Ветеринарно катче

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Vcera mi padna macorot od petti kat od tarasa se stepal koj da ja fuka zenskata i ovoj drugiov go butnal, mi javija od dole deka padnal, ima krv udren e posto epten jadese denta pa padnal naglo ama iako mu tecese krv ne civka nego si kuti i krivi so nogata e sea prasanje za tie sto znaat sinata mu e nogata ili treba da go nosam na veterinar?
а што ќе му прави ветеринарот ако паднал од толку високо ?? на рендген ќе го помини ? туку види ако не му течи крв,ако не плука или не вади низ изметот нека одмара па здравје ќе се опорави....

M*O*N*A

~*Kitekatus*~
Член од
20 јуни 2007
Мислења
99
Поени од реакции
31
fala nego ja ipak se nadam na Gospod od nego nema posilen!
Никој не вели дека има посилен од Господ, ако мачето има век ке има и лек. Ама во секој случај неодговорно и сурово е да го оставиш без медицински третман,посебно во денешно време кога ветеринарните услуги се лесно достапни и релативно ефтини. Можеби мачето има некое внатрешно крварење,или скршеница која треба да се имобилизира. Не чекај и не губи време,носи го на ветеринар.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
По дупла цена од реалната НЕ БЛАГОДАРАМ
Другарче, јас купив за 1200 денари од девојка на оглас. Само што мислам дека сега за сега нема веќе чека да и стигне пратката. Цената по продавници е напумпана до несвест. Еве ти линк:
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/618405?searchID=3563301&Idx=1
Ако си ѕвонел почекај другата недела па јави се пак иначе ептен е ефикасен.

Има во Скопје се продаваат, цената е 1.200 денари и мислам дека е коректна за Фурминатор.
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/618405?searchID=3563301&Idx=1

И еве едно видео за ефикасноста на Фурминаторот.
На видеото, одлично е прикажано како ефикасно го вади целото подвлакно и мртвото влакно.

Лу, ти благодарам искрено за линкот за фурминатор. Купив пред некој ден и разлика има голема после чешлање со фурминатор но и со него треба многу внимателно :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
По дупла цена од реалната НЕ БЛАГОДАРАМ
Извини ако не ти одговара, само ти посочив кај има кај нас. Јас од истата причина го купив преку интернет од Америка, ја имаш и таа опција ако ти одговара, така поефтино ќе ти испадне, на ибеј има фурминатори за 30ина долари со се достава. Инаку 1200 денари не е реална цена за фурминатор од продавница, тоа што по огласи можеш да го најдеш по таа цена е друга работа.

Член од
9 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
21
Зависи,секое куче може да го направиш ѕвер,или маче,сега твој избор е.
Друго,сакаш мала,средна,голема раса?
pa ne da e golema da davam cela plata za jadenje za nego da ja davam
moze ete sredna ali nekoe pomirno kucence.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
pa ne da e golema da davam cela plata za jadenje za nego da ja davam
moze ete sredna ali nekoe pomirno kucence.
Можеш да земеш,на пример Лабрадор Ретривер,Златен Ретривер,Германски Овчар,Хаска,Самојед,Амерички Пит Бул Териер,итн.
и уште еднаш ќе кажам,не е до расата дали ќе е мирна,до сопственикот е :)
Со среќа,па пиши за кое куче си се одлучила.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Никој не вели дека има посилен од Господ, ако мачето има век ке има и лек. Ама во секој случај неодговорно и сурово е да го оставиш без медицински третман,посебно во денешно време кога ветеринарните услуги се лесно достапни и релативно ефтини. Можеби мачето има некое внатрешно крварење,или скршеница која треба да се имобилизира. Не чекај и не губи време,носи го на ветеринар.
Gledfam ne civka sto znaci nema sktsenica pretpostavuvam, si jade eve gleam, samo krivi no ke mu pomine, nejkam na veterinar edno ne sum sea pri pari vtoro iam loso iskustva so niv ne znaat nisto samo ke zaebat rabota uste poveke, fala bogu dobro e si jade si sedi si ja lize ranata, mislam deka ke mu pomine posto do sega mi pagale nekolku pati macki od 5 kat, nisto ne im bilo ova bese najadeno epten pa mozebi deka tesko padnalo taka pa imase krv, no se nadevam deka ke se oporavi!

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Gledfam ne civka sto znaci nema sktsenica pretpostavuvam, si jade eve gleam, samo krivi no ke mu pomine, nejkam na veterinar edno ne sum sea pri pari vtoro iam loso iskustva so niv ne znaat nisto samo ke zaebat rabota uste poveke, fala bogu dobro e si jade si sedi si ja lize ranata, mislam deka ke mu pomine posto do sega mi pagale nekolku pati macki od 5 kat, nisto ne im bilo ova bese najadeno epten pa mozebi deka tesko padnalo taka pa imase krv, no se nadevam deka ke se oporavi!
Имам јас слично искуство кога мојот мачор падна од 5ти кат, му течеше крв од муцката пошто претпоставувам си ја имаше гризнато при падот, и џабе трчавме до ветеринар кога ништо особено не направи освен што му даде нешто за смирување и ни рече да го надгледуваме. Така да, ништо не си испуштил што не си го однел, провери само кај мешето или по телото на стискање да не реагира, ако му е нешто до сега ќе покажело. Поздрав и без грижи :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дали некој знае каде можам да пријавам дека одредена личност го одгледува својот пит за борби и го бори? Баш вчера истиот здавил еден златен ретривер само незнам што се случило со ретриверот.
На страна тоа, сите мачки и големиот дел кучиња што се во негова околина се веќе отидени.....

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Дали некој знае каде можам да пријавам дека одредена личност го одгледува својот пит за борби и го бори? Баш вчера истиот здавил еден златен ретривер само незнам што се случило со ретриверот.
На страна тоа, сите мачки и големиот дел кучиња што се во негова околина се веќе отидени.....
Искрено,никаде (n)
Можеш во полиција,ама нема да реагираат.

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Дајте предлог за добар ветеринар за купирање уши на доберман ??

L

Lu

Гостин
Дајте предлог за добар ветеринар за купирање уши на Доберман ??
Јас мислам дека Диме од Капиштец е добар за купирање на уши кај Доберман.

Најдобро е да се јавиш во професионалните одгледувачници за Добермани кај нас во МК и да прашаш на кое место они им ги имаат купирано ушите на нивните Добермани.

Schwarze Kraft Doberman Kennel

Kaiser Kraft Doberman Kennel

Kajgana Shop

На врв Bottom