Rage

• Креатор на темата Креатор на темата Whitey
  • Време на започнување Време на започнување
Играва е расипана, мењам камера со маусот, треба 2 секунди за да се појават текстурите, сецка, целокупните текстури се матни, лоши, иако е на најјака резолуција и х8 АА.
А имам HD5870 и 2,66 quad core. И читам на Steam секој втор има проблем со ова. И сеуште ги боли ташакот од бетесда софворкс или кои и да се. А играва беше шо би рекле америте most anticipated of 2011.
Како можат да издадат вакво гомно?

1/10

Farewell 20GB.

Готова е индустријата, не приметувте во последните години нема асална игра излезено? Да не ги набројувам игрите, листата би немала крај. Се ствара огромна фама околу било која игра и на крај мижи митро врнат тулумби

Играва е расипана, мењам камера со маусот, треба 2 секунди за да се појават текстурите, сецка, целокупните текстури се матни, лоши, иако е на најјака резолуција и х8 АА.
А имам HD5870 и 2,66 quad core. И читам на Steam секој втор има проблем со ова. И сеуште ги боли ташакот од бетесда софворкс или кои и да се. А играва беше шо би рекле америте most anticipated of 2011.
Како можат да издадат вакво гомно?

1/10

Farewell 20GB.

Готова е индустријата, не приметувте во последните години нема асална игра излезено? Да не ги набројувам игрите, листата би немала крај. Се ствара огромна фама околу било која игра и на крај мижи митро врнат тулумби

Проба со конфигот? Кај мене нема никаков flickering, каснење на текстури, сецкање, инсталирај Catalyst 11.10 b2, и апдејтот од skidrow.

Проба со конфигот? Кај мене нема никаков flickering, каснење на текстури, сецкање, инсталирај Catalyst 11.10 b2
HOWTO: To use the file copy the code below and put it into a new text file renamed as "rageConfig.cfg" in these Locations:
For Single-Player - "Steam\steamapps\common\rage\base"

Ова?

Пробав, мада не ми изгеда legit, коа ке го креирам фајлот си пишува дека е текст докјумент фајл, додека на другиве фајлови од фолдерот си вика .cfg дека е

Ќе направиш текст документ и ќе смениш екстензија во .cfg

Остајте го тој .cfg фајлот не помага, 20 минимум сменив јас и пак исто. Една страна поназад напишав дека излезе апдејт од скидроу (995 МВ) пред 5-6 дена. Решено е сецкањето, крашовите и лоадирањето на текстурите. Вака изгледаат сетинзите пред и после апдејтот. Со HD 6870 и со драјверот за Rage од AMD имам 45-60 fps. И тој .cfg фајл јас го избришав, така пишуваше така и направив. Линк не можам да ставам ако сака некој по пп.

Остајте го тој .cfg фајлот не помага, 20 минимум сменив јас и пак исто. Една страна поназад напишав дека излезе апдејт од скидроу (995 МВ) пред 5-6 дена. Решено е сецкањето, крашовите и лоадирањето на текстурите. Вака изгледаат сетинзите пред и после апдејтот. Со HD 6870 и со драјверот за Rage од AMD имам 45-60 fps. И тој .cfg фајл јас го избришав, така пишуваше така и направив. Линк не можам да ставам ако сака некој по пп.

Грешка си, без конфигот имав tearing а во менито vsync ако уклучам се гаси играта, исто така и зголемен е квалитетот на текстурите
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
^ Командиве можат да се зголемат на 16384 за уште подобар квалитет.

И многу други работи...

Можи, не ме чуди. Кај мене не работеше ништо. Еве од каде гледав, мислам го постави некој линков поназад.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2156747
Од 1-ва до 20-та страна пробани ми се, натаму не знам се откажав, можи да има некое подобрено.

Можи, не ме чуди. Кај мене не работеше ништо. Еве од каде гледав, мислам го постави некој линков поназад.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2156747
Од 1-ва до 20-та страна пробани ми се, натаму не знам се откажав, можи да има некое подобрено.

Јас наместив све исто како типот од стим форумот (FusedCore) зошто и он има 6870, играта изгледа перфектно, пробај чепкај уште нешто :)

Не не доста е чепкање, немам потреба сега, работи супер. Ама некако чудна ми е играва многу го користи процесорот, ако го пуштам Fraps да снима паѓа на 10 fps . На Battlefield 3 Beta, Dirt 3, на пример снимаm без проблем. Ама за погоре напишаното се сложувам, ја пуштија со багови. Ајде јас ја имам пиратска ама тие на форумот од стим оригинал ја имаат и пак беше за никаде 10-тина дена. А и читав дека нема ефект и ако имаш две графички во SLI, ако не му е решено и тоа сега.

Абе срамота е играта која треба да вади макс од графичкиве, да нема сетинзи за PC. бар во Crysis 2 ставија low/medium/high/ultra, а овие најпаметни испаднаа.

На Xbox360 со 256 мега графичка (еквивалент на X1950 и слично), текстурите се мазни и само ако не ја снимите на хард диск може да се лоадираат додека вртите со камерата. Едноставно, срамота за John Carmack...

Јас го средив ова со конфиг фајлот, симнав драјвери за ати и додадов командна линија на .ексе фајлот и сега на дуал кор 2.0 гигахерци, ати 3870 и 2 гб рам играта ми лета (не знам додуше на какви сетинзи).

kako sto pisav pethodno, nikoj ne vi e kriv sto imate KANTA kompjuteri kako kaj mene nit secka nit imam problem so teksturite,,nazalost kupete si podobri kompjuteri

se izvinuvam sto se navredi so KANTA KOMPJUTERI,ali vistinata boli
Дај пиши го тој фамозниот твој компјутер да видиме каков е, јас цел ден сум ваков, два дена немам спиено само на то мислам. Или многу има за пишување конфигурацијата па не ја собира во еден пост.
mask-still32.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom