Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
i sega sto sakas da ti kazeme vrati ja grafickata i upali go kompjuterot. I kazi dali ti pojavuva post screen, ako da vlezi vo bios, load optimal settings i ok odnosno restart pa ke vidime za ponataka ako pak ti pravi ke ti kazeme sto da pravis,....
ako e grafickata uklucena vo slot ne pokrenuva kompjuterot pojavuva samo crn ekran ne mozes ni vo bios da vlezes ni tastaura raboti ni maus e sega e vadam grafickata i priklucokot od monitor go stavam vo integriranata i tamu sve si raboti ok se pokrenuva i windows i bios i go formatirav komjuterot i pak nisto
JA STAVAM GRAFICKATA GO UKLUCUVAM KOMJUTEROT I SAMO BUCI buuuuuuu i crn ekran a grafickata ja isprobav na drug komjuter super si raboti

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
ako e grafickata uklucena vo slot ne pokrenuva kompjuterot pojavuva samo crn ekran ne mozes ni vo bios da vlezes ni tastaura raboti ni maus e sega e vadam grafickata i priklucokot od monitor go stavam vo integriranata i tamu sve si raboti ok se pokrenuva i windows i bios i go formatirav komjuterot i pak nisto
JA STAVAM GRAFICKATA GO UKLUCUVAM KOMJUTEROT I SAMO BUCI buuuuuuu i crn ekran a grafickata ja isprobav na drug komjuter super si raboti
epa maticnata e- slotot za grafica izlea

Г

Гучи

Гостин
Mатичната е, пред пола година истово и мене ми се деси ;)

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Не сум сигурен дали е ова правото место, но итно ми треба помош...
Значи земав ново лаптоп-че (Asus K53SV) ама имам проблем со графичката картичка. Проблемот всушност се состои од тоа што dxdiag не ми ја препознава графичката, т.е. ми кажува дека ја користи онаа интегрираната. Значи во Device Manager и со програмчето Everest, ми ја препознава графичката...а ваму не..
Другарче мое го има сличниот лаптоп ( со истата графичка ) но кај него нормално си ја отчитува. ГО инсталирав најновиот драјвер од Nvidia и повторно истото...пробав и со драјверот тој што го користи, но повторно без успех...:/

Ако некој било како може да ми помогне, би бил благодарен.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум сигурен дали е ова правото место, но итно ми треба помош...
Значи земав ново лаптоп-че (Asus K53SV) ама имам проблем со графичката картичка. Проблемот всушност се состои од тоа што dxdiag не ми ја препознава графичката, т.е. ми кажува дека ја користи онаа интегрираната. Значи во Device Manager и со програмчето Everest, ми ја препознава графичката...а ваму не..
Другарче мое го има сличниот лаптоп ( со истата графичка ) но кај него нормално си ја отчитува. ГО инсталирав најновиот драјвер од Nvidia и повторно истото...пробав и со драјверот тој што го користи, но повторно без успех...:/

Ако некој било како може да ми помогне, би бил благодарен.
На што Windows си и од кога ти прави вака?

Најди го најновиот DirectX и реинсталирај го.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
имам проблем со компјутерот, се си работеше добро ама се рестартира и сега повеке не се пушта. значи кога го пуштам се појавува првата слика кај што има DEL i F8 и толку се укочува, ни тастатура работи ни маус, не можам да го преинсталирам (може ли некако да се преинсталира!?) или има цркнато нешто?? како може да го направам

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
имам проблем со компјутерот, се си работеше добро ама се рестартира и сега повеке не се пушта. значи кога го пуштам се појавува првата слика кај што има DEL i F8 и толку се укочува, ни тастатура работи ни маус, не можам да го преинсталирам (може ли некако да се преинсталира!?) или има цркнато нешто?? како може да го направам
за оваа работа друже треба да се проверат многу работи ... како прво можно е да е до напојувањето провери го прво него, па потоа провери извади ја рам меморијата за да видиш како ке реагира компјутерот. види што ке направиш со овие работи па кажи ке помагаме :cool:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Кога го вклучувам компјутер ми се појавува црна слика и пишува Realtek RTL8139(x)/8130/810X Boot Agent, и пет точки и нон-стоп тоа си стои, влегов во едно мени на шифт + ф10, прочепкав таму али пак исто, и во биосот прочепкав нешто што прочитав на нет, али пак исто.. Не можам ни да го форматирам, не стига до таму. Чаре ?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Кога го вклучувам компјутер ми се појавува црна слика и пишува Realtek RTL8139(x)/8130/810X Boot Agent, и пет точки и нон-стоп тоа си стои, влегов во едно мени на шифт + ф10, прочепкав таму али пак исто, и во биосот прочепкав нешто што прочитав на нет, али пак исто.. Не можам ни да го форматирам, не стига до таму. Чаре ?
Изгаси лан боот ром во биосот, најди го кај ти е.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
сега незнам тој драјвер за каква картичка е дали за лан или ваерлес ако е ваерлес извади ја и така ке биде но ако е лан незнам некој кој го имал тој проблем или знае ке ти кажит ае ззз

Член од
16 август 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
имам проблем со трдиот диск ставив пасс на една партиција и никако неможам да ја повратам преку windows ја вратам од linux по 3-4 саата ми падне целиот систем проблемот го знам дека се крие некаде во втората партиција во system volume information но кикако да го решам ако сака некој да помогне ке му бидам мн благодарен

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Денес купив нов асус а53е лаптоп. Бидејќи до сега не сум користел лаптоп сакам да прашам. Како да ја полнам батеријата на почеток? Дали кога го користам лаптопот секогаш да го имам приклучено со полначот на батеријата? Колку време трае првото полнење? Ако некој ми одговори подетално ќе бидам многу благодарен.

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
ај ако може мала помош.Мислам дека прашањето е за тука ако не се извинувам.кога работам несто на компјутерот,било што,нешто сурфам или гледам некое видео на јутуб или нешто друго како што работам компјутеро наеднаш ми се исклучува без никакво претходно предупредување.Тоа може да се повтори и по неколку пати во денот.Што може да биде? Дали да го носам на сервис или едноставно само загрева од многу работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom