Случки при патување со воз

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
Случки има многу е сега само една ми останува во сеќавање кога ми заспа студентката на рамено десно во шпанскиот, не се знаевме ама ме искористи како перниче :icon_lol:.
A ти не проба нешто да искористиш ?:icon_lol:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Другпат, одиме пред новогодишни празници за Скопје, во возов нема сламка да се фрли. Наеднаш, на една станица, се качува човек, со ДВЕ огромни вреќи тутун! Почнува да вика Ајдеее, место, место....! Кое црно место човече, немаше место каде нозите да си ги ставиме, а не пак две вреќи тутун. На крај, го опцуја, се изнервира човекот и заедно со вреќите тутун се затвори во вцто. :D
Може не е за смеење, ама ме изнасмеја да непукниш... :pos:

„Е на сеа што ќе мочате во возот“. :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Може не е за смеење, ама ме изнасмеја да непукниш... :pos:

„Е на сеа што ќе мочате во возот“. :D
Човекот сигурно има нирвана достигнато... затворен во веце од македонски железници со две вреќи тутун. Па тоа никаде го нема :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
па белки не е толку страшно,а замислете како би се чувствувале ако се качиме на воз дури и на покрив како жителите од Индија бре бре

Amelie

Intelligence is sexy!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
19
Не се секирајте, му тропкаа на вратата во редовни интервали и го прашуваа дали диши.
Еден му се обрати и со ,,шеќеру,,. :D Знаете што се случува кога на изнервиран тутуноберач, затворен во вц ќе му се обратиш со тоа име ?!
Нирвана се случува, де. ;)

Ах, добрите стари времиња, дури сум во искушение утре со воз да си одам за Скопје. Малку авантура и возбуда да си внесам во животот. :vozbud:

Член од
30 септември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
10
памтам ко помал татко ми се знаеше со некои луѓе од МЖ и ја имав честа да ме пикнат у локомотива :) Се беше у најдобар ред дур не се замуабетија татко ми и машиновозачот и у тој момент се растискав на се што начекав у близина, рачки копчиња имаше едно ко волан, прекинувачи, и финалето на крај: стиснав едно дугме и се избаци еден звук сшшшшшш. Тогаш срипа чичкото ме тргна од командната табла, чепкаше 10 мин (проверуваше да не сум пореметил нешто) ме зема татко ми и ме изнесе надвор, мислам дека каснеше и тргањето :D Од тогаш немам влезено у локомотива :)

Член од
16 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
2
Ауу бегај. Уште да споделиме случка при патување со Македонски Железници. Ужаси :mad:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ги заборај случаите на внесување домашни животни (птици) во возот од типот на кокошки ,а еднаш и јагне имам видено кај шо внесуваа негде меѓу Прилеп и Богомила.
Јас бев сведок на две свињи во воз, еден си ги натовари и си ги прошета.

Воз ти е доживување, ако немаш нерви не се качувај. Случки еден куп. Порано се делеше картата со кондуктерот, од Битола до Скопје беше 70 ден. од Прилеп 50 ден, а од Велес 30. Беше дозволено пушење, непушачите излегуваа во ходник. Карта никој не вадеше, на контрола сите се караа и никој не го симнуваа ниту казнуваа. Од дување во купе пуштање на некое старче во купе и цел пат смеење, до ретардирани кондуктери кој ти бараат во ноќниот воз, врискање, брканица и криенка.
Нашите возови се слични како во Индија патем :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505

Воз ти е доживување, ако немаш нерви не се качувај. Случки еден куп. Порано се делеше картата со кондуктерот, од Битола до Скопје беше 70 ден. од Прилеп 50 ден, а од Велес 30. Беше дозволено пушење, непушачите излегуваа во ходник. Карта никој не вадеше, на контрола сите се караа и никој не го симнуваа ниту казнуваа. Од дување во купе пуштање на некое старче во купе и цел пат смеење, до ретардирани кондуктери кој ти бараат во ноќниот воз, врискање, брканица и криенка.
Секс во купе !? По муабетиве испаѓа дека возовите во Македонија се место каде ќе си поминеш најдобро. ;)

C

cige

Гостин

Рајко, Пчиња, Кадина, Зелениково, Јане. На тие релации редовно се возат домашни живоинт. посебно во локалот на сабајле. понекогаш вреќи со дрва, буриња со комиње.

M

Mussolini

Гостин
Ах, добрите стари времиња, дури сум во искушение утре со воз да си одам за Скопје. Малку авантура и возбуда да си внесам во животот. :vozbud:
ако си имала тапа weekend, верувај оти тоа е тоа шо ти треба за да си земеш данокот за тупавиот weekend... ;)

Р.S. јас до саа не сум се возил у воз на МЖ :D

Kajgana Shop

На врв Bottom