Однеси го на ветеринар за секој случај, да не фати некоја инфекција.Кучето само што ми беше нападнато од друго куче скитник најверојатно и го гризна во пределот кај носот се познава пресек од заб. Му ја исчистив раната со јод не знам што друго можам да направам?
Фурминаторот е ЕКСТРА, незнам како да го опишамДали некој има набавено фурминатор за своето милениче? Како е задоволен? Од каде, колку пари?
Ми го имаат препорачано па сакам да чујам пошироко мислење![]()
Предлог каде да го најдам тука кај нас? Видов само во една продавница кај Mr.Jack кафичот околу 2900 бешеФурминаторот е ЕКСТРА, незнам како да го опишам, едноставно купи си Фурминатор и ќе заборавиш како изгледаат кучешки влакна паднати во домот
![]()
Има во Скопје се продаваат, цената е 1.200 денари и мислам дека е коректна за Фурминатор.Предлог каде да го најдам тука кај нас? Видов само во една продавница кај Mr.Jack кафичот околу 2900 беше![]()
Земи си Фурминатор и ќе немаш никакви проблеми со влакната, и мачотот нема воопшто да ти пушта влакна откако ќе го исчешлаш со Фурминаторот.Значи вака.. не којзнае колкав проблем но итно ми треба помош..
Чувам мачор, во последно време многу се митари.. влакна речиси насекаде, не знам што да употребувам за да не ми прави влакна по дома. И еве веќе неколку дена кога се лиже голта многу влакна и потоа кашла и ги повраќа.. воопшто не изгледа добро, прв пат вакво нешто се случува.. не знам што да направам, знае ли некој чаре?![]()
СТРАШНО што се прави...Може не е за тука ама вреди да се погледне.
http://www.myspace.com/video/bordercollie19/documentary-bbc-pedigree-dogs-exposed/44215931
kupi calcium delice ili calcium plus odlicni se apcinjata sodrzat i sulfur,fosfor,d3, i setaj go redovnoИмам кученце старо 5 месеци мал раст мешавина на џек расел териер, е сега пред некое време приметив дека има искривување на предните ноџиња, прво беше на едната а сега гледам и другата прашањето ми е на што се должи тоа и дали има начин да се исправат (со исхрана витамини и сл), иначе редовно вакцинирано прочистено од паразити и сл.
Зависи,секое куче може да го направиш ѕвер,или маче,сега твој избор е.sakam da prasam kakvo kuce za cuvanje vo dvor mi preporacuvate a i da posocam imame 3 deca mali do 7 godini ?
Може сешто да му биде,ние вака по форуми незнаеме.Vcera mi padna macorot od petti kat od tarasa se stepal koj da ja fuka zenskata i ovoj drugiov go butnal, mi javija od dole deka padnal, ima krv udren e posto epten jadese denta pa padnal naglo ama iako mu tecese krv ne civka nego si kuti i krivi so nogata e sea prasanje za tie sto znaat sinata mu e nogata ili treba da go nosam na veterinar?