Скоп­је смрди

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво не пратам мода, не сум тинејџерка и немам дечко за да ме нервира и немој да ми кажуваш јас на кои теми да коментирам
Така се понашаш, а за коментирањето одамна се знае на кајгана, ако вреѓаш без аргументи ќе бидеш санкционирана... поточно треба да бидеш единствено бидејќи си релативно нова ќе ти прогледаат администраторите низ прсти... а може и си во период кој те знае што те изнервирало... или може колата не можеш да ја паркираш, или ти изгорела вечерата, јеби га не сум психијатар.

Знам што ти е .. несреќна си у љубовта и ти како мене, па испукуваш нервоза по форуми :P Ај ќе си фатиш дечко не се секирај
Не сум несреќна во љубовта, ниту пак сум нервозна но ако продолжиш со оф топиков ќе станам нервозна

Скопје наместо да биде пример за другиве градови, тие за него се пример. Мора да се среди ! Сепак главен град е, доаѓаат и доста туристи...и што да видат.

Така се понашаш, а за коментирањето одамна се знае на кајгана, ако вреѓаш без аргументи ќе бидеш санкционирана... поточно треба да бидеш единствено бидејќи си релативно нова ќе ти прогледаат администраторите низ прсти... а може и си во период кој те знае што те изнервирало... или може колата не можеш да ја паркираш, или ти изгорела вечерата, јеби га не сум психијатар.
Не знам кој навредува дали јас или ти

Ne da smrdi ... ke ne otrue nekoj den , znaci SKOPJE 2014 proektot e zakon samo sea uste tolku pari da dadea za zimzeleni drva da se zazeleni skopjevo ke imame najubav glaven grad na balkanot , eve neka vidat malku Viena , Ljubljana ..... ako ima zelenilo ke ja snema i mirizbata , eve pokonkretno okolu cementara samo novi zgradi niknuvaat , novi kontejneri , povekje soobrakaj , a drva nema voopsto , pa zamislete letno vreme koga ke dojde 60 stepeni , a nema zelenilo , od kontejnerite se diga parea od gnasotii i na kraj treba da ocekuvame vo skopjevo i zelen dozd da ni zavrne .... so eden zbor bi opisal " OPASNO " nemozes detevo da si go prosetas , bas bi sakal da slusnam na televizija da kazat vladata na R.M dava 300 000 000 evra za pozelenuvanje .... najsrekjen ke bidam !!!! :)

Изгледа немаш попаметна работа па најде мене да ме анализираш за тоа како се понашам гледај се себеси како се понашаш

Изгледа немаш попаметна работа па најде мене да ме анализираш за тоа како се понашам гледај се себеси како се понашаш
Хмм ме испомеша по темиве, на сите какаш без причина и аргумент така да малку ме изгуби а мразам да бидам оф топик па да те прашам ти од кој град си и ако си од Скопје од која населба си што смрди толку многу?

Хмм ме испомеша по темиве, на сите какаш без причина и аргумент така да малку ме изгуби а мразам да бидам оф топик па да те прашам ти од кој град си и ако си од Скопје од која населба си што смрди толку многу?
Мразиш да бидеш оф топик а ти си тој што го започна

Мразиш да бидеш оф топик а ти си тој што го започна
Ок имаше и други прашања што ти беа поставени, ајде еве ти шанса за нормална дискусија и да објасниш што смрди во другите градови и кај тебе во маало/град/село?

Ок имаше и други прашања што ти беа поставени, ајде еве ти шанса за нормална дискусија и да објасниш што смрди во другите градови и кај тебе во маало/град/село?
Ме мрзи да објаснувам...

Еден другар денес имаше статус:
Луѓето се гомна , градот мириса на нив !

Нормално дека ќе смрди кога секаде е прљаво и контињерите се отворени и полни со усмрдено ѓубре и кога ги празнат ги оставаат така отворени, а колку се стари и валкани, досега не сум видела некој нов и модерен контињер, а камоли како оние на запад со автоматски механизам за затварање.

Се уште Скопје е далеку од светските метрополи па дури и од балканските, ниедна нова градба не го доближува до нив. Џабе ни е се.

Во западните метрополи колку е само чисто се на ред абе да лижеш, па дури и балканските еве Загреб на пример се запрепастив колку е чист, кога се вратив во Скопје се почна да ми смета, не ми се излегуваше од дома.

Нормално дека ќе смрди кога секаде е прљаво и контињерите се отворени и полни со усмрдено ѓубре и кога ги празнат ги оставаат така отворени, а колку се стари и валкани, досега не сум видела некој нов и модерен контињер, а камоли како оние на запад со автоматски механизам за затварање.

Се уште Скопје е далеку од светските метрополи па дури и од балканските, ниедна нова градба не го доближува до нив. Џабе ни е се.

Во западните метрополи колку е само чисто се на ред абе да лижеш, па дури и балканските еве Загреб на пример се запрепастив колку е чист, кога се вратив во Скопје се почна да ми смета, не ми се излегуваше од дома.

Што си толку негативно настроена..не е убаво

Прво неможеш да кажеш цитирам: Секаде смрди..зашто не е тачно
Второ за контењерите што збориш,многу бргу низ цел град ќе почнат да се градат подземни контењери,значи под земја и нема да се гледаат..
Тачно е дека Скопје не е најчистиот град,пред се поради некултурата на народот,ама не е до толку црно за да не утепуваш толку со црни мисли..мислам ај да беше на друг континент ќе ти поверував,ама секојдневно сум низ Скопје..така да ..немој

Што си толку негативно настроена..не е убаво

Прво неможеш да кажеш цитирам: Секаде смрди..зашто не е тачно
Второ за контењерите што збориш,многу бргу низ цел град ќе почнат да се градат подземни контењери,значи под земја и нема да се гледаат..
Тачно е дека Скопје не е најчистиот град,пред се поради некултурата на народот,ама не е до толку црно за да не утепуваш толку со црни мисли..мислам ај да беше на друг континент ќе ти поверував,ама секојдневно сум низ Скопје..така да ..немој

И јас сум секаде низ Скопје и секаде гледам ѓубре по зеленилото еве на пр. Аеродром се супер средено на зеленилото еден куп ќубре од сите страни, контињерите пред зградите отворени се шири страшна реа, истото го имам видено и по другите населби па и центарот, прв пат отакако го пуштија споменикот отидов да го видам околу фонатаната од харти, шишиња и што се не, оди по некои од институциите да видиш колку е прљаво, а да не кажувам вц-то смрди труе, не треба да се гледа надворешно туку и внатрешно.

Многу ти се правиш паметен и нашетан, ако ти толку многу шеташ низ Скопје, шетам и јас но шетам и низ блакан и запад ама тоа од воодушевување немам зборови, особено за нивните институции совршенство, ние никад нема да ги стигнеме.

Тоа за контињерите што викаш дека ќе се гради отом потом, гледај сега, неможеш да се доближиш од што е прљаво.

Тој што вели не е прљаво изгледа мижеечки се шета низ град, со штипка на носот. А тек како е околните населби...трева као во родезиска долина кај што шетаат лавовите и Масаи воините, ѓубре и отпад како во некои од периферните индиски сламови. Не е прљаво...колку што Џемс Дин е жив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom