Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Денеска си купив Андроид телефон и земав да симнувам апликации преку андроид маркетот.Кога дојдов дома кога се логирав преку компјутер на андроид маркет страната таму ми го покажуваше телефонот кој го имам.Кога отворив страната каде беше Angry Birds отидов несакајќи на Install и ми покажа дека играта ќе ми ја симне на телефонот.Јас немам бежичен интернет дома и приметив дека почна преку 3Г да ми симнува.Поради тоа веднаш земав исклучив интернет услугата за да не ме одере.Може ли некако да го запрам тоа симнување?Не ми се верува дека на андроид маркет страна нема cancel опција или слично.Што да направам за да стопирам ?
Исто како на виндовс мобиле.Исклучи го и пак вклчи го телефонот.Оди у маркетот-довнлоад задржи на тоа што се спушта па стисни дилит

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Исто како на виндовс мобиле.Исклучи го и пак вклчи го телефонот.Оди у маркетот-довнлоад задржи на тоа што се спушта па стисни дилит
Пробав со вклучување исклучување телефон и пак исто ми прави почува да симнува.Утре ќе одам некаде во град да видам дали можам кога сум закачен на ви фи да влезам и така да прекинам.Сега исклучив опцијата за интернет и деактивирана ми е услугата само ради ова.

Член од
19 март 2011
Мислења
51
Поени од реакции
4
Денеска си купив Андроид телефон и земав да симнувам апликации преку андроид маркетот.Кога дојдов дома кога се логирав преку компјутер на андроид маркет страната таму ми го покажуваше телефонот кој го имам.Кога отворив страната каде беше Angry Birds отидов несакајќи на Install и ми покажа дека играта ќе ми ја симне на телефонот.Јас немам бежичен интернет дома и приметив дека почна преку 3Г да ми симнува.Поради тоа веднаш земав исклучив интернет услугата за да не ме одере.Може ли некако да го запрам тоа симнување?Не ми се верува дека на андроид маркет страна нема cancel опција или слично.Што да направам за да стопирам ?
Кога следен пат ке почне да ја симнува играта, во слајдерот стисни на неа па после cancel ;)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
За што служи апликацијата Es File Explorer?
Тоа ти е прелистувач на фајлови и фолдери со кој можеш да ги отвораш сите фолдери и фајлови на внатрешната или надворешната SD Card меморија. Внимателно треба да се работи со File Explorer-ите зошто можеш многу лесно да зезнеш нешто.;)

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Денес земав HTC SENSATION, па неискусен корисник сум на Андроидот, некој да ми помогне, некои основни апликации такви работи, некои специфични за сенсејшн... од каде да ги зимам, странички инсталирања такви работи :) Благодарам однапред :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Денес земав HTC SENSATION, па неискусен корисник сум на Андроидот, некој да ми помогне, некои основни апликации такви работи, некои специфични за сенсејшн... од каде да ги зимам, странички инсталирања такви работи :) Благодарам однапред :)
Uninstaller (за бришење апликации)
Advanced Task Killer/Manager (убивање/средување на апликациите што работат во позадина)
Talking Tom (апликација со мачка што повтора секое зборење, хит е)
iGo (навигација, која според мене е најдобра за Андроид)
pazar3.mk
Astro (за инсталирање на апликации)

Тие се сега за сега што ми текнуваат. Ако ми текне уште некоја ќе пишам..моментално не користам телефон со Андроид и вака ти набројав од памет што не сум ги заборавил.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Uninstaller (за бришење апликации)
Advanced Task Killer/Manager (убивање/средување на апликациите што работат во позадина)
Talking Tom (апликација со мачка што повтора секое зборење, хит е)
iGo (навигација, која според мене е најдобра за Андроид)
pazar3.mk
Astro (за инсталирање на апликации)

Тие се сега за сега што ми текнуваат. Ако ми текне уште некоја ќе пишам..моментално не користам телефон со Андроид и вака ти набројав од памет што не сум ги заборавил.
Advanced Task Killer/Manager-от не го препорачувам, троши многу батерија а и блокира многу системски апликации кои се потребни телефонот нормално да работи. Да не спомнувам и дека го успорува телефонот.

iGo my way - се сложувам со marick дека е можеби најдобра GPS апликација, имаш и Copilot, Sygic, Navigon. Најдобро е да ги пробаш и сам да си оцениш која е најдобрата за тебе. Мене на пример Copilot ми трошеше многу батерија кога е исклучена т.е. работеше во позадина и затоа ја баталив и сега имам IGO mayway.

ES File Explorer - прелистувач на фолдери и фајлови во телефонот.

Директно од телефонот оди на Android market и таму имаш илјадници апликации/игри/виџети за симнување и платни и бесплатни, со детален опис на истите. Така да што ти одговара симнувај. Истиот market можеш и на PC да го разгледуваш и симнуваш.
https://market.android.com/
--- надополнето: Oct 15, 2011 12:02 PM ---
kako da apdejtuvam u verzija 2.3.4 na htc sensation? :)
Можеш директно од телефонот преку OTA - over the air. Барај Software update во телефонот или така нешто или преку PC со инсталирана програма што ти доаѓа на CD во кутијата со телефонот. Е сега многу зависи од кај ти е купен телефонот и која верзија на софтвер е последна за него. Зависи од држава до држава (многу SHIT политика на Google), на пример за некого последна верзија на Android е 2.3.3 а за некого 2.3.7, така да пробај па кажи.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
koga go cackav telefonot najdov nesto voicesms, primer zboruvas text sms to john ... how are you.... sea nikako ne mozam da go najdam, pomos nesto ili pa nekoj ako ja znae aplikacijata ili da ima nesto takvo vo marketot :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
koga go cackav telefonot najdov nesto voicesms, primer zboruvas text sms to john ... how are you.... sea nikako ne mozam da go najdam, pomos nesto ili pa nekoj ako ja znae aplikacijata ili da ima nesto takvo vo marketot :)
Многу лесно - USER MANUAL, баш за такви проблемчиња е ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom