A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ах бе Младен ти џабе имаш индустриско учено...
Поврзиго рутеро седни на компјутер влези во рутеро 192.168.xx.xx адресара на рутеро ти ја пишува од ко че влезиш барај clone mac addres и после стегни clone i save ...
И не викај никој од cabletel.. нека не те лажа

Абе уше неам рутер, само прашував зошто не можам преку кабел оти ми требаше итно да средам драјвери и апдејти

Па како успеа еден пријател со свич да го поврзи и лап топ-от да има нет. Или може има врска што едниот е десктоп , а другиот лап топ?
(не ги разбирам овие работи затоа морам да се распрашувам вака :oops:)
Свич е 600ден, рутер е 900 па нагоре...штое шроблемот, 300ден или се плашиш од рутер ?
Пријателот ти ги споил ама што добиваш со тоа што прво немаш вирелес преку свич, второ за да добие нет вториот компјутер мора и првиот да е укључен за да има нет и на двата компјутера. Ти ги споил највероватно софтверски преку ICS(интернет connection sharing, вториот добива нет од првиот комп) само така ми текнува дека би можело да има нет на двата компа на 2 МАЦ адреси. Пушти торрент на првиот да шиба и на вториот ни кајгана нема да можеш да отвориш ко што ти се споени, пошто првиот комп цел нет ке го исцица.

Свич е 600ден, рутер е 900 па нагоре...штое шроблемот, 300ден или се плашиш од рутер ?
Пријателот ти ги споил ама што добиваш со тоа што прво немаш вирелес преку свич, второ за да добие нет вториот компјутер мора и првиот да е укључен за да има нет и на двата компјутера. Ти ги споил највероватно софтверски преку ICS(интернет connection sharing, вториот добива нет од првиот комп) само така ми текнува дека би можело да има нет на двата компа на 2 МАЦ адреси. Пушти торрент на првиот да шиба и на вториот ни кајгана нема да можеш да отвориш ко што ти се споени, пошто првиот комп цел нет ке го исцица.

јас имам со свич и две мрежни карти на главниот пц и немора да е уклучен за да иам на другиот нет

јас имам со свич и две мрежни карти на главниот пц и немора да е уклучен за да иам на другиот нет
Браво за тебе што си го решил, а зашто имаш 2 мрежни на главниот?? ако не ти е тешко да подобјасниш да научиме сите нешто и за таа варијанта на умрежување

Браво за тебе што си го решил, а зашто имаш 2 мрежни на главниот?? ако не ти е тешко да подобјасниш да научиме сите нешто и за таа варијанта на умрежување

па кога е уклучен главниот пц го ставам другиот пц на другата мрежна и не се дели брзината на двата иам по 10 мегабита.
а кога е угасен главниот си го ставам у свич другиот и пак има 10 мегабита

па кога е уклучен главниот пц го ставам другиот пц на другата мрежна и не се дели брзината на двата иам по 10 мегабита.
а кога е угасен главниот си го ставам у свич другиот и пак има 10 мегабита
Имаш ли нет и на двата кога ти се и двата компа врзани директно на свич ? Ако се намаш јавувано у каблетел за втор компјутер да ти пуштат нет и само една мац адреса ти е регистрирана кај нив не би требало вака да имаш нет и на двата.

Денес ја отвара Замунда кај мене. Вчера цел ден не ја отвараше...

Имаш ли нет и на двата кога ти се и двата компа врзани директно на свич ? Ако се намаш јавувано у каблетел за втор компјутер да ти пуштат нет и само една мац адреса ти е регистрирана кај нив не би требало вака да имаш нет и на двата.

кога се дваа на свич има ама поделена е брзината, затоа само кога се двата упалени комјутери вториот го поврзува со втората мрежна на првиот и имам по фул брзина на двата, се немам јавувано таму

Дали има намалување на брзината на симнување на торенти и брзината на листање страни доколку се поврзат два компјутери на нетов од кабловска?

Дали има намалување на брзината на симнување на торенти и брзината на листање страни доколку се поврзат два компјутери на нетов од кабловска?

Нема, доколку ги сврзеш преку рутер (под “свреш“ мислев или преку кабел или преку вајрлес).
Ќе се успори само ако У ИСТ МОМЕНТ и двата компјутери симнуваат. Така, пример кај мене шо иде 4.4 мега у секунда, ќе се успори по 2.2 на двата компјутери - тоа е нормално. А доколку на едниот ништо не се прави (само се сурфа, па дури и гледа клипови) тогаш брзината не се намалува

Имам од старите пакети интернет 8/80,тука download вади 10mb/s,а на торенти ми симнува максимум со 650-700kb/s,дали е тоа максимумот што може да достигне,или треба да симнува побрзо,еден другар го има пакетот 8/200,и му симнува со 1mb/s..

Имам од старите пакети интернет 8/80,тука download вади 10mb/s,а на торенти ми симнува максимум со 650-700kb/s,дали е тоа максимумот што може да достигне,или треба да симнува побрзо,еден другар го има пакетот 8/200,и му симнува со 1mb/s..

Ја го иам пакетот 8/200 ми симнува од замунда со 4.5mb/s, али од други торенти (јавни тракери како thepiratebay и сл.) ми вади максимум со 1.5mb/s...
--- надополнето: Oct 12, 2011 4:56 PM ---
Да немате проблеми со speedtest?
Се отвара сајтот но мапата не се отвара..Само си стои 100% и не се мрда..
Edit:
Се опраи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom