- Член од
- 25 декември 2008
- Мислења
- 1.879
- Поени од реакции
- 1.092
Клубот ќе ви ќари некој денар?Стефан Магловски направи трансфер во германски Педерборн !!!
Нека му е со среќа !!!
Клубот ќе ви ќари некој денар?Стефан Магловски направи трансфер во германски Педерборн !!!
Нека му е со среќа !!!
Евентуално ако му дат нешто ситно тренинг компензација,а можно е за без пари пошто дека паднавме 2ра лига сите договори шо беа меѓу клубо и играчите станват аматерски,мое мислење ке земи клубо некоја безначајна сума 2-3 000 евра ако си замини нормално.Клубот ќе ви ќари некој денар?
Па во каква беспарица се нашиве клубови не би рекол дека се безначајна сума.На кое дереџе сме не ми се верува, да се тешиме ако земе некој клуб и 2000евра.Ај се надевам на подобри времиња и за вас,и за останатите клубови.Евентуално ако му дат нешто ситно тренинг компензација,а можно е за без пари пошто дека паднавме 2ра лига сите договори шо беа меѓу клубо и играчите станват аматерски,мое мислење ке земи клубо некоја безначајна сума 2-3 000 евра.
Каква беспарица брат?Се тепат кој да влези да спонзорира во клубот па за 2 000 евра ѓупци да се прајме.Па во каква беспарица се нашиве клубови не би рекол дека се безначајна сума.На кое дереџе сме не ми се верува, да се тешиме ако земе некој клуб и 2000евра.Ај се надевам на подобри времиња и за вас,и за останатите клубови.
Ко ке ги додајш на овие и Лазе Илиев(5000евра) и Бале Љамчевски(наводно за 2-3 000 евра) реално е да се очеква за ептен малце пари да си замини Маглата,ама тука нормално има едно големо АКО,незнам брат колку ти е веродостоен изворо ваљда на фб се пофали детето,сепак дур не е официјализирано не ми е за вервање ова,тој и лани беше на проба Германија ке потпишваше па ништоо,летово ке одеше во скопски клуб и пак видиш ништо,и сеа со кој игри заслужи да се заинтересират во Германија за него?Јес да детето беше голем талент во младински категории ама сеа глеам тешко се пробива ке видиме можи ке ме демантира и со игрите потаму а и можи нема да е ова само шпекулација.Па сите млади играчи Пелистер ги даде речиси за без пари !!!
Марјан Алтипармаковски во Ксанти ојде само за 20 000 евра, 18-9 години и ПАЗИ плус репрезентативец до 21 година !!!
Стефан Спировски во Борац Чачак и тој дури за помала сума замина исто и тој репрезентатицен до 21 година !!!
Кире Ристевски и тој во Албанија ојде за без пари исто така репрезентативец до 21 година !!!
Владица Брдаровски и од него зедоја само неколку илјади евра ко замина во Брно (Чешка), како и другите и тој репрезентативец до 21 година !!!
Ете сега и Стефан Магловски во Германија во Педерборн ќе видиме и тој за колку ќе го дај новата управа, горенаведените 4 играчи ги даде Круме и сите пари шо ги зеде си ги пикна во џебот....
Муабетот ми е оти секоја година вадиме таленти и само за 1 година ни бегат за евтини пари, работата е ДАЈ ШТА ДАШ !!!
Ти кажвам за играчи од школата кои излегоја пред 2-3 години !!!Ко ке ги додајш на овие и Лазе Илиев(5000евра) и Бале Љамчевски(наводно за 2-3 000 евра) реално е да се очеква за ептен малце пари да си замини Маглата,ама тука нормално има едно големо АКО,незнам брат колку ти е веродостоен изворо ваљда на фб се пофали детето,сепак дур не е официјализирано не ми е за вервање ова,тој и лани беше на проба Германија ке потпишваше па ништоо,летово ке одеше во скопски клуб и пак видиш ништо,и сеа со кој игри заслужи да се заинтересират во Германија за него?Јес да детето беше голем талент во младински категории ама сеа глеам тешко се пробива ке видиме можи ке ме демантира и со игрите потаму а и можи нема да е ова само шпекулација.
Па да даде господ да е вистина то во врска со Маглата ....Ти кажвам за играчи од школата кои излегоја пред 2-3 години !!!
А Лазар Илиев дојде од Брегалница, а за Љамчевски незнам за колку беше даен, беше од порано, а порано сме ваделе уште поквалитетни играчи од овие така да да не се враќаме во минатото... Ете дур сме кај Љамчевски се потсетив и на брат му на Бале, Петар Љамчевски кој пред неколку месеци ојде во Металург....
Е сега за то за Маглата си во право.....
Лани беше на проба исто во Германија во Келн, ама не задоволи.....
Ама јас праев муабет со Маглата и ми рече моментално уште сум во Пелистер, ама има нешто рече со Петерборн за во Германија и рече дека треба да ја биди работата....
Само голмано не го спомнувај жити се шо талент е 6 јаде пред месец од Романија па одбраната му била крива.Госпо нека го чува Пелистер од такви голмани,па уште репрезентација го зедоја...Па да даде господ да е вистина то во врска со Маглата ....
аа додека станва збор за таленти од школата на пелистер сеуште ги има ....
така што Драгарски и Китановски беа довчерашни репрезентативци до 19 години но сеа немааат право да настапуваат до 19 години...
аа и исто така тука се Анастасов и другиот Магловски кој изигра доста добро на куп мечот со Турноово....и заедно со Гоновски беа повикани за пријателските мечеви за репрезентацијата до 19 години..
ии доста други млади играчи кои настапуваат во ПЕЛИСТЕР и по тоа можи да видиме дека во Пелистер секогаш имало и ке има ТАЛЕНТИ ........
Знам дека Илиев е од Брегалница и дека Бале е постара генерација од тие шо ги наброја него муабето ми беше дека за ситна пара сите си ојдоја последниве година,две па некој дури за без пари,а околу Љамчевски младио муабети слушнав дека безпари си замина,изгледа аматерски договор имал,оти да беше некој поцврст договор сумљам дека сеа ке беше во Металург.Ти кажвам за играчи од школата кои излегоја пред 2-3 години !!!
А Лазар Илиев дојде од Брегалница, а за Љамчевски незнам за колку беше даен, беше од порано, а порано сме ваделе уште поквалитетни играчи од овие така да да не се враќаме во минатото... Ете дур сме кај Љамчевски се потсетив и на брат му на Бале, Петар Љамчевски кој пред неколку месеци ојде во Металург....
Ееее добро секој има лоши денови .....Само голмано не го спомнувај жити се шо талент е 6 јаде пред месец од Романија па одбраната му била крива.Госпо нека го чува Пелистер од такви голмани,па уште репрезентација го зедоја...
--- надополнето: Oct 10, 2011 10:03 PM ---
Знам дека Илиев е од Брегалница и дека Бале е постара генерација од тие шо ги наброја него муабето ми беше дека за ситна пара сите си ојдоја последниве година,две па некој дури за без пари,а околу Љамчевски младио муабети слушнав дека безпари си замина,изгледа аматерски договор имал,оти да беше некој поцврст договор сумљам дека сеа ке беше во Металург.
Арно ке беше да имаше лош ден,ама очигледно не е само според мене не талентиран и доста други то го имат констатирано,за другите немам забелешка.Ееее добро секој има лоши денови .....
сепак другите наведени можат да ги оправдат очекувањата
ии со една млада екипа ПЕЛИСТЕР да се врати каде што му е местото во првата лига.....
И ти донекаде имаш право ама има време цела екипа на пелистер е склоп на мн млади фудбалери и само 2-3 искусни и пак се на 1 позиција во втората лига тоа значи дека има перспектива овај тим на пелистер ......Арно ке беше да имаше лош ден,ама очигледно не е само според мене не талентиран и доста други то го имат констатирано,за другите немам забелешка.