МАКЕДОНСКА НЕЗАВИСНОСТ - документарна емисија (серијал) на МТВ

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ми се свиѓа.Мислам дека се трудат да го направат реален и непристрасен.Една го видов и Фрчковски збореше.:vozbud:
Го зачекав баш ко кажуваше за бегалците од Косово. И спомна дека сите се вратиле назад, освен група од околу 700 Роми... ?! ?! ?! WTF ?! ?! ?!
Целиот подзинат останав, небаре мастило пиеме и не знаеме што се случи, па и не беше толку одамна.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Се трудам да го гледам. Пријатно сум изненаден конечно нешто интересно и на МТВ. Според мене не е пристрасен документарецот и дава реална слика за Македонија во овие 20 години. И сметам дека бугарофилот Георгиевски е најголемата грешка во овие 20 години самостојност од она што го видов и слушнав до сега.
Мора така да го прикажат одсекогаш бил бабарога човекот,али сите викаат дека у негово време најубаво се живеело..такада добар бил Бубе само сеа малце забега последниве 3-4 год..

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
сите со свои приказни...сите со свои полни џебови :)))))

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Најголемиот ЈУГОСЛОВЕН Киро Глигоров ќе го ставаат во иста бранша со најголемите МАКЕДОНЦИ кои се залагале за обединета Македонија од типот на Ченто итн.
А сега сакаат да го китат Киро со ордени за заслуги и што знам се не...!!!?

и што понатака o_O ....
Исто татарот Љупчо е огромна грешка во Македонија!!!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
абе сите вие го критикувате љубчо како бил ваков таков , и слично ама прашајте ги сите постарите за тоа кој бил најгласен за независна македонија а , и во кое време најдобро се живеело и кое време било најдобро за водење приватен бизнис оставете го бугарофилството на страна тоа си е сосема друга тема ...

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
абе сите вие го критикувате љубчо како бил ваков таков , и слично ама прашајте ги сите постарите за тоа кој бил најгласен за независна македонија а , и во кое време најдобро се живеело и кое време било најдобро за водење приватен бизнис оставете го бугарофилството на страна тоа си е сосема друга тема ...
ее ама овде има 17 годишњаци што врска немаат што пишуваат,туку од рекла казала и ај сега така било ке удриме да критикуваме,а иначе за емисијава за серијалот страшно добар документарец

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
ее ама овде има 17 годишњаци што врска немаат што пишуваат,туку од рекла казала и ај сега така било ке удриме да критикуваме,а иначе за емисијава за серијалот страшно добар документарец
Ова изгледа на мене се однесуваше па да си кажам. Пошто не сум бил доволно возрасен за да се замарам со финансиската ситуација во државата, да, незнам дека во негово време најубаво се живеело. Само знам дека е бугарофил, дека сакал (и сеуште посакува) да ја подели Македонија (тоа сам си го изјавува) и дека заради него 2001 почна и заврши така. Ова мислење го имам создадено на основа на документарецов и разни други емисии во кој тој самиот бил гостин или се зборува за неговите постапки. Пак ќе кажам, не сум бил доволно возрасен во ,,неговото време'' за да се замарам со политика и своето мислење го имам изградено врз основа на ,,рекла казала'' муабети.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Гледав неколку емисии забележав дека имаше и од левицата и од десницата но и од албанскиот блок така да по мое мислам дека на објективен начин се прикажани овие 20 години но познавајќи го народот и неговите поделби и фаќање на страна ,тој како и обично ќе си рече ете нашите градеа вашите крадеа и обратно.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ова изгледа на мене се однесуваше па да си кажам. Пошто не сум бил доволно возрасен за да се замарам со финансиската ситуација во државата, да, незнам дека во негово време најубаво се живеело. Само знам дека е бугарофил, дека сакал (и сеуште посакува) да ја подели Македонија (тоа сам си го изјавува) и дека заради него 2001 почна и заврши така. Ова мислење го имам создадено на основа на документарецов и разни други емисии во кој тој самиот бил гостин или се зборува за неговите постапки. Пак ќе кажам, не сум бил доволно возрасен во ,,неговото време'' за да се замарам со политика и своето мислење го имам изградено врз основа на ,,рекла казала'' муабети.
точно е дека сакал да ја дели т.е. тоа не е правилно кажано сакал да прави размена на територии , да ги даде гостивар дебар и дел од тетовско за пустец и тие голо брдо мрдо , сеа јез да сме ние у загуба по територии ама фак јеа чиста чиста чиста македонија ќе си имавме па дискутабилно е колку му била лоша идејата (значи рачунај од сите др делови кај шо има албанци се требало да се набута таму т.е. тоа е размена на територии и размена на население) а за тоа со 2001 да искочил така ... по како да кажам попустлив јез да тоа е ситуација која што имал таков притисок што ако не искочело така ќе ја изгубел главата , затоа он си ја предложил идејата погоре што ја кажував)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
точно е дека сакал да ја дели т.е. тоа не е правилно кажано сакал да прави размена на територии , да ги даде гостивар дебар и дел од тетовско за пустец и тие голо брдо мрдо , сеа јез да сме ние у загуба по територии ама фак јеа чиста чиста чиста македонија ќе си имавме па дискутабилно е колку му била лоша идејата (значи рачунај од сите др делови кај шо има албанци се требало да се набута таму т.е. тоа е размена на територии и размена на население) а за тоа со 2001 да искочил така ... по како да кажам попустлив јез да тоа е ситуација која што имал таков притисок што ако не искочело така ќе ја изгубел главата , затоа он си ја предложил идејата погоре што ја кажував)
Не било делба, тн размена на територии.
Ма нека си ги набута таквите идеи од таму кај што излегол. Не знам како уште тетовчани не го прогласуваат за персона нон грата. За него Македонија не било од Групчин натака. Аман не терај да идеме оф топик.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не било делба, тн размена на територии.
Ма нека си ги набута таквите идеи од таму кај што излегол. Не знам како уште тетовчани не го прогласуваат за персона нон грата. За него Македонија не било од Групчин натака. Аман не терај да идеме оф топик.
а чиста чиста чиста македонија не ти се ли свиѓа ??? значи замисли без оние грдине албанци :D мммммммм јеаа :D сеа јебига ... знам и ја не дека сум 100% за тие идеи ама шо знам коа ќе видиш они се котат ко зајци кај да е ќе бараат федерализација па после тоа поделба(мн поголема од таа на љубчо) ... и така стварно незнам што би било подобро

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
а чиста чиста чиста македонија не ти се ли свиѓа ??? значи замисли без оние грдине албанци :D мммммммм јеаа :D сеа јебига ... знам и ја не дека сум 100% за тие идеи ама шо знам коа ќе видиш они се котат ко зајци кај да е ќе бараат федерализација па после тоа поделба(мн поголема од таа на љубчо) ... и така стварно незнам што би било подобро
Да почнеш да мислиш со своја глава.
Дај јас тебе да те избркам од таму каде што живееш, не за друго туку затоа што ми текнало да донесам некој албанец кај тебе дома да живее а тебе ќе те пратиме у Богданци.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Квалитетен и релативно објективен документарен филм.
Ако не се лажам производот потекнува од рацете на креаторот на Еднооки - режисерот Борис Дамовски сопственик на продукцијата „Контрабанда“.
Го следам серијалот и досега неможам да кажам дека филмот е про- било кого. Но нормално, дури допрва доаѓа времето на сегашното ВМРО- ДПМНЕ, така што ќе оставам мала резерва. Инаку засега реално и доволно беа искритикувани владите до 2001 година, но истовремено добро се документирани и сите работи кои истите ги направиле за втемелувањето на македонската држава и белезите на сувереност, независност и светска интегрираност.
Од малкуте забелешки кои ги имам е отсуството на Бранко Црвенковски како говорник во серијалот. Дамовски едноставно морал да инистира човекот да учествува во ваков „капитален“ проект.
Иако го разбирам форматот на серијалот - од нас за нас, можеби би требало да се контактираат и најзначајните меѓународни личности, кои ја одбележаа историјата на Македонија. Тука пред се мислам на Робертсон, Солана, Пердју и Леотар.
Инаку од другите учесници во серијалот, сите се тука - од Груевски и Георгиевски, Гошев и Ахмети, преку Андов, Фрчковски и Пендаровски до Малевски, Поповски, Ханџиски, Миљоски, Фити, Петковски, Љубиша Георгиевски, Чашуле, Мирчев, Трпевски, Неновски, Биљали, Алити... и.т.н.
Навистина подржувам ваков проект (кој се надевам нема да биде расипан од 2001 па наваму), кој останува и на идните генерации и кој е извонредно обемен, тежок и напорен за изработка.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Да почнеш да мислиш со своја глава.
Дај јас тебе да те избркам од таму каде што живееш, не за друго туку затоа што ми текнало да донесам некој албанец кај тебе дома да живее а тебе ќе те пратиме у Богданци.
абе да ама неговата идеја беше малце над животот на обичните луѓе и малце повеке насочен кон иднината , како и да е муабетот е чиста македонија што воопшто не е лошо , онака да во еден момент е голема преселба што на почеток е стварно мн лошо ама шо знам мислам сега би имале подобра држава да беше тоа така

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Гледав 2 епизоди само, за 2000 и 2001, случајно или не само тие успеав да ги начекам до сега. Од сите тие случувања во војната, притисоци,неправдини спрема нашите војници таква нервоза ме фати.... Не ми се верува дека сакаме да се приклучиме во сојуз кој ги подржуваше терористите во војната. Ми се гади од нив најсериозно. Им ебам западњаците....
Од тоа што го видов во 2те емисии, ме изненади доста Георгиевски. Незнам како ја водел државата тогаш, али неговите изјави и ставови за време на војната ме изненадија. Дури и при потпишувањето на рамковниот договор, му се гледаше у фаца, како со сила да го потпишува. За разлика од Трајковски и Црвенковски. Може тогаш се разочарал од Македончето па решил бугар да стане :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom