Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Како се продавам за пасош, објасни ми. Што би продал, својот национален идентитет? :ROFLMAO: ...Предавство!

А некој го смета преминувањето на одреден навивач од Милан во Интер за најлош акт на предавство. Како што кажав во претходниот пост, придодаваш преголема важност на нешто што е во суштина, тривијално.

Слободна воља? Зарем не е слободна воља да одбереш што сакаш, а неможноста да одбереш (макар и пасошче) што сакаш - немање слободна воља? :D

Принцип?! Дообјасни, те молам.
Ќе ти објаснам бе нема проблем.... Некој и ден денес поради таа слободна воља да се определи како Македонец нема достоен живот во татарстан и гејлада.... ЕУ демек... и гние во кој знае кои затвори и трпи какви се не тортури испод секое човечко достоинсто за ти тука да се исмеваш со тоа. Епа извини ама премногу си дозволувате, за мене вие сте ѓубре не достојно дури ни да му се реплицира, но сепак мора да го видат повеќе Македонци ова за да сфатат со какви амеби си имаат работа во својата држава.

ПС: навивачки групи немаат никаква поврзаност со крвно сродство односно народ кој дели јазична, религиска и пред се крвна врска, треба да си малоумен за да направиш таква споредба.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Ќе цитирам само една голема мисла од еден од најголемите Македонци :

Војводата Mитре Панџаров - Влаот од село Кономлади, Егејска Македонија...

Од душмански куршум не се плашам, но се плашам од предавнички збор, особено кога тој доаѓа од човек на родот мој.Луѓето што се продаваат за пари, ставајќи се во служба на грчката кауза се поголеми непријатели од самите грци !!!

Гробот на Митре Влаот е во селото Апоскеп, во заедничка гробница со други востаници, на една височинка од каде се гледаат костурските планини, по кои тој се борел за човечки права и достоинство, за слободата на Македонија. Неговото претчувство дека ќе загине од предавнички збор на човек од родот свој се исполни за што често зборувал, а со тоа како да сакал да им остави аманет на младите македонски поколенија да се чуваат и да бегаат од такво зло кое потајно руши
Се убаво си напишал и сигурно е така ама тука пишува дека е влав а не Македонец.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
So pasosite odat vo germanija i nosat pari tuka, vo Makedonija, dali znaete kolku semejstva ziveat so pari od stranstvo!?

Covek vo glad i siromastija ne custvuva patriotizam!

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Се убаво си напишал и сигурно е така ама тука пишува дека е влав а не Македонец.
Македонските Власи се поголеми Македонци од Македонците-кодоши, предавници и гејски копилиња, знаеш за тоа?

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Македонските Власи се поголеми Македонци од Македонците-кодоши, предавници и гејски копилиња, знаеш за тоа?
Чекав да ми се одговори и ако може да ми дадеш образложение. :)

Н

нихилист

Гостин
Ќе ти објаснам бе нема проблем.... Некој и ден денес поради таа слободна воља да се определи како Македонец нема достоен живот во татарстан и гејлада.... ЕУ демек... и гние во кој знае кои затвори и трпи какви се не тортури испод секое човечко достоинсто за ти тука да се исмеваш со тоа. Епа извини ама премногу си дозволувате, за мене вие сте ѓубре не достојно дури ни да му се реплицира, но сепак мора да го видат повеќе Македонци ова за да сфатат со какви амеби си имаат работа во својата држава.

ПС: навивачки групи немаат никаква поврзаност со крвно сродство односно народ кој дели јазична, религиска и пред се крвна врска, треба да си малоумен за да направиш таква споредба.
Се враќаме на претходното, некој треба да страда за да твоите деца и внуци можат да се лупаат во гради дека се Македонци...

Лесно може да се провери што има поголема тежина, едното е гордост и величање на непостоечки ентитет а другото е основна егзистенција. Хм?

И дај не тропај глупости, крвно поврзани... :tapp:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Majсторе :pos: тооо ова беше за у најголеми легенди на сите времиња !!! Како прво на човекот тој му бил прекарот и не се црни друг пат жити се имај милост стомаков ми прсна од смеење :pos::pos::pos: !!! Имам другари што имаат албански прекари а се македонци и не пала*уди ....
--- надополнето: Oct 10, 2011 12:40 PM ---
Не би рекол за ова, повеќето имаат задкулисни игри во нашата историја !!! Единтвена светла точка од тој етникум е Питу Гули !!!

