МАКЕДОНСКА НЕЗАВИСНОСТ - документарна емисија (серијал) на МТВ

P

PewDiePie

Гостин
А размисли ли во правецот дека учествувал додека им требал на оние кои го правеле документарецот?
Па тие го поканиле тој не дошол што да му прават,нож под грло да му стават да му речат зборувај ?

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
не друже него водење бизнис без да ти лупнат (во стилот на грујо) 10 лиценци од по 10 илјади евра и да неможеш да мрднеш т.е. да пропаднеш а големите фирми да немаат конкуренција и да си го водат монополот , без мали бизниси нема асална држава а грујо не ги дозволува фејс ит додека љубчо бил мн либерален во тој поглед и тоа било мн добро за развој ...јебешга факт е тоа прашај кој било што водел бизнис тоа време и води сега
Точно дека беше полиберален можда и прелиберален..Знам многу добро како лупаа рекет и како правеа пари на криминален начин. На таков криминален начин ке немавме сила да функционираме ни 3-4 години. Незнам за друго ама коа ке помислам на Даравелски на Лавовите на корупција на криминалот што го правеа шпедициите за увоз на коли на агенциите за обезбедување на локалните мафијаши и инстант милионери се беше хаос.. Не се знаеше кој плаќа кој пие...И не беше Љупчо крив за се, едноставно му избегаа работите од контрола. Инаку за него немам толку негативно мислење, дури мислам и дека човекот си ја сака татковината..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Точно дека беше полиберален можда и прелиберален..Знам многу добро како лупаа рекет и како правеа пари на криминален начин. На таков криминален начин ке немавме сила да функционираме ни 3-4 години. Незнам за друго ама коа ке помислам на Даравелски на Лавовите на корупција на криминалот што го правеа шпедициите за увоз на коли на агенциите за обезбедување на локалните мафијаши и инстант милионери се беше хаос.. Не се знаеше кој плаќа кој пие...И не беше Љупчо крив за се, едноставно му избегаа работите од контрола. Инаку за него немам толку негативно мислење, дури мислам и дека човекот си ја сака татковината..
си ја сака татковината ама смета дека сме бугари јебешга начин на размислување е тоа а што си ја сака си ја сака и што ги мрази албанчињава низ неа ги мрази чист пример за тоа е што му предлагал на бране заедничка листа кај што ги има нив ама ете бранко одбил , а иначе јас незнам ете мал сум бил ама мојте што ми кажувале(приватен бизнис имаат) дека во негово време било најдобро за развој на пример сега со груевски мн мн потешко премногу премногууу лиценци не се мрда и слично

M

Moon Child

Гостин
Биле нешто во државава тоа време ...ЗА ГОЛЕМА ЖАЛОСТ !!!
Aј бе ти прекини да сереш ебаго, ми се присра од тебе од муабетов. Ебате тоа вмровското во вас бе, за ништо друго очи да се немало.
ај трк глеј ги после 2001ва епизодите и самозадоволувај се. :tapp: Секоја една тема ја испосравте со вакви каканици од штабот ваш.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
си ја сака татковината ама смета дека сме бугари јебешга начин на размислување е тоа а што си ја сака си ја сака и што ги мрази албанчињава низ неа ги мрази чист пример за тоа е што му предлагал на бране заедничка листа кај што ги има нив ама ете бранко одбил , а иначе јас незнам ете мал сум бил ама мојте што ми кажувале(приватен бизнис имаат) дека во негово време било најдобро за развој на пример сега со груевски мн мн потешко премногу премногууу лиценци не се мрда и слично
Абе добро сеа баш тоа у негово време што знам... Он и немал кој знае колкаво време (2 год) и за тоа време и да сакал неможел нешто битно да смени на економски план, едино што немало закон па секој си играл како што сака и затоа најверојатно било лесно да се отвори дуќан или што знам што.. Немало ни инспекции ни казни ни осигурување на работници ни фискални ни данок и нормално дека било полесно да функционират приватни фирми. Ама колку може така да се тера??

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.837
Поени од реакции
1.593
Ух денешнава епизода беше навистина навраќање на идиотскиот случај во Хаг и смешнине сведочења дека традиционално чувале оружје но не за војување туку за сејмени прослави! Леле делот за Тоше беше премногу тажен повторно ме стави во мисла зошто ли не се отвориле воздушните перничиња и што фактички се крие до ден денес во тој случај

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Абе добро сеа баш тоа у негово време што знам... Он и немал кој знае колкаво време (2 год) и за тоа време и да сакал неможел нешто битно да смени на економски план, едино што немало закон па секој си играл како што сака и затоа најверојатно било лесно да се отвори дуќан или што знам што.. Немало ни инспекции ни казни ни осигурување на работници ни фискални ни данок и нормално дека било полесно да функционират приватни фирми. Ама колку може така да се тера??
ѓеоргиевски ги има воведено фискалните уствари :D добро сеа како и да е така знам ја што ми кажувале мојте пошо имаат приватна фирма па знаат ваљда кој бил како бил подобар ама што пљачкал мн јавно пљачкал и што сеа си ужива во благодетите и шета кај му текне низ свет шета :D

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Aј бе ти прекини да сереш ебаго, ми се присра од тебе од муабетов. Ебате тоа вмровското во вас бе, за ништо друго очи да се немало.
ај трк глеј ги после 2001ва епизодите и самозадоволувај се. :tapp: Секоја една тема ја испосравте со вакви каканици од штабот ваш.
Ако ти се се*е иди и*ери се ако не и не ми пала*уди тука да ми кажуваш што да правам ... Јас си пишувам што е мое мислење а тебе ако не ти се допаѓа тоа и ако имаш комплекс од ВМРО и што ти ја знам тоа реши си го ја неможам ништо да направам во тој случај ... Ај шетња и навикни се пошто у догледно време тешко да дојдат твоиве со руживе да те спасуваат од ''гладот'' ...

M

Moon Child

Гостин
Ако ти се се*е иди и*ери се ако не и не ми пала*уди тука да ми кажуваш што да правам ... Јас си пишувам што е мое мислење а тебе ако не ти се допаѓа тоа и ако имаш комплекс од ВМРО и што ти ја знам тоа реши си го ја неможам ништо да направам во тој случај ... Ај шетња и навикни се пошто у догледно време тешко да дојдат твоиве со руживе да те спасуваат од ''гладот'' ...
Темава НЕ Е кој што и како бил, очигледно е дека ти имаш комплекс.

Член од
9 септември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
20
Последните две - три епизоди не се баш толку интересни како што бе претходните. Стилот на снимање на епизодиве е сменет. Сега изгледаат како да гледаш вести од секојдневни политички случувања, а не документарна програма. Забележав и дека продуцент не е сега Контрабанда, туку некој друг, не ми текнува на име сега.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Едно прашање дали некој знае како се вика песната на епизодата 20 години независност 1991 што свири од 25:22 минута на видеото

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
И последната епизода еве ја... многу е добар крајот, прославата, кошаркарите. Прекрасна завршница на серијалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom