Брак без секс

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Мислам дека Greatvision ти одговори најверодостојно друже...
Си чекал 10 години, ќе почекаш уште некој ден, недела или месец. Не ги слушај децата, што брзаат да ти кажат да се разведеш. Сепак имате дете, и ќе ја изгубиш жената што ја сакаш.

Од сите твои претходни постови разбрав дека едноставно ти си го изгубил она "машкото" во тебе.
Поработи малку на тоа како што те советуваше Greatvision и верувај работите ќе тргнат на подобро.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Brak bez sex posto se izgustirale i stanale bas ona bracni drugarcinja i zatoa posle sex von brak!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Жена ми ретко иизлегува ако тоа не е поврзано со работа. Се дружи со машки колеги, но професијата и е таква, претежно се машки.
Mе наведовте на размислување. Го отворив нејзиниот ФБ да проверам ако има нешто од неверство или траги и општо со кого комуницира. Најдов 500 пораки од колега кој го дружи во последно време . Секојдневна комуникација по неколку праки на ден. ама пораките се од типот//// денес за ручек ова ќе правам.... поздрави ги другите колеги.... не си го гледал оној филм.. , кога ќе те видам се ќе ти раскажам....многу обожавам ова, она...да не речам тупаџиски, на крај има поздрав ~гушки~ aма таква е со сите. Значи интензивна комуникација која ме потсетува на две другарки кога ќе се зазборат и не можат да престанат. Се изморив од читање, ова замара....
Ако сметаш дека си доволно силен да го натепаш не му ја мисли, во спротивно пиши ми ПП бесплатно ќе го решам буљашот.

P

Princ

Гостин
Човеку јас дефинитивно заклучив....тука правилниот одговор нема да го најдеш и точка. Не почнувај со љубомора и тајно читање и проверување фб верувај тоа е 100 пати потечко.Знаеш како велат старите Кој бара нешто,тој си добива.:)И те молаааааммм не ги гледај тие српските ср**а зашто е све лага у лага ,глупост до глупост.ок?
Ти ко жена му да си. Се нешто го моткаш, прај се дека не гледаш/не слушаш/не чувствуваш.
Од кога тоа игнорирањето на проблемот прави истиот да исчезне? Мене ме учеа дека храбро и мудро треба да им се погледне во очите и истите да се РЕШАТ.

Член од
15 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
5
spored ova sto si go pisal,istoto i mene mi se ima sluceno.so zenami bevme vo brak 6godini,poslednite dve godini ne sakase da legne so mene,sekoja nok me odbivase,de glava ja boli,umorna e...sekakvi izgovori mi naogase,velese deka ne im e do sex,deka treba da setame poveke zaedno so deteto,da se posvetime na deteto.normalno na seto toa pocnav da sumjam,zena na 28 godini da nema sex,toa ne e mozno,se prisetiv na sebe,koga se ozeniv imav edna vrska so edna mlada devojka,i se pametot mi bese vo nea,po celi nokoooj so nea,na zenamii voopsto ne mi teknuvase,a i taa koga da mi recese za sex nesakav,nekako mi se gadese od zenami.e sega si rekov mora da obratno so nea,prativ eden drugar koja taa ne go poznavase da ja sledi i po edna nedela doznav deka ima drug,ne reagirav vednas tuku ja smeniv temata na razgovor so nea,razgovaravme otvoreno za se im priznav zasto ne sum sakal da legnem so nea,ama deka istata pricina ja ima i taa sega,ne sakase da priznae nikako,dva tri dena ja naveduvav da priznae,ne ne i ne velese,i na kraj ja fativ na mesto,se razvedov deteto mi pripadna mene,i sea si ziveam drug zivot,kolku i da e bolna realnosta veruvaj deka ima drug,a ponatamo sto ke pravis razmisli dobro,i sto i da odlucis gledaj na deteto da mu e dobro

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
spored ova sto si go pisal,istoto i mene mi se ima sluceno.so zenami bevme vo brak 6godini....,se razvedov deteto mi pripadna mene,i sea si ziveam drug zivot,kolku i da e bolna realnosta veruvaj deka ima drug,a ponatamo sto ke pravis razmisli dobro,

Според мене ти не си постапил рационално. Си се развел и си го оствил детето без непосрена мајчинска нега. Сега, ако повторно се прежениш, кој ти гарантира дека и новата сопруга нема да те изневери.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
spored ova sto si go pisal,istoto i mene mi se ima sluceno.so zenami bevme vo brak 6godini,poslednite dve godini ne sakase da legne so mene,sekoja nok me odbivase,de glava ja boli,umorna e...sekakvi izgovori mi naogase,velese deka ne im e do sex,deka treba da setame poveke zaedno so deteto,da se posvetime na deteto.normalno na seto toa pocnav da sumjam,zena na 28 godini da nema sex,toa ne e mozno,se prisetiv na sebe,koga se ozeniv imav edna vrska so edna mlada devojka,i se pametot mi bese vo nea,po celi nokoooj so nea,na zenamii voopsto ne mi teknuvase,a i taa koga da mi recese za sex nesakav,nekako mi se gadese od zenami.e sega si rekov mora da obratno so nea,prativ eden drugar koja taa ne go poznavase da ja sledi i po edna nedela doznav deka ima drug,ne reagirav vednas tuku ja smeniv temata na razgovor so nea,razgovaravme otvoreno za se im priznav zasto ne sum sakal da legnem so nea,ama deka istata pricina ja ima i taa sega,ne sakase da priznae nikako,dva tri dena ja naveduvav da priznae,ne ne i ne velese,i na kraj ja fativ na mesto,se razvedov deteto mi pripadna mene,i sea si ziveam drug zivot,kolku i da e bolna realnosta veruvaj deka ima drug,a ponatamo sto ke pravis razmisli dobro,i sto i da odlucis gledaj na deteto da mu e dobro
ха па сте биле 50:50 зошто си се разведувал? Ме интересира жена ти знаеше за твојата врска? Некако ми е многу неубаво кога мажот вара и тоа као е ок и ако жената дознае не треба да го растура бракот.ама кога жената вара мажот као го има сето право на свет да праи што сака.Убаво си кажа за себе дека си имал некоја друга...а кога кажа за жена ти одма разводи

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Неколку пати ми се предложи да ја фатам ако веќе има друг. Се ова е под претпоставка. Но како да ја фатам ако сите разговори се обавени преку телефон и Фб , знам дека тоа е можно без телефонски јавувања , доволно е да имаш интернет врска на тел. а таа има интернет нма телефонот. Значи џабе јас ќе ја гледам деталната сметка , нема да најдам ништо . Има некој искуство со ваков случај.?
Ако ја пратам и ме види или ја застанам тогаш ќе направи сцена и прво таа мене ќе ме нападне а не обратно.

S

Shellshock nam67

Гостин
Неколку пати ми се предложи да ја фатам ако веќе има друг. Се ова е под претпоставка. Но како да ја фатам ако сите разговори се обавени преку телефон и Фб , знам дека тоа е можно без телефонски јавувања , доволно е да имаш интернет врска на тел. а таа има интернет нма телефонот. Значи џабе јас ќе ја гледам деталната сметка , нема да најдам ништо . Има некој искуство со ваков случај.?
Ако ја пратам и ме види или ја застанам тогаш ќе направи сцена и прво таа мене ќе ме нападне а не обратно.
zavisi sto saksa da postignes ako tie da se razvedis ce imas dokazi od fotografii koj ce ti gi napravi privatniot detektiv, ako ti e celata da se razvedes od nea ako si resen , samo da i ja potvrdis vinata nejzina pa da se smirite ( sto ne bi ti preporacal som ednas zena izneveruva stalno ce go pravi toa, nema lek za taa bolest ). toa e do tebe sam da si odlucis.
a ima i mnogu maski koi znaa sto im pravi zenata ama se pravat naudreni radi brakot i decata

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Според мене ти не си постапил рационално. Си се развел и си го оствил детето без непосрена мајчинска нега. Сега, ако повторно се прежениш, кој ти гарантира дека и новата сопруга нема да те изневери.
Како да постапи рационално ако таа била со сдруг?

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Палати на човек да ја следи (другар што не го познава) или детектив. Ако има нешто со некој друг ќе дознаеш сигурно, но ако нема тогаш ќе бидеш поспокоен и ќе пробаш да го решиш пролемот внатре во бракот. Си чекал толку време и си се надевал, истерај ја работата до крај и не земај прибрзани решенија. Среќно

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Како да постапи рационално ако таа била со сдруг?
Во целиот разговор не наидов на твое мислење дали она те сака. Не е битен сексот ако те сака ... колизијата помеѓу нејзината асексуалност и твоите сексуални потреби се решава на разни начини, само ако се сакате. Во спротивно - развод, без размислување.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Во целиот разговор не наидов на твое мислење дали она те сака. Не е битен сексот ако те сака ... колизијата помеѓу нејзината асексуалност и твоите сексуални потреби се решава на разни начини, само ако се сакате. Во спротивно - развод, без размислување.
Вика дека мe сака, но дека не е заљубена во мене. Љубовта во бракот со текот на годините исчезнува и се појавуваат други приоритети како одгледување на дете, меѓусебно разбирање и сл.
Затоаи сакав да ми се јави некој со поголем стаж во брак и да ми каже дека и тој имал сличен проблем но успеал да го реши. Занчи сакам да чујам успешна приказна дека вакви кризи во бракот се решлив проблем.

S

Shellshock nam67

Гостин
Вика дека мe сака, но дека не е заљубена во мене. Љубовта во бракот со текот на годините исчезнува и се појавуваат други приоритети како одгледување на дете, меѓусебно разбирање и сл.
Затоаи сакав да ми се јави некој со поголем стаж во брак и да ми каже дека и тој имал сличен проблем но успеал да го реши. Занчи сакам да чујам успешна приказна дека вакви кризи во бракот се решлив проблем.
imas bracni sovetuvalista najdobro obrati se tamu za sovet

Kajgana Shop

На врв Bottom