)"
Хахахх пак ли бе.
За која глупост што ја кажа прво да се фатам :)
Ајде по ред.
1.Мојата вистина(реалност) е апсолутна.
И твојата(ама твојата, не на сатанистот Ипсисимус) е
апсолутна.
Мојата и твојата реалност се дел од ЕДНА реалност.
2.Убаво си викал Буда.
Како да му се радуваш на моментот ако знаеш дека еден ден ќе те снема.
Моментот има значење само ако после него има и друг момент, и трет и четврт и пети и шести и седми и ..................до бесконечност.
Моментот сам за себе е небитен, помини го и остај го у заборав.
Зен учењето вика умирај и раѓај се секој нов ден повторно.
Батали го моментот што поминал, уживај во следниот.
Целта на животот е уживањето во моментот.
Уживање(bliss) e состојба, која ја има само кога е моментот присутен. Го нема моментот нема ништо, делата се ѓубре.
Затоа јас ќе речам:
Живеј го животот како да е прв, втор, трет.... и последен.
Ти и животот не сте одделени уствари, ти и животот сте едно.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:28 AM ---
И што? Тебе те плаши тоа? Нели живееш за моментот, нема иднина нема минато?
Не ме плаши тоа, идејата ми беше друга...нема везе.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:30 AM ---
ти видовит или ?
Ако за нешто можеш да бидеш сигурен ова е една од тие работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom