MoneyBookers (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
Ја добивам следнава грешка.

Payments between international customers and US customers using the Send Money service are not supported.

Колку што прочитав на нет, пред скоро 3 години ја оневозможиле опцијата за праќање пари за американски сметки.

ми требаат итно 10 евра на moneybooker има ли некој добар кој што ке сака да ми направи услуга, ја да му пратам 10 евра на пејпел а он да ми прати на манибукер?
ви благодарам однапред, ПП :)

На moneybookers имав верифицирано виза картичка од уни банка и преку неа на неколку наврати имав правено уплати. Сега сакам да направам исплата на истата картичка и неможе, вади грешка дека трансакцијата не е успешна. Чаре?

Може да се извадат директно на трансакциска сметка (од нлб тутунска банка) со ИБАН и СВИФТ код?

Имам 2 mail адреси на moneybookers account от, може да ми стигаат пари од двata mail ови или само тој што ми е ставен како primary?
Фала.

ае уште едно прашање ако не е фрка, дали зема процент НЛБ банка кога се префрлаат пари од МБ ?

јас се обидувам да се закачам на moneybookers преку дебитна од унибанка (денарска)
стигнав до процедурата каде што ми зеде неколку долара и сега треба да одам во банка и да пресметам колку е тоа

него сакам да прашам дали ова moneybookers си зима процент од картицата месечно или од секоја трансакција и колкава е сумата ? или пак унибанка дали зема некаков процент ?

значи како што разбрав moneybookers зима пари од купувачот т.е од мене
е сега каква провизија би ми земало да речеме ако купам нешто од 5 долари а каква провизија би ми зело ако купам да речеме од 300 долари ?
се наплака провизија од секоја трансакција така ?

значи како што разбрав moneybookers зима пари од купувачот т.е од мене
е сега каква провизија би ми земало да речеме ако купам нешто од 5 долари а каква провизија би ми зело ако купам да речеме од 300 долари ?
се наплака провизија од секоја трансакција така ?

Зависи од продавачот. Ако продавачот работи како што треба преку gateway, т.е. ако има merchant account, Moneybookers парите ќе си ги наплати од него, а ти ја плаќаш цената која ја гледаш на страната. Ако е некој Кинез кој бара да му пратиш пари на неговата MB/Skrill сметка преку Send Money, тогаш Moneybookers од тебе ќе наплатат 1% провизија (најмногу 50 евро центи). Единствени други случаи кога Moneybookers земаат пари од тебе се кога си префрлаш пари од (1.9%) и на картица (1.8 евра, фиксно).

Така да, со твоите примери, ако праќаш пари рачно преку Send Money и ако веќе ги имаш префрлено парите на твојата Moneybookers сметка, провизиите би биле:
  • за $5 = $0.05 (5 центи)
  • за $300 = $0.69 (69 центи или 50 евро центи)
Ако треба прво да ги префрлиш парите од картичка на MB сметка, па да ги пратиш на продавачот, тогаш:
  • за $5 = $0.15 ($0.10 за полнење на сметка + $0.05 за праќање)
  • за $300 = $6.39 ($5.7 за полнење на сметка + $0.69 за праќање)

па значи само ова полнењето зима пари
јас пак си мислев дека ако ставам на картица пари одма автоматски ги чита МБ

Овердрајв имаш искуство со верификацијата на домашна адреса за колку време стига
јас вчера ја верифицирав и ми рече дека од 2 до 5 работни дена ке ми стигне писмо
сега не знам дали во пошта дали дома и дали воопшто ке стигне

ваљда добро ја напишав адресата (Маршал Тито 181)

Овердрајв имаш искуство со верификацијата на домашна адреса за колку време стига
јас вчера ја верифицирав и ми рече дека од 2 до 5 работни дена ке ми стигне писмо

Не знам точно за колку време стига, јас ја верифицирав сметката пред неколку години.

Ке почекаш до 2 недели не се толку ефикасни тие од поштата, интернационалната незнам ама нашата се тиња. Иначе стига 100%

а како ја пишете адресата
на латиница ?
и ш ја пишете како sh ili ?
ставате ли број или бр.
дајте ми еден пример како сте ја вие ставиле да не зезнам работа па пак да чекам

а како ја пишете адресата
на латиница ?
и ш ја пишете како sh ili ?
ставате ли број или бр.
дајте ми еден пример како сте ја вие ставиле да не зезнам работа па пак да чекам

Строго на латиница и не мора да пишуваш бр. или број само улицата и одма бројот.Ш би требало да е s, a не sh.
pr
Kuzman Josifoski 34
Skopje
1000
Macedonia

Писмото ќе ти стаса 100% и најверојатно ќе биде испратено од Украина.

Строго на латиница и не мора да пишуваш бр. или број само улицата и одма бројот.Ш би требало да е s, a не sh.
pr
Kuzman Josifoski 34
Skopje
1000
Macedonia

Писмото ќе ти стаса 100% и најверојатно ќе биде испратено од Украина.
епа супер точно сум ја ставил адресата
сега се додека не ги верифицирам адресата и картичката ке ми дава лимит нели
Your outgoing transaction limit [?] 69.39 USD / in any 90 day period
на унибанка дебитна картица ја регистрирав (има некоја разлика од друга банка или ако сум на девизна сметка да е поарно ?)
ама ако сум на девизна ке треба да им пракам на нивна банка ако не се лажам со што нема да ми земаат провизија за полнење ама банката ке си зима за нив нешто така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom