Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
В

Вори

Гостин
Можете да ми кажете како треба да се грижам за канаринец?Имам купено витамини,нормална храна,секој ден му менувам вода,имам креда за острење на клунот.
Друго нешто што треба?

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Можете да ми кажете како треба да се грижам за канаринец?Имам купено витамини,нормална храна,секој ден му менувам вода,имам креда за острење на клунот.
Друго нешто што треба?
Чистење на кафезот повремено, дружи го, зближи се со него.. и тоа е тоа, после нема да можеш да си го замислиш денот без него. :)

Член од
23 август 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
имам две нинфи и сеа женката ми снесе две јајца па сакам да и ставам кукарка за да може наредните таму да ги седи па помош кај можзам да набавам кукарка а и некако и стана многу мека столицата откако ги снесе па некој околу помош фала

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
имам папагал НИМФА и снесе јајце што да му правам , а не е оплодено бидејки нема машко со него тоес единствено е :)) ај пишејте да видаме :) дали да го фрлам или да го испражам хаха

L

Lu

Гостин
имам папагал НИМФА и снесе јајце што да му правам , а не е оплодено бидејки нема машко со него тоес единствено е :)) ај пишејте да видаме :) дали да го фрлам или да го испражам хаха
Фрли го :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Колку чинат две розенколис папагалчиња ? сакам да си купам слушнав дека тие биле птици на љубовта па не сакале да живеат сами и затоа барам машко и женско :)

L

Lu

Гостин
Колку чинат две розенколис папагалчиња ? сакам да си купам слушнав дека тие биле птици на љубовта па не сакале да живеат сами и затоа барам машко и женско :)
Знам дека не се баш евтини како што се на пример Тигриците и Нимфите.
Најдобро е да прашаш во Пет шоповите која им е цената.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Можеби изгледа смешно ама јас ќе си прашам :). Како да му ја наместам сипината коска. Дали треба да виси (и ако треба како да ја прицврстам) или може само да му ја ставам во кафезот.

Ако има некој слика не е лошо да постира тука.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Може ли некој да ми објасни кои услови ми се потребни за да ги размножам моите тигрици и се што треба да направам ?
Ве молааам!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Разгледај низ интернетов по странски форуми(хрватски) имаш детално објаснето...плус има и книги низ интернетот.....а чим си улетал со овакво прашање на кајгана....тогаш нема надеж за тебе и тигриците.

Kajgana Shop

На врв Bottom