Брак без секс

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Сум бил сведок на вакви случаеви другар. Жената не сакала секс, не и бил потребен, го одбивала мажот, мажот се нервира стално (во случајов ти си приберен и те стимулира да се поправиш и во некои работи дури) за на крај да излезе работата дека било во прашање неверство.
Жената седела со мажот само заради детето, чекала да порасне и кога детето пораснало, жената го напушта и мажот и детето. Се во вода, многу години брак, само заради швалерот.

Не сакам да ти садам такви идеи, можеби грешам (дај Боже) ама мене на тоа ми мириса...

За да немаш сомнежи прежали неколку илјади и плати агент или детектив да ја следи некое време... тоа ти е мој совет ако до сега не помогнал разговорот.

S

Sagan

Гостин
Разговор и само разговор. Искрено и отворено, без заобиколување.

1. Жените денес го сакаат тоа што одсекогаш го сакале: обезбедувач на средства. Ти може да имаш 60, таа 20, ако ти си тој кој обезбедува средства, таа ќе те посакува сексуално. Двајцата сте вработени или само таа?

2. Можеби не ја палиш заради изгледот или однесувањето. Не, жените не сакаат “добри момци“.

3. Можеби станала асексуална.

4. Можеби ја палат жени.

Ако си невработен, а детето доволно големо да не мора цело време да го пазиш, најди си платена работа.

Ако е некоја од другите причини, стави и до знаење дека тебе ти треба секс и дека ќе го имаш, со други*. Изневерување, не.

*Ова кажувам како јас би постапил во ваква ситуација.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во низата претпоставки ... Сигурен си дека е хетеросексуална жена ти?
Ова и те како има смисла.
Доколку покажува „згрозување“ од машките колеги, започни разговор за бисексуални чувства. Денес најголем број од жените влегуваат во испитување на нивната сексуалност додека се во врска или брак (хетеро).
Предложи и секс во тројка со жена, види реакција.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Ima svaler ako odi na fitnes e togas ima svaler 1000%.
Ili mozda e ednostavno lezbejka...
Vrska na strana ne bi ti preporacal da pocnuvash toa e epten kukavicki, ragovarajte probajte da gi resite problemite otvoreno.

A mozno e i ti da si nekoj tmurko pa da stanala aseksualna treba seriozno da razmislish.

A mozesh i da zakazcish nekoj bokg
Сум бил сведок на вакви случаеви другар. Жената не сакала секс, не и бил потребен, го одбивала мажот, мажот се нервира стално (во случајов ти си приберен и те стимулира да се поправиш и во некои работи дури) за на крај да излезе работата дека било во прашање неверство.
Жената седела со мажот само заради детето, чекала да порасне и кога детето пораснало, жената го напушта и мажот и детето. Се во вода, многу години брак, само заради швалерот.

Не сакам да ти садам такви идеи, можеби грешам (дај Боже) ама мене на тоа ми мириса...

За да немаш сомнежи прежали неколку илјади и плати агент или детектив да ја следи некое време... тоа ти е мој совет ако до сега не помогнал разговорот.

O

onlya

Гостин
Се си има свој рок на траење, така и вашата љубов.
Според тоа што го кажуваш очигледно жена ти веќе ја нема таа љубов спрема тебе ко што ја имала кога сте биле на почетокот од вашата врска. Со текот на времето вашите односи се заладиле дали по твоја несвесна вина која е причина за ова однесување или некој и ја свртел главата со што ти се повеќе и повеќе си и станувал одбивен се до моментот кога и "пука филмот" и почнува да бара начини (или да ги реализира веќе постоечките начини) како да ја прекине врската без да си ги испрља рацете и се да биде во нејзина полза.
Жените се опасни (иако сум женско :)) сепак на нив прво место секогаш им се децата (доколку имаат), а ако немаат однак задоволствата, работата, парите..., и љубовта (нормано постојат исклучоци :)). Затоа немој да мислиш дека на жена ти не и е дојдено до секс, дојдено и е само не со тебе, а тоа е така бидејќи нешто се изменило во вашата врска.
Направи анализа на целиот ваш живот од кога сте почнале да одите до денес ама буквално на се што би можел да се сетиш па можеби ќе ја откриеш причината за вашиот проблем. Или ако тоа не ти помогне тогаш почни неа да ја анализираш следи и го секој нејзин збор и чекор што го прави, спореди го со порано и донеси некој заклучок па после реши си што ќе правиш.
Како и да е знај дека некој ден вистината ќе искочи на виделина само поубаво спремај се од сега бидејќи вистините болат.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
За да видиш дали има некој друг во нејзиниот живот најдобро би ти било да ја следиш или да изнајмиш некој што ќе ја следи но јас би ти препорачал малку романтика. Купи и цвеќиња, однеси ја на вечера во некој романтичен ресторан/хотел, украси ја сплната со некои ламбички, направи се да биде како од соништата. Покажуви и дека ја сакаш, и на некој начин барај и таа тоа да ти го покаже не на начин "МЕ САКАШ ЛИ!?!?!" туку доведи ја тоа да ти го каже на некој начин на пример ако постапиш како горе наведеното шепни и на увце "Те сакам, а ти?" Не верувам дека нема да се израдува на романтика. Патем многу си и дозволил. Преку ден во шопинг, и покани и ги машките пријатели да ги донесе на гости, да се запознаете. Ако тогаш забележиш нешто кажи и, направија од магаре поглупа со тоа што е мажена, има дете...ама кога велам да ја направавиш магаре поглупа сакам да кажам вербално а не да и го смениш личниот опис :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Деца, не му полнете глава на чоеко со вакви муабети “има друг, има друг..“
Сте биле ле вие во брак со години ? Жената од почеток (од млада) не го сакала баш сексот, тоа не е ништо чудно, се случуваат такви работи, таквите жени сексот го упразнуваат или да го задоволат сопругот или да родат дете но ретко за свое уживање. Со тек на години, во заедница, се роди дете (отпадна една причина) а љубовта не е како на почетокот - отпадна и другата причина. Јас мислам дека им е потребен совет од стручњак со диплома, од психолог или психијатар. Нормална жена ужива во секс и со маж и со љубовник. Нема со еднио да е труп и да не мрда и да не сврши а со друг да го јава како на родео и цика од уживања.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Слушај друже (т.е читај). Не успеав конкретно да се задржам на секој пост овде, но ќе ти кажам јас што мислам. Не сум во брак, но имав долгогодишна врска (слично како брак, живеење заедно, домаќинство и све остало...) и мене ми се случи истото. Можеби не е истиот случај како жена ти но сепак јас ќе го кажам моето мислење. Јас не сум романтична личност, мене не ми треба да ми симнуваат ѕвезди, да ме носат на вечери, да ми кажуваат пред други дека ме сакаат и да се труди сите да дознаат колку ме сака. Мене ми требаше тој да ми покаже дека ме сака, само мене, кога никој не гледа. Читам овде дека се претпоставува дека жена ти те изневерува во тој случај, тоа е потполно неточно, ако има секс настрана дури повеќе ќе има и секс со тебе само ти да не се посомневаш во нешто... Ако како што кажуваш ти дека и се гади од секс, тогаш таа не запознала што е тоа навистина секс. Има две крајности или премногу си нежен или премногу си груб.
Ај сега да не ја тупам :) ќе ти кажам како јас го доживеав сето тоа. Значи со партнерот мој се одеше прекрасно (зборам за во кревет), но подоцна открив дека како што си минат годините сексот станува една рутина во која јас само лежам а он си врши работа, и откако ќе си „заврши“ никому ништо, сме имале „секс“ (а мојот оргазам каде е???) Откако тоа стана рутина, јас на секое легнување во кревет знаев што ме чека. Но полека полека јас ја изгубив желбата, дури сексот почна болен да станува (знаеш недоволно лачење на течност за подмачкување поради недостаток на возбуда). Работата ја средивме со разговор, наредниот пат кога почнавме му кажав, чекај сега малце ај „ова напрај ми го“, или пак не бива вака ништо не осеќам или па гледај ме во очи. Значи цела вечер инструкции.... :)
Причината што жена ти не сака секс, што и е одбивен е тоа што знае што ја чека. Зошто на пример една вечер не направиш само за неа. Значи со бакнување по цело тело, со масажа, со орално задоволување (за неа не за тебе :) ), една вечер направи да се почуствува како Богиња. Ако ти нон стоп кога имаш ерекција и го маваш пред нос (како мене што ми се случуваше) па нај нормално дека ке нема желба за ништо.
п.с ај сега ако можеш одговори ми за да знам дека не си таков човек, можеби погрешната крајност јас ја избрав :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Друже ти си го изгубил статусот на алфа мажјак, чистиш по дома, го чуваш детето, додека таа си шета ! Најблаго речено ти си станал нејзина кучка, а кога ти си кучка, таа станува алфа женка, па затоа и ти диригира „секс, леле тебе до секс ти е, порасни веќе“! Уат да фак! Ја би идел контра, ептен контра. Сака да излезе, речи и „не може“, ако ти се понаша као „кој си па ти да ми забраниш“ речи и дека и ти ќе искочиш. Ќе ти рече „ама кој ќе го чува малиот“ !? „Незнам“, речи и „кога ти не си засегната да бидеш добра жена и мајка, нема ни јас да бидам добар сопруг и татко“. Е ако тоа не ја засегне, тури му пепел. Или швалерка или ставај крај. Трето нема.

А дека и мрда опашката ништо чудно, понекогаш жените забораваат што имаат дома и сакаат повторно да се чувствуваат посакувани од други, па не ретко и си ги вараат сопрузите. Знам доста примероци на пријатели на моите, а имав и пријател еден кој се со такви жени се бафташе. Тоа што може жена да ти го направи, тоа на маж никогаш не би му текнало.
--- надополнето: Oct 12, 2011 7:24 PM ---
Ако ти нон стоп кога имаш ерекција и го маваш пред нос (како мене што ми се случуваше)...
Ахахаха.... нема маж што барем еднаш го нема мавтано пред девојката. ;)

P

Princ

Гостин
Сега да го почнам муабетот што и како, ќе ми рече, Ти пак со тој твој муабет за сексот?! Дај порасни веќе!
Точно, порасни веќе! И разведи се.
Најсериозно, или те изневерува, или има некоја болест бла бла... во секој случај, не ти треба. Во суштина, прави си што сакаш, ама јас кога би бил во брак не би толерирал такво нешто, во толкав период. Може мене да не ми се сака еден месец, може и на неа да не и се сака еден месец, ама со години ако оди нека се спакува. Без разлика на поводот и причината за овој нејзин однос, не знам дали воопшто вреди/сакаш да се жртвуваш, но јас уште утре би поднел за развод.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Овде има проблем со либидата, ист случај имаше еден пријател со жена му. Тој ми се жалеше мене дека нема страст во бракот, нема љубов, жена му не ги исполнува брачните должности итн. Неговата жена подоцна дознав :) пак и се жалела на бившата ми дека не можи да облечи кусо здолниште или по гаќи да прошета по дома од тоа што овај пријателов и рипнувал на секое како зајак.​

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Разговор и само разговор. Искрено и отворено, без заобиколување.

3. Можеби станала асексуална.

4. Можеби ја палат жени.

*Ова кажувам како јас би постапил во ваква ситуација.
Не ја палат жени сигурно.

Асексуална, тоа е тоа што таа сака да ми го каже со своето однесување. И што правиме со таквите жени? Ги чуваме во брак.

Би ценел ако некој ми каже дека бил или е во брак и кај него ситуацијата била слична или различна.
Знам дека сите знаеме што е во ред и што не е, ама сепак искуството кажува најточно.

Ајде сега да ми кажете дека никој од вас не е во брак...
--- надополнето: Oct 12, 2011 8:20 PM ---
Точно, порасни веќе! И разведи се.
Најсериозно, или те изневерува, или има некоја болест бла бла... во секој случај, не ти треба. Во суштина, прави си што сакаш, ама јас кога би бил во брак не би толерирал такво нешто, во толкав период. Може мене да не ми се сака еден месец, може и на неа да не и се сака еден месец, ама со години ако оди нека се спакува. Без разлика на поводот и причината за овој нејзин однос, не знам дали воопшто вреди/сакаш да се жртвуваш, но јас уште утре би поднел за развод.
Лесно е да се каже разведи се. Очигледно не си во брак.
За болест, да, има, често ја фаќаат кризи и е или раздразлива или депресивна. Некои денови е тотално во аут. Затоа и не можам да ја оставам лесно, меѓу другите причини.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ве молам за внимание :)
Членот бара совет од некој што бил во брак, затоа ве молам пред да напишете пост во темава во горниот лев агол запишете „ во брак“ или „не сум бил во брак“.

P

Princ

Гостин
Тогаш не разбирам што сакаш да ти кажеме?
Имаше членови што ти препорачаа да живееш со проблемот - не ти се допадна одговорот.
Имаше членови (меѓу кои и јас) што ти препорачаа да НЕ живееш со проблемот - не ти се допадна одговорот.

wat.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom