- Член од
- 18 септември 2011
- Мислења
- 10
- Поени од реакции
- 1
ti blagodaramЗеленото ти е машко, жолтото ти е женско
ti blagodaramЗеленото ти е машко, жолтото ти е женско
Колку се стари? Претпоставувам неколку месеци... Зеленото би требало да е машко, а за жолтото ништо не се знае.ti blagodaram
stari se 3 ipol meseciКолку се стари? Претпоставувам неколку месеци... Зеленото би требало да е машко, а за жолтото ништо не се знае.
Нема да влијае, само да има иста собна температура како во предходната кај што седелби сакал моето папагалче да го преместам у друга соба, па би сакал да знам дали таа промена би влијаела лошо вр него?
Немај гајле друже, остај нека помине некое време. И јас имам нимфа, и еве веќе 5-6 месеци како ја чувам, али не дава со рака да ја чепкам. Ама он кога сака доаѓа застанува на мене, ме чепка по косата, и ред други работи. Не се секирај, ќе се опуштат...Imam 2 nimfi masko i zensko gi imam veke nekolku meseci i uste ne se pripitomeni i veke stv nezz na koj nacin da postapuvam so niv :S ako ima nekoj sto moze da mi pomogne za sovet neka pishe. pozz
Никако како,кога ќе сака да лета папагалчето ќе си летаМојата комшивка има папагал нимфа и е машки пол папаглачево има повеќе од 1 ипол година но не знае да лета нон стоп му е вртата од кафезот отворена и не бега не знае да лета само излегува од кафезов и ке прошета како кокошка низ станов и ке се врати не знаем зошто не може да лета има голем простор и голем кафез но пак ништо можеби се плаши? ве молим ако нешто знаете како да им помогнам на комшивката?
Ok fala ostanuva da cekameНемај гајле друже, остај нека помине некое време. И јас имам нимфа, и еве веќе 5-6 месеци како ја чувам, али не дава со рака да ја чепкам. Ама он кога сака доаѓа застанува на мене, ме чепка по косата, и ред други работи. Не се секирај, ќе се опуштат...
koj papagal potocno sakas da go raspoznaes?како можам да распознаам машки и женски папагал