Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.156
- Поени од реакции
- 34.693
@Димитри
Законот на жалост, како и толку многу други закони кај нас, не се применува.
Јас лично немам желба да ја банирам расата ама, повторно на жалост, изгледа дека нема друг изведлив начин (акцент на изведлив) за да се заштитат луѓето.
Треба да се напомене само дека освен целосен и делимен бан, постои полесна варијанта на оваков закон - со строги рестрикции ама без забрана за размножување и продавање. Ова за мене не е целосно решение, ама е подобро од никакво.
--- надополнето: Oct 19, 2011 1:55 AM ---
Штета што многумина не разбираат колкава обврска и посветеност бара чување на едно куче. Најголемите проблеми можеби баш од тука почнуваат. Во комбинација со многу други фактори, се разбира.
Законот на жалост, како и толку многу други закони кај нас, не се применува.
Јас лично немам желба да ја банирам расата ама, повторно на жалост, изгледа дека нема друг изведлив начин (акцент на изведлив) за да се заштитат луѓето.
Треба да се напомене само дека освен целосен и делимен бан, постои полесна варијанта на оваков закон - со строги рестрикции ама без забрана за размножување и продавање. Ова за мене не е целосно решение, ама е подобро од никакво.
--- надополнето: Oct 19, 2011 1:55 AM ---
Малкумина се свесни за некои полезни работи, како например дека децата што раснат со домашни миленици се помалку подложни на алергии и полесно се учат на обврски. Кучињата се добри и за возрасните, честите прошетки и движењето се здрави за секого. Статистиките велат дека сопствениците се генерално поздрави од оние што немаат кучиња.Сега гледам последниве неколку години се подигнува малку по малку свеста на граѓаните и забележувам дека се повеќе и повеќе луѓе зимаат кучиња.
Штета што многумина не разбираат колкава обврска и посветеност бара чување на едно куче. Најголемите проблеми можеби баш од тука почнуваат. Во комбинација со многу други фактори, се разбира.