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Majсторе :pos: тооо ова беше за у најголеми легенди на сите времиња !!! Како прво на човекот тој му бил прекарот и не се црни друг пат жити се имај милост стомаков ми прсна од смеење :pos::pos::pos: !!! Имам другари што имаат албански прекари а се македонци и не пала*уди ....
Е ако де барем се насмеа нели сме сите за тоа тука а не да делиме правда за тоа кој е предавник а кој не е. Сакав само да надополнам и да си изјаснам свое мислење, а на тебе ако ти пречи тоа што имам свое мислење а не е одобрено од тебе слободно барај правда ама на друго место. Читај си ја 10 пати втората реченица што си ја објавил од твојата претходна статија. Значи влавот се декларира како Македонец во Македонија исто како што влавот во Бугарија се декларира како Бугарин, исто како што во Србија се декларира како Србин, во Грција како Грк и во Романија како Романец. Ако тој е влав и јас сум влаинка и имам доказ ако сакаш да ти го дадам. Ама јас се радувам кога ќе најдам Влав во друга земја и се гордеам со нашето мацинство и не зборувам или пак го правам предавник затоа што е со друго државјанство. Значи кога ние имаме можност да се декларираме како што сакаме зошто да не постојат Македоници што сакаат да се декларират како Бугари. Ако на тебе твоите пријатели Албанци што се декларираат како Македонци не ти пречат зошто да ти пречат Македонците што сакаат да се декларират како Бугари. И едните зимаат пасош и другите зимаат пасош. Толку од мене на оваа тема.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Не би рекол за ова, повеќето имаат задкулисни игри во нашата историја !!! Единтвена светла точка од тој етникум е Питу Гули !!!
немој така, запознај ги повеќе.Јас имам "жичка" влаинска, па ти кажувам дека и јас и сите што ги познавам би му извадиле грклан со заби на непријателите на Македонија.Би убил и би гинел за неа!!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
зошто да не постојат Македоници што сакаат да се декларират како Бугари.
Tие не се декларираат како Бугари зошто се тоа ...се пишуваат за скапана шкода фелиција што чини 500 евра !!! Е затоа ... а не мислат дека после 100 години тоа што се пишал за да земе шкода скапана ќе биде злоупотребено и го уништува цело негово поколение пред и после него ...ТИ НА ЛИСТ СИ СЕ ПОТПИШАЛ СО ЦЕЛА СВЕСТ ДЕКА СИ ТАТАРСКО ПЛЕМЕ ...КРАЈ НА МУАБЕТОТ !!!

T

Tetro

Гостин
Yes , now take a hike and get lost ... ;)
Уште еден "патриот" ме избрка од темава. Срамота е вака полтронски да цепкате у место, ама незнаењето владее одамна бре.

Патриотизмот подразбира ставови како: гордост за достигнувањата и културата, желбата за зачувување на карактерот и основата на културата и себепронаоѓање со другите членови на нацијата. Патриотизмот е блиску поврзан со национализмот и често се користи како негов синоним. Строго кажано, национализмот е идеологија, но често се разбира како посакуван и соодветен патриотски став (и националистичките политички движења и патриотизмот можат да бидат непријателски настроени спрема туѓите татковини).
Изворот

Ултранационализмот е забранет со меѓународна конвенција. Излези ако си маж на улица и протестирај против Бугарашите, да те видам. ;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Уште еден "патриот" ме избрка од темава. Срамота е вака полтронски да цепкате у место, ама незнаењето владее одамна бре.

Изворот

Ултранационализмот е забранет со меѓународна конвенција. Излези ако си маж на улица и протестирај против Бугарашите, да те видам. ;)
Ти како ти,како единка,не си во можност на некого да му судиш дали е патриот или не,а уште помалку да го ставаш во наводници..патриотизмот е вродено чувство,патриотизмот е љубов и ако го немаш стакнат,неможеш од книга да го научиш, а ако не го разбираш како поим тоа е твоја работа.
Второ,неможеш да солиш памет на луѓе кои си го бранат пасошот,си го бранат идентитетот со крв стекнат,зашто неможеш ! Некој може да е до толку патриот што од патриотизам намерно ќе гладува затоа што смета дека е исправно..
Ја сега можам да кажам дека религијата е глупост,дека сите храмоци,цркви ,џамии во светов се глупост,ама мојава изјава ќе падне во вода,затоа што милијарди луѓе на планетава се верници,со векови се граделе таквите храмови и изјава на еден будала не менува ништо,туку самата таа будала станува уште поголема будала..

Ти ако си Бугараш,ако ја мразиш Македонија,ако сметаш дека тука немаш иднина ,имаш слободен избор,никој не те брани,слободно исели се..ако бидеш среќен надвор од оваа држава,верувај ние уште посреќни ќе сме..Ама не не труј нас кои тоа не го сакаме и не не ставај во наводници и не не суди,зашто ти си една коцка во мозаикот,безначајна коцка која не припаѓа во еден мозак

T

Tetro

Гостин
Ти како ти,како единка,не си во можност на некого да му судиш дали е патриот или не,а уште помалку да го ставаш во наводници..патриотизмот е вродено чувство,патриотизмот е љубов и ако го немаш стакнат,неможеш од книга да го научиш, а ако не го разбираш како поим тоа е твоја работа.
Второ,неможеш да солиш памет на луѓе кои си го бранат пасошот,си го бранат идентитетот со крв стекнат,зашто неможеш ! Некој може да е до толку патриот што од патриотизам намерно ќе гладува затоа што смета дека е исправно..
Ја сега можам да кажам дека религијата е глупост,дека сите храмоци,цркви ,џамии во светов се глупост,ама мојава изјава ќе падне во вода,затоа што милијарди луѓе на планетава се верници,со векови се граделе таквите храмови и изјава на еден будала не менува ништо,туку самата таа будала станува уште поголема будала..

Ти ако си Бугараш,ако ја мразиш Македонија,ако сметаш дека тука немаш иднина ,имаш слободен избор,никој не те брани,слободно исели се..ако бидеш среќен надвор од оваа држава,верувај ние уште посреќни ќе сме..Ама не не труј нас кои тоа не го сакаме и не не ставај во наводници и не не суди,зашто ти си една коцка во мозаикот,безначајна коцка која не припаѓа во еден мозак
Ubav potpiz imash, eve ti lajk. :)

Или ќе почнеме меѓусебно да се цениме,или ќе исчезнеме!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom