Според мене ова се моментите кои ќе доведат до парчосување на Македонија:
1. 2001 година и стратешки изгубената војна.
Не само што Американците ги вооружуваа шконтарските копилиња, туку имаше и голем број на наши кои што им даваа информации на копилињата. Изгледа само војничињата наши не знеа дека неколку пати ќе бидатг наместени во заседа. Тука загрижувачки е тоа што баш политичарите беа тие што знаеа што се случува а изиграваа големи борци.
Се е предвидено тука, тој ќе убие толку луѓе, тој волку, а глуп сиромашен народ ќе се испоколиме меѓу себе. Кога некој економски слаб, секогаш се удира таму каде што наросдот е најслаб - НАЦИОНАЛИЗМОТ!!
2. РАМКОВЕН ДОГОВОР- смртен договор за Македонците. Им дадовме се, им дозволивме да ги населат сите места каде што живееа Македонци во етнички мешаните градови. Им се дозволи со оружје да им шетаат на нашите пред куќи, да им се закануваат дека ќе ги убијат ако не се иселат. За ич пари ги продаваа куќите во тетово, Арачиново, Чаир, Скопје север....
На неписмениве им се дозволи воопшто и да нема Македонски знамиња во тие градови. Ги испокршија сите бисти на Македонски борци. Го запалија Лешочкиот манастир, изградија милијарда џамии и таму кај што има и таму кај што нема шконтари, а се бунат за градење на црква било каде....
Ради такви волови може и работа нема да најдам. Незнаеа азбуката наша да ја каже, ама мора да биде вработен во администрација. Јадам ќотек од џандари на гостување на Вардар, а они може и да ги опрекршат противничките играчи од ќотек, ама казна нема.
Вардар го казнуваат зошто сме пееле против нив, а кај нив истото се пее секоја недела, а КАЗНИ НЕМА.
Во пониски лиги и во Тетово треба да си среќен ако излезеш жив од терен, а камоли да ти текне да играш на победа.
Нема да им отворат нова паралелка (а реално нема место за нова), одма се собираат 5 колена роднини за да протестираат.
Проблемот кај нив е самото домаѓшно воспитување. Па мене да ме видат дека сум тепал некој дома сукалото ми игра. Секогаш кога сме напаѓале шконтари, дома цели предавања сум имал.
А кај нив ги величаат од дома. Сред бел ден во центар на Тетово се пуцаат со пиштоли 17 годишни. СЕКОЈ ДЕН!
Во Скопје 12 годишни се бодат со ножеви.
Абе проста нација бе, како во 10-ти век да живеат. И неможеш да ги научиш никогаш на добро, пошто таклво им е образованието. Јас гарантирам дека такви имбецили во нормално образование, и со 20 години нема да може прво одеделение да завршат.
Оценки на лепен очи, тестови со отворени книги, па дури и на МАТУРА со отворени книги. И на крај ќе си запише факс во државна квота, и ќе го заврши пошто е шконтар, и ќе се вработи во администрација, а ти ќе гниеш како вол 213217381263781268376 години...
И уште сакаат?
НЕВЕРОЈАТНО!
3. МАЧКАЊЕ ОЧИ од нашите политичари.
Не залажуваат дека нема уште да го трпиме овој товар од малцинстовот, али ја имаат истата тактика. Прво ни замачкуваат очи, па после демек натегања пак е по нивно.
Се излажаа сега ВМРОвчињата, немало да им се дадат толку проценти.
Кур мој нема, ако треба 51% ќе ги пишат. Абе мислите така иде тоа?
Си имаат тие дилови уште многу одамна. И ВМРО и СДСМ си делат меѓусебе фабрики и слично, глумат лудило тука, ама прост наросд...
Пописов
Артан ГРДИ се тепа на Кале со 15 годишни деца, а наградата му е попишувачка комисија
Добро кога можеан сите команданти да се во влада зошто дса не и он. Тој бар мислам знае да збори Македонски
Абе комедии сме бееее....
4.ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА и отпишување на Македонска Струга и македонско Кичево...
Кичево колку толку го спасивме, Струга отиде засекогаш...
Асимилација на Македонците, во своја држава...
Бучко да ти ебам мамицата и на тебе и на сите од СДСМ што тогаш ја продасдовте Струга. И на целиот прост Македонски народ што не излезе на референдум.
Волови глупи партиски, ден пред пописот не призна Америка, и сите во гаќи свршија...
МАКЕДОНИЈА ќе се оправи кога народот ќе свати дека има моќ = НИКОГАШ!!!!