МАКЕДОНСКА НЕЗАВИСНОСТ - документарна емисија (серијал) на МТВ

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Не видов ваква тема па си реков ај да видам што мислат кајганџиите ако воопшто некој ја гледа,ма да не ми се верува да ја нема зачекано некој зашто се емитува секој ден по 4 пати.Значи тоа се 20 епизоди почнувајќи од 1991 до 2011 една епизода секој ден за сите видови на случувања за таја година.Мое мислење е МНОГУ ДОБРА ЕМИСИЈА за тоа да се присетиме од осамостувањето па се до денес низ какви срекни и несрекни години сме поминале.Во емисијата се поканети значи скоро сите сегашни и поранешни политичари,аналитичари ....НО дали е тоа вистината или уште едно мачкање на очи??

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Искрено не сум ја приметила, најмногу зошто ретко гледам телевизија.
Би се сомневала во нејзината објективност, сепак државната телевизија по дифолт е провладина, но сепак би сакала да видам за што станува збор.
Термини?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Не видов ваква тема па си реков ај да видам што мислат кајганџиите ако воопшто некој ја гледа,ма да не ми се верува да ја нема зачекано некој зашто се емитува секој ден по 4 пати.Значи тоа се 20 епизоди почнувајќи од 1991 до 2011 една епизода секој ден за сите видови на случувања за таја година.Мое мислење е МНОГУ ДОБРА ЕМИСИЈА за тоа да се присетиме од осамостувањето па се до денес низ какви срекни и несрекни години сме поминале.Во емисијата се поканети значи скоро сите сегашни и поранешни политичари,аналитичари ....НО дали е тоа вистината или уште едно мачкање на очи??
Нешто фатив пред или после Македонија - Словачка (инаку тешко да видам ,не пратам ич телевизии последно време) .Не е лоша ,особено ако сме свесни под чија капа еМРТВ.
Искрено не сум ја приметила, најмногу зошто ретко гледам телевизија.
Би се сомневала во нејзината објективност, сепак државната телевизија по дифолт е провладина, но сепак би сакала да видам за што станува збор.
Термини?
Сигурно имаш преку цел ден.Мислам...МТВ :D.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Хахахаха баш ќе пробам да фатам утре некој ,,термин,,.
Да видиме што ќе да е тоа.
Ептен ни недостига некој од надвор да ни направи убав документарец, некој непристрасен кон нашиве актуелни партии.
Да не млатам слама, јас сум партиски определена, ама тоа не значи дека сакам да ја гледам само едната страна од паричката, никој не е толку грешен или безгрешен :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Да Да многу се добри до сега ги имам фатено сите освен таа за Борис кога го изгласаа за Претседател и баш ми е криво што ја пропуштив. Според мене мислам дека се реални али гледам голема разлика од тогаш и денес,тогаш не имал посетено принцот на Англија ,сме биле кај Клинтон ,Кирца доста јако стоел на меѓународно ниво ,сегде идел и сите ни доаѓале за разлика од сеа коа ни доаѓаат само Претседателот на Албанија и на Косово...таа разлика прва ми падна во очи. Баш ми беше мило коа гледав за Милчо Манчевски за филмот Пред Дождот ,има доста интересни работи и за приватизацијава и за атентатот ,сума сумарум мислам дека документарецот е супер до сега.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Да Да многу се добри до сега ги имам фатено сите освен таа за Борис кога го изгласаа за Претседател и баш ми е криво што ја пропуштив. Според мене мислам дека се реални али гледам голема разлика од тогаш и денес,тогаш не имал посетено принцот на Англија ,сме биле кај Клинтон ,Кирца доста јако стоел на меѓународно ниво ,сегде идел и сите ни доаѓале за разлика од сеа коа ни доаѓаат само Претседателот на Албанија и на Косово...таа разлика прва ми падна во очи. Баш ми беше мило коа гледав за Милчо Манчевски за филмот Пред Дождот ,има доста интересни работи и за приватизацијава и за атентатот ,сума сумарум мислам дека документарецот е супер до сега.
Ех, нормално дека Кирца како и сите останати од југо постава добро стоеле надвор. Многу, многу помоќна земја е таа, неспоредливо. Со тоа што Кирца сепак го гледале како југословен, а не македонец...
Затоа нашата нова историја е многу тешка, овој пат политички, единствено не ни вршат геноциди зошто не смеат....

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ех, нормално дека Кирца како и сите останати од југо постава добро стоеле надвор. Многу, многу помоќна земја е таа, неспоредливо. Со тоа што Кирца сепак го гледале како југословен, а не македонец...
Затоа нашата нова историја е многу тешка, овој пат политички, единствено не ни вршат геноциди зошто не смеат....
Така е да,се слагам, и уште нешто да го видиш собранието од 92 до 2000 све старци поготово почетните 4-5 години ,а сеа нашево хаха све деца моментало сме ептен контраст од тогаш и сега,и баш ете постирани се видава па ќе забележиш и сама дека некако покултурно збореле и се понашале сеа многу ми маваат на овој наш уличен сленг ,скопски жаргон ,можда пошто се млади а можда пошо и цел свет е веќе забегам и изместен па зашто не и ние.:pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Така е да,се слагам, и уште нешто да го видиш собранието од 92 до 2000 све старци поготово почетните 4-5 години ,а сеа нашево хаха све деца моментало сме ептен контраст од тогаш и сега,и баш ете постирани се видава па ќе забележиш и сама дека некако покултурно збореле и се понашале сеа многу ми маваат на овој наш уличен сленг ,скопски жаргон ,можда пошто се млади а можда пошо и цел свет е веќе забегам и изместен па зашто не и ние.:pos:
Абе ние си знаеме дека сме античка земја, ама како држава самостојна не има тек 20 години.
Само што почнавме да се одбиваме од цицката ни Београд, уште сме во пелени :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
И доста сум пријатно изненаден од моабетите на Гошев ,добар човек бил изгледа иако го сметав за комуњар сепак сум згрешил..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.227
Документарецот е прилично реален затоа што ги има опфатено сите учесници во македонското битисување во овие 20 години, иако сите си даваат митски димензии самите себеси, што е помалце и очекувано, сепак се политичари во најголем дел. Криво ми е само што Киро не е во состојба да говори за првите 10 години, мислам дека денес би кажал многу работи што не ги знаеме.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
мене денешнава епизода ми беше јака многу за војната 2001....ууу некој работи од контакт ме извадија...

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ми се свиѓа.Мислам дека се трудат да го направат реален и непристрасен.Една го видов и Фрчковски збореше.:vozbud:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Се трудам да го гледам. Пријатно сум изненаден конечно нешто интересно и на МТВ. Според мене не е пристрасен документарецот и дава реална слика за Македонија во овие 20 години. И сметам дека бугарофилот Георгиевски е најголемата грешка во овие 20 години самостојност од она што го видов и слушнав до сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom