Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Tие не се декларираат како Бугари зошто се тоа ...се пишуваат за скапана шкода фелиција што чини 500 евра !!! Е затоа ... а не мислат дека после 100 години тоа што се пишал за да земе шкода скапана ќе биде злоупотребено и го уништува цело негово поколение пред и после него ...ТИ НА ЛИСТ СИ СЕ ПОТПИШАЛ СО ЦЕЛА СВЕСТ ДЕКА СИ ТАТАРСКО ПЛЕМЕ ...КРАЈ НА МУАБЕТОТ !!!
Сакаш да кажеш дека Шкода Фелиција од 500 евра е поголем мотив од македонскиот и бугарскиот нацијонален идентитет?!
И во право си...фелицијата барем ќе те однесе од точка А до точка Б...со идентитетиве само имаш замислено другарче во главата...:icon_lol:

немој така, запознај ги повеќе.Јас имам "жичка" влаинска, па ти кажувам дека и јас и сите што ги познавам би му извадиле грклан со заби на непријателите на Македонија.Би убил и би гинел за неа!!
власи,македонци,бугари,срби,хрвати,пакистанци,нигеријци....тоа се само имагинарни заедници...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
власи,македонци,бугари,срби,хрвати,пакистанци,нигеријци....тоа се само имагинарни заедници...
па, можеби да..ама ако колективно светот така гледа, односно колективно сите луѓе, ако гледаат само поединци така, само штета од нив, разбираш?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
па, можеби да..ама ако колективно светот така гледа, односно колективно сите луѓе, ако гледаат само поединци така, само штета од нив, разбираш?
Ти светот го гледаш со колективни или со свои сопствени очи?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
А ти не веруваш? ;)
Штознам, познавам многу луѓе кои извадија пасош, ама ниту еден не се преселил во Бугарија, ниту пак пошол да гласа или да мавта знамиња..
Може се наоѓаат и такви телетабиси..:)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Ти светот го гледаш со колективни или со свои сопствени очи?
по твоево прашање можам да претпоставам дека ти би излегол на кошаркарски терен да си играш фудбал само затоа што така ги гледаш работите? :) правилата не ги напишав ни јас ни пак ти, и како другите играат, така ќе играме и ние!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
по твоево прашање можам да претпоставам дека ти би излегол на кошаркарски терен да си играш фудбал само затоа што така ги гледаш работите? :) правилата не ги напишав ни јас ни пак ти, и како другите играат, така ќе играме и ние!
Има луѓе што несакаат да играат игри со сопствениот живот и поради егзистенцијални причини вадат бг пасош.
И после колективот ке ти префрла за тоа, ама пошто во суштина колективот е група на полу-ретардирани луѓе, едноставно те боли таквото за тоа.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
и поради егзистенцијални причини вадат бг пасош.
е, гледаш,едноставно, во 99% од случаевите ова не е вистина.во 99% од случаевите земале бг пасош само и само за да купат поевтино возило, кој е тој што пошол во бг на печалба, синкир таму зема 1500 евра, а овде 50.па мајку му, и таму нема да добие директорска работа, ке добие амалска која и таму и овде вреди некои 200 евра.а оној кој е способен таму да ги вади 1500, и тука ќе ги вади 1500, едноставно, способен е.
слушај, во бг на печалба :) за преваранти зборуваме што влечкаат коли од бг? или за арамиите што се учкур и гаќи со тамошните арамии па лесно да им иде бизнисот?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
е, гледаш,едноставно, во 99% од случаевите ова не е вистина.во 99% од случаевите земале бг пасош само и само за да купат поевтино возило, кој е тој што пошол во бг на печалба, синкир таму зема 1500 евра, а овде 50.па мајку му, и таму нема да добие директорска работа, ке добие амалска која и таму и овде вреди некои 200 евра.а оној кој е способен таму да ги вади 1500, и тука ќе ги вади 1500, едноставно, способен е.
слушај, во бг на печалба :) за преваранти зборуваме што влечкаат коли од бг? или за арамиите што се учкур и гаќи со тамошните арамии па лесно да им иде бизнисот?
Ама не си ти многу информиран каде све можеш да работиш со бг пасош?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
скроз секаде исто каде што би работел и со холандски, шведски, германски кој што исто така можам да го земам ако запнам, т.е. ако е до толку нож до коска дојден што вели нашиов народ напатен баш од тие бг, гр, срб, алб..и од кај нив да земам пасош?? ни во лудило.....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
скроз секаде исто каде што би работел и со холандски, шведски, германски кој што исто така можам да го земам ако запнам, т.е. ако е до толку нож до коска дојден што вели нашиов народ напатен баш од тие бг, гр, срб, алб..и од кај нив да земам пасош?? ни во лудило.....
Пробај да земеш холандски или германски пасош.И на глава да застанеш, нема да ти дадат. ;)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Додека вие тука си зборувате на форумот некој од нашата влада си прави пари и за него нема никаква криза а Главен Влог сме ние народот а националноста и патриотизмот одат у тоалет.

Еден споменик = Јахта
Два споменици = Куќа
Три споменици = остров итн..................

Бугарски пасош е ако де тоа не ми купува леб рано сабајле.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
До некој степен не директно тој, иако и овој твој исказ не е погрешен, но неговите потомци секако деке ќе ги убедуваат моите деца дека се блгари... едноставно така функционираат работите. Затоа реков дека во многу ретки случаи оправдувам вадење на татарски пасош, значи секогаш постои исклучок но ти не си тој.... таквите како тебе се едноставно продадени души, кои си ги пружиле нозето повеќе од должината на чергата и после плукаат по се што ќе стигнат, а секако прва за плукање им е државата, ве познавам премногу добро... ќе се задолжите со куп кредити и после друг ви е крив. Како сакате терајте ваш живот но ако тоа има импликации и по мојот епа тогаш ебете се ама нема да ви ќутам.
А зашто вака лесно изклучуваш можноста, твоите деца да знаат што са. И ти днес ме убедуваш дека сум татар,ама на мене не ми е гаjле. За тебе е побитно дали твоите деца ке знаат што са или што ке ги убедуват?
Ти не веруваш во знаенето на собствениот идентитет.
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:03 PM ---
Абе паметњакович, татарите 50 години живееа во мизерија им ги ебеа нашите за 2 мочани червени жените... ти ако си понизок од нив тогаш продај се за еден пасош што да ти кажам, јас и од глад да умирам, што не е возможно бидејќи е производ на комуњарски бладања, не би направил таков курвински потег.
И ОК сфаќам и јас дека не е толку битна националната припадност, но ти и таквите како тебе не сфаќаат дека тука во прашање е многу побитно нешто а тоа е принципот и слободната воља, затоа ај на ти 2 чрвени трти се...
Еве, класички пример за човек, коj има во главата матрица от коja не може да мрадне ни 2 милиметра насадена от изминатите 50 години. Jaвно за тебе има пониши. Зашто ли ми личи това на фашизам?!
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:05 PM ---
Ќе ти објаснам бе нема проблем.... Некој и ден денес поради таа слободна воља да се определи како Македонец нема достоен живот во татарстан и гејлада.... ЕУ демек... и гние во кој знае кои затвори и трпи какви се не тортури испод секое човечко достоинсто за ти тука да се исмеваш со тоа. Епа извини ама премногу си дозволувате, за мене вие сте ѓубре не достојно дури ни да му се реплицира, но сепак мора да го видат повеќе Македонци ова за да сфатат со какви амеби си имаат работа во својата држава.

ПС: навивачки групи немаат никаква поврзаност со крвно сродство односно народ кој дели јазична, религиска и пред се крвна врска, треба да си малоумен за да направиш таква споредба.
НЕКОJ - даj име, недеj да се криеш зад матрицата НЕКОJ.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Знам дека одам надвор од темата но да прашам само нешто .
Слушнав дека после нова година нема да можело да се прави бугарски пасош вистина или не ? Слушнав од едно другарче коешто работи во Бугарија .

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Tие не се декларираат како Бугари зошто се тоа ...се пишуваат за скапана шкода фелиција што чини 500 евра !!! Е затоа ... а не мислат дека после 100 години тоа што се пишал за да земе шкода скапана ќе биде злоупотребено и го уништува цело негово поколение пред и после него ...ТИ НА ЛИСТ СИ СЕ ПОТПИШАЛ СО ЦЕЛА СВЕСТ ДЕКА СИ ТАТАРСКО ПЛЕМЕ ...КРАЈ НА МУАБЕТОТ !!!
А зашто не направите вака,па и во РМ скапаната Шкода фелициja да биде 500 евра?!?!?! Вака нема да се пишат бугари за една кола.
Аjде да ни покашеш каде пишува вакво нешто... може?
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:08 PM ---
Знам дека одам надвор од темата но да прашам само нешто .
Слушнав дека после нова година нема да можело да се прави бугарски пасош вистина или не ? Слушнав од едно другарче коешто работи во Бугарија .
Како мислиш да се прави? Да се аплицира за државjaнство или да се извадат документи?

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
А зашто не направите вака,па и во РМ скапаната Шкода фелициja да биде 500 евра?!?!?! Вака нема да се пишат бугари за една кола.
Аjде да ни покашеш каде пишува вакво нешто... може?
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:08 PM ---

Како мислиш да се прави? Да се аплицира за државjaнство или да се извадат документи?
Да да за аплицирање на државјанство дека до нова година било крајниот рок или ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom