Стипендии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не треба конкурсот за стипендии за информатичари да излезе деновиве?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И тој ќе излезе тука?
Па сигурно, мора да излезе тука. Исто така би требало да излезе и на официјалните страни на факултетите за информатика (Феит, Финки,...). Ми кажаа дека треба да излезе на почетокот на октомври, а еве веќе половина месец помина.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Па сигурно, мора да излезе тука. Исто така би требало да излезе и на официјалните страни на факултетите за информатика (Феит, Финки,...). Ми кажаа дека треба да излезе на почетокот на октомври, а еве веќе половина месец помина.
Друже..минатата година конкурсот испадна средината на ноември ..13ти мислам дека беше не ме држи за збор.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Би требало да може да се продолжи стипендија до 30 ноември, барем така пишува во договорот. А ова индекс на увид што пишува дека треба..мора да имам земено оценки од сите професори при давање на увид? Ако мора, ќе биде трчање деновиве значи.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дали за ПРОДОЛЖУВАЊЕ на стипендија, мора да се има положено 100 проценти од предметите? Или може 90 %?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
Zdravo sakam da prasam dali e vozmosno da se aplicira za dvete stipendii A i B tip istovremeno, i ako ja dobies A tip da se otkazes od B ???

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Мене ме вратија од Министерство зс требало и уверение во кое се пишува и просекот и предвидените и положени кредити ,без тоа не може да се продолжи стипендија.А рокот ни кажаа дека е до 30 овој месец а во договорот пишува дека е до 20 ноември....или не им се работи или до др е проблемот :)

D

Deleted member 12196

Гостин
Молам за итна помош. Ме извисија за општинската стипендија (а толку бев сигурен). Може ли да се добие државна за прва година ФИНКИ и колку изнесува? Претпоставувам дека конкурсот не е објавен (ги прочитав само последните постови- интернетот ми кочи). Дали оние 200 евра партиципација од кои ме ослободи факултетот се сметаатг како стипендија? Однапред благодарам.

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Сеа краен рок за продолжување на тип А, Б стипендија е до 31 овој месец или...прашал лично некој?? И дали лично мора да се оди да се продолжи или по друг може да се пратат документите..позз и фала однапред

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Сеа краен рок за продолжување на тип А, Б стипендија е до 31 овој месец или...прашал лично некој?? И дали лично мора да се оди да се продолжи или по друг може да се пратат документите..позз и фала однапред
која дата е по договорот до таа треба, но ништо не губиш ако ги однесеш до 30 октомври..
а ако те мрзе може да ги пратиш по друг, мене еден колега ми ги однесе и ми даде некое ливче кое му го дале таму како доказ дека ги примиле документите и во случај да не ми стигаат парите од стипендијата може да ги тужам со тоа ливче како доказ (така ми пренесе колегата) :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
која дата е по договорот до таа треба, но ништо не губиш ако ги однесеш до 30 октомври..
а ако те мрзе може да ги пратиш по друг, мене еден колега ми ги однесе и ми даде некое ливче кое му го дале таму како доказ дека ги примиле документите и во случај да не ми стигаат парите од стипендијата може да ги тужам со тоа ливче како доказ (така ми пренесе колегата) :)
А ги имаше земено сите оцени од професорите ? Јас немам ниту една земено, па не знам дали да трчам сега по професори да земам. Ваљда за тоа служи увидот во индекс а?

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
Може ли со просек 8 на економски факултет да се земе стипендија?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Ај ако може да ми кажете кои документи се потребни за продолжување на стипендијата или каде може да видам?

Данке :)

Kajgana Shop

На врв Bottom