- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 2.646
- Поени од реакции
- 931
Во самата статија првин се спомнува дека е пит, после стафорд после тоа пак пит. Самиот новинар незнае што пишува и не е доволно истражена целата приказна за да комплетно биде покриена со факти и докази.Повод да ја почнам темава беше нападот на питбул тригодишно девојче од Белград во кој напад питбулот на девојчето му го растргнал лицето и го одгризал увото.
Сите знаеме што гадови се тоа новинарите и како знаат да направат помпа околу било што.
Искрено жал ми е за девојчето но ништо неможе да се врати назад.
Прво-не сме сите власници на твоите "озогласени" опасни раси на кучиња. Конкретно јас имам хаски и тоа ако почнам да го учам да напаѓа ќе биде агресивно и верувај дека и тоа ќе може да убие.Точно е дека на темава ве има повеќе активни учесници што го браните ставот што е против строг закон за регулирање на проблемот со опасните раси на кучиња. Мое мислење е дека тоа е последица на две работи.
Прво, вие како власници на вакви кучиња имате лична причина да сте против ваков закон, што јас лично го разбирам но не го оправдувам.
Второ, повеќето што не мислат како вас не се замараат да ве убедат нешто предпоставуваат дека дека сте премногу необјективни да го видите во вистинско светло.
Ова и јас го верувам ама како што кажав моја примарна цел е да ја информирам јавноста а ако успеам и на некој од вас да му ги отворам очите, дотолку подобро.
Второ-и те како ги гледаме работите во вистинско светло, проблемот во твоите приказни е што едната страна е секогаш притаена. Одговара да биде прикажана само таа која ќе ја продаде приказната.
Затоа до ден денеска толку многу животни се истребени,ама не од овие опасни раси како ги нарекуваш, туку од најопасната раса: ЧОВЕКОТ!
Впрочем затоа и тие имаат такво однесување, го следат примерот на тој над него.
А кој си па ти да ја информираш јавноста? Ако до толку ти стиснало за тоа фрли малце кеш по рекламниве агенции и пушти абер низ државава.
За тоа кој од нас е во контакт со реалноста, а кој го гледа само тоа што му одговара да го види, читателите нека судат според ставот на повеќето држави во светот кои донесоа строги закони и тоа само за одредени раси за кучиња кои се прогласени за опасни. Повторувам:
Одредени раси на кучиња се прогласени за опасни преку соодветни законски легислативи, како што секој писмен може да прочита тука:
http://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation
Извадок:
Breed-specific legislation is a law or ordinance passed by a legislative body pertaining to a specific breed or breeds of domesticated animals. In practice, it generally refers to laws or ordinances pertaining to a specific dog breed or breeds.
Certain dog breeds are a public safety issue that merits actions such as banning ownership, mandatory spay/neuter for all dogs of these breeds, mandatory microchip implants and liability insurance, or prohibiting people convicted of a felony from owning them.
Знаеш зашто е тоа така? Дали знаеш за однесувањето на англичаните кои идат на одмор во Грција? И што можеш да очекуваш од таков човек?
Ти кажале, ќе ти кажам пак:
огромни влогови се во игра кога станува збор за борби со кучиња, властите неможат тоа да го спречат зашто инволвирани се претставници на полицијата и повисоки органи од власта и затоа се забранети тие раси, неможат никако да се спротистават на борбите зашто предобро се организирани.
Кој ќе потврди дека бејзбол палката не ја користел за да ги казнува питовите и им пукнал филмот па нападнале, м?Следниот од низата написи за смрносни напади од кучиња:
David Haigler
38-years old | Spotsylvania County, VA
David Haigler, 38-years old, was discovered dead on his living room floor with wounds to his arms, head and face. Authorities suspected that one of Haigler's two pet pit bulls mauled him to death. Lt. Col. Michael Timm of the Spotsylvania County Sheriff's Office said the victim was "already under medical care for a dog bite" that happened a week earlier, but did not say whether or not one of his own dogs was responsible. An autopsy later confirmed that one of Haigler's pit bulls inflicted the fatal injuries. That pit bull was loose in the home at the time of the incident. The second pit bull was chained up in a separate part of the home. Both dogs were 6-years old. An affidavit for a search warrant filed in Spotsylvania Circuit Court stated that the living room was "in disarray and there was a wooden baseball bat on a sofa near the body." The court records also revealed that blood was on the floor, walls and furniture. The medical examiner's investigation showed that Haigler's fingers and hands suffered defensive wounds during the attack.
Date of death: June 11, 2011 Chained: No
Breed of dog: Pit Bull Relationship to dog: Family
Sex of dog: Unkown Owner of dog: Victim
Spay/Neuter: Unkown Multiple dogs: No
On/Off property: On Criminal charges: No
http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2011.php