Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Imam 2 nimfi masko i zensko gi imam veke nekolku meseci i uste ne se pripitomeni i veke stv nezz na koj nacin da postapuvam so niv :S ako ima nekoj sto moze da mi pomogne za sovet neka pishe. :) pozz

Не верувам ни дека ќе ти се припитомат :). Тие си прават друштво едно на друго и нема многу да те фермаат тебе. Полесно е кога е едно, бара друштво и полесно се навикнува на тебе и се припитомува полесно :).

Дечки малце помош? Имам нимфа и вчера кога слета приметив дека почна да и тече крв од крилото... после кратко време престана да и тече ама еве сабајлево пак почна да и капе по малце... што да правам help :(
п.с. читав на интернет нешто да сум и го искубел тоа пердувче ама незнам колку е паметна таа идеа, не сум баш најискусен за ова... :( please help!!!

Дечки малце помош? Имам нимфа и вчера кога слета приметив дека почна да и тече крв од крилото... после кратко време престана да и тече ама еве сабајлево пак почна да и капе по малце... што да правам help :(
п.с. читав на интернет нешто да сум и го искубел тоа пердувче ама незнам колку е паметна таа идеа, не сум баш најискусен за ова... :( please help!!!

Носи ја на ветеринар. Да не скубнеш нешто што не треба или да не направиш бетер.

Носи ја на ветеринар. Да не скубнеш нешто што не треба или да не направиш бетер.

tnx ми текна за ветеринар ќе ја носам, него нешто друго за меѓувреме што да праам... да ја боли или сл ваљда ќе вриштеше ко лудо... ова или си пее или си јаде или си седи мува не ја лази... :S its confusing...

tnx ми текна за ветеринар ќе ја носам, него нешто друго за меѓувреме што да праам... да ја боли или сл ваљда ќе вриштеше ко лудо... ова или си пее или си јаде или си седи мува не ја лази... :S its confusing...

Не знам ништо посебно за нимфите, не сум чувала. Ама чим си јаде и пее нормално добро е, само види среди крилцето со ветеринар. :)

Денес зедов папагалче па како нов чувар на папагалчиња да ви поставам неколку прашања на вас поискусните :).
Покрај обичната храна ми рекоа да му давам рендано јајце и морков. Некаде погоре прочитав дека тоа и не е толку добра комбинација па да прашам некој постручен што мисли за тоа?
Исто така ме интересира колку често да го бањам?

Денес зедов папагалче па како нов чувар на папагалчиња да ви поставам неколку прашања на вас поискусните :).
Покрај обичната храна ми рекоа да му давам рендано јајце и морков. Некаде погоре прочитав дека тоа и не е толку добра комбинација па да прашам некој постручен што мисли за тоа?
Јас воопшто не ги бањам, ни пак му имам дадено јајце. Морков му имам но не сакаат.

Се што треба е да му даваш збогатено просо со витамини, јаболко, леб (кифли многу сакаат), и било кое овошје/зеленчук што ќе му се допадне (исто семе од зелена пиперка обожаваат. Рачката им ја вадам со семе и им ја давам на папагалите.

НЕ СМЕЕ да му се дава кромид лук, чоколадо (никако), сол, авокадо (отровно за папагалите), алкохол :))

се дава и белка од јајце и морков,но прашање е дали ќе јаде или ќе одбива.....

Членот сакаше да те праша кој ВИД на папагал сакаш да го распознаеш ?
Дали папагалот е Тигрица, Нимфа, Розела, Жако, Ара .....

Ако прашуваш за видот Тигрица, машкото над клунот има плава или виолетова боја (значи преовладуваат потемни бои) , а женката има најчесто розева боја (посветли бои преовладуваат).

папагалчето ми е многу наежено.мислам накоштраено и многу смирено,по природа ми е бесно...а сега само мижи и се ежи ...kaжете ми :))

папагалчето ми е многу наежено.мислам накоштраено и многу смирено,по природа ми е бесно...а сега само мижи и се ежи ...kaжете ми :))

Ладно му е, загреј ја собата додека не настинало.

Не знам кој ти кажал за јајцето ама во никој случај не смее да јаде жолчка од јајце. Никако! Од белката само ако проба ништо нема да му биде, ама ако изеде малце повеќе и таа е штетна.

Се што треба е да му даваш збогатено просо со витамини, јаболко, леб (кифли многу сакаат), и било кое овошје/зеленчук што ќе му се допадне (исто семе од зелена пиперка обожаваат. Рачката им ја вадам со семе и им ја давам на папагалите.

НЕ СМЕЕ да му се дава кромид лук, чоколадо (никако), сол, авокадо (отровно за папагалите), алкохол :))

Најглавното ти е тука пишано, само немој да претеруваш со лебот бидејќи имаат мали цревца папагалите па може да ти умре, да му се залепи лепчето на цревцата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom