Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што ти е бе. Кои спорни. Па треба тие две да им ги вратат, и Интер сите што ги освои од Калополи до сега да им ги дадат на нив.
Они не се криви, Морати бил крив.

И не знам зашто, али децава од Јуве, поим си немаат, со исклучок на неколку...
Ako zboruvame seriozno, jas navistina bi mu gi vratil dvete tituli na Juventus od calciopolito, oti kako taka gi osvoile na teren.

Deka mestele i Inter so Morati, i Milan so Berluskoni isto taka e jasno.

Megjutoa edno e da namestis par natprevari, a drugo da imas organizirana mreza za osvojuvanje tituli.
Togas se pusti vo javnosta i poznatat izreka deka Juventus e italijanski tim i toj e skroen za Seria A da ja osvaja. Zimi takvovo!

Inter i da namestil pokaza vo Evropa 2010 deka Italija moze da go vrati primatot vo Evropskiot klubski fudbal.

Milan i so 5 to mesto i eden igrac Kaka, osvoi Liga Sampioni i imase recisi dobieno finale so Liverpul.

Juventus go nema vo vakvi svetli momenti. Za zal na italijanskiot fudbal.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.791
Ako zboruvame seriozno, jas navistina bi mu gi vratil dvete tituli na Juventus od calciopolito, oti kako taka gi osvoile na teren.

Deka mestele i Inter so Morati, i Milan so Berluskoni isto taka e jasno.

Megjutoa edno e da namestis par natprevari, a drugo da imas organizirana mreza za osvojuvanje tituli.
Togas se pusti vo javnosta i poznatat izreka deka Juventus e italijanski tim i toj e skroen za Seria A da ja osvaja. Zimi takvovo!

Inter i da namestil pokaza vo Evropa 2010 deka Italija moze da go vrati primatot vo Evropskiot klubski fudbal.

Milan i so 5 to mesto i eden igrac Kaka, osvoi Liga Sampioni i imase recisi dobieno finale so Liverpul.

Juventus go nema vo vakvi svetli momenti. Za zal na italijanskiot fudbal.
Јас би им одземал и се што освоија со помош на допинг, но за жал се тоа влезе во „застарено дело“

Не знам како е јасно дека Интер со Морати местел. Можете колку сакате сега да ми пишувате реферати за субјективност, а не морам ни да одговорам, ќе остане еден и единствен факт: има суд, и има докази. И многу е јасно.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас би им одземал и се што освоија со помош на допинг, но за жал се тоа влезе во „застарено дело“

Не знам како е јасно дека Интер со Морати местел. Можете колку сакате сега да ми пишувате реферати за субјективност, а не морам ни да одговорам, ќе остане еден и единствен факт: има суд, и има докази. И многу е јасно.
Pa vidi edno e dokazi na sud, drugo e mestenje koe ne se dokazuva na sud. Nitu eden klub vo Italija ne bil imun na toa.
Sekako deka nemam realni dokazi za ova, no kje moras da se slozis so mene, deka mnogu verojatno dvata milanski kluba imale takvi momenti.

Doduse da bidam iskren Inter do 2006-ta nemal moznost da mesti natprevari, oti tuka bile Moggi i Berlusconi. I da namestile nekoj natprevar od 2006ta navamu, nebitno, i onaka bea dominantni tie 5 godini.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.791
Pa vidi edno e dokazi na sud, drugo e mestenje koe ne se dokazuva na sud. Nitu eden klub vo Italija ne bil imun na toa.
Sekako deka nemam realni dokazi za ova, no kje moras da se slozis so mene, deka mnogu verojatno dvata milanski kluba imale takvi momenti.

Doduse da bidam iskren Inter do 2006-ta nemal moznost da mesti natprevari, oti tuka bile Moggi i Berlusconi. I da namestile nekoj natprevar od 2006ta navamu, nebitno, i onaka bea dominantni tie 5 godini.
Не можам да се сложам со тебе, од две причини:

- Првата е принципиелна: сакам да имам некаков факт кој можам да го разгледам и да донесам мислење. Ги следев обвинувањата кои пристигуваа од Моџи кои често завршуваа со спектакуларен автогол.

- Втората е практична: ако Интер местел од 1989 до 2006, мора да се најлошите местачи на сите времиња. Од Калчополи наваму Интер доминираше што го потврди на терен и дома и во Европа.

Интер го загуби приматот лани и се е тоа нормално, никој не останува на врвот постојано.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас би им одземал и се што освоија со помош на допинг, но за жал се тоа влезе во „застарено дело
Hmm, jas sepak mislam deka so calciopolito najmnogu zagubi italo-fudbalot. Najgolemata greska bese vrakanjeto na Juventus vo Seria B. Seria A zagubi i na kvalitet i na interes.

KAznata na Juventus mozese da bide 3-4 godini da n eigrata evropski kupovi, i ete odzemanje na tituli. No drasticnoto vrakanje vo Seria B loso vlijaese za Seria A. Sto znam toa e moe mislenje.

Koga go kaznija Bernar Tapi i Olimpik MArsej 1992 godina, 20 godini im trebase da se vratat vo vrvot na francuskiot fudbal. Avstriski Tirol ne se ni vrati, se fuzirase da se vrati vo prvata liga.

No Juventus sepak bese brend kakov takov i bese simbol na Italijanskiot fudbal zadno so Milan i Inter.

Za dobroto na fudbalot morase da zamizat i da bide drugacija kaznata. Seuste se cuvstvuvaat posledicite od seto toa.

Ne znam mozebi gresam, ama kako dolgogodisen ljubitel na Serija A smetam deka mi e ispravno mislenjeto, barem od moralen aspekt.
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:10 PM ---
Не можам да се сложам со тебе, од две причини:

- Првата е принципиелна: сакам да имам некаков факт кој можам да го разгледам и да донесам мислење. Ги следев обвинувањата кои пристигуваа од Моџи кои често завршуваа со спектакуларен автогол.

- Втората е практична: ако Интер местел од 1989 до 2006, мора да се најлошите местачи на сите времиња. Од Калчополи наваму Интер доминираше што го потврди на терен и дома и во Европа.

Интер го загуби приматот лани и се е тоа нормално, никој не останува на врвот постојано.
Jas i napisav okolu vtorata pricina vo prethodniot post i se poklopuva so tvoeto mislenje;)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Ако ова беше во форма на провокација со квалитетна доза на сарказам ќе го почитував и ќе го пуштев да си помине. За жал мислам дека си сериозен па ќе ти одговорам многу кратко и јасно.

- Сеуште сте на врвот по број на титули. Апсолутно е точно дека ќе бевте на врвот на Сериа А и сега ако не се случеше 2006. За среќа, беше откриено и докажано на суд дека имате организирана шема на местење и бевте казнети поради тоа.

- Желбата да се врати Интер кој долго време немаше титула ви ја разбирам но истата е невозможна без да се врати корупцијата во Италијанскиот фудбал и некој друг криминалец да организира нова шема, независно од која екипа. А бидејќи знам дека алудираш на наводниот (не)квалитет, јас ти се придружувам во желбата да се врати Интер со квалитет адекватен на оној од 1998 во услови на нормало судење.

Патем, да додадам дека јас немам патетични желби зод типот другите да се за никаде за да бидеме секогаш први. Јас сакам да сте навистина јаки, сакам да се врати Сериа А во полн сјај, па да победи подобриот. Чесно.
Драго ни е да, затоа што и интер требаше да заработи казна, а се спаси... плус на него му ги дадоа титулите. А и интер местел...

Затоа и омразата кон овој клуб прерасна повеќе од страна на навивачите, па и фудбалерите од Јуве...

Сепак може и без интер Серија А да си биде јака лига, ко на пример Наполи еве сега полека станува сериозен клуб... :eek:

Mene edno me cudi, kako najtrofejniot italijanski klub Juventus ima "bedni" 2 tituli vo ligata na sampionite?

Kako toa na primer Inter ima poveke tituli, vo Evropa?

Milan nema ni da go sporedam so 7te tituli, oti iluzorna e sporedbata.

Dali toa kazuva nesto drugo mozebi? Dali titulite osvojuvani vo vremeto na El Grande Moggi se somnitelni?
Sto mislis?
Збориме за италјанската лига, а не за ЛШ. Значи Јуве има 29 титули во Серија А = најтрофеен клуб во Италија.

Темава преминува во Калчополи... како и да е, ако местел Јуве, местел и интер... за џабе нема Јуве да ја бара правдата низ судови со докази и слично.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Драго ни е да, затоа што и интер требаше да заработи казна, а се спаси... плус на него му ги дадоа титулите. А и интер местел...

Затоа и омразата кон овој клуб прерасна повеќе од страна на навивачите, па и фудбалерите од Јуве...

Сепак може и без интер Серија А да си биде јака лига, ко на пример Наполи еве сега полека станува сериозен клуб... :eek:

Збориме за италјанската лига, а не за ЛШ. Значи Јуве има 29 титули во Серија А = најтрофеен клуб во Италија.

Темава преминува во Калчополи... како и да е, ако местел Јуве, местел и интер... за џабе нема Јуве да ја бара правдата низ судови со докази и слично.
Poentata na moive postovi e deka so sudovite i dokazuvanjata koj e vinoven trpi fudbalot i samite klubovi. Satisfakcijata od igranjeto na JUve u Seria B e recisi nikakva. Satisfakcijata pak od eventualna kazna na Inter od slicen rang ne samo sto nema da ja ima i d abide od necija korist, tuku bi bila katastrofalna po italijanskiot fudbal.

p.s. Juve ja bara pravdata po sudovi mnogu poveke od inat, a i kolku sto gledam Moggi si tera svoja pravdina, a ne nesto vo korist na klubot.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.791

Значи повторно: немање факти, немање факти, немање факти. Вакви дискусии на религија се тераат, си измислуваш како ти одговара да биде и си пичиш.

Тоа е само твоја желба да биде вистина. Процес имаше, судот ги разгледа доказите и утврди. Се понатаму е рекла-казала.

Омразата е традиционална а играчите ги боли тасе, прашај го Ибра ако не веруваш.

Се може без било кого, и без Интер и без Јуве.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.587
Поени од реакции
6.750
Џабе им објаснуеш ,, ти даваш факти и аргументи тие се бранат со теории на заговор и неосновани шпекулации, и пак си тераат по свое.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Mene edno me cudi, kako najtrofejniot italijanski klub Juventus ima "bedni" 2 tituli vo ligata na sampionite?

Kako toa na primer Inter ima poveke tituli, vo Evropa?

Milan nema ni da go sporedam so 7te tituli, oti iluzorna e sporedbata.

Dali toa kazuva nesto drugo mozebi? Dali titulite osvojuvani vo vremeto na El Grande Moggi se somnitelni?
Sto mislis?
изброј ги финалињата барем,можеби ќе ти стани нешто јасно......ЛШ е најтешкото клупско натпреварување во Европа,дали според тебе се за занемарување и полуфиналните дуели во тоа натпреварување каде често се случувало да се изигра финалето пред финалето ! ако кратко гледате фудбал или не сте многу многу заинтересирани за гледање - бар прогуглајте до некоја статистика

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
изброј ги финалињата барем,можеби ќе ти стани нешто јасно......ЛШ е најтешкото клупско натпреварување во Европа,дали според тебе се за занемарување и полуфиналните дуели во тоа натпреварување каде често се случувало да се изигра финалето пред финалето ! ако кратко гледате фудбал или не сте многу многу заинтересирани за гледање - бар прогуглајте до некоја статистика
Многу добро ја знам статистиката и дека Јуве има едне куп финалиња кои не се занемарување, но нели шампионот се памети. И Холандија има 3 финалиња на СП, ама ја доживувавме како вечно втора.

Не ми беше поентата да го омаловажам и минимизирам успехот на Јувентус во Европски рамки, туку да дојдеме до момент дека неговите титули во Серија А во тие моменти можеби и не се толку чисто освоени.

Статистиката од Европските купови оди во прилог на тоа, и ништо повеќе.

С

сашенко

Гостин
Јуве не си ги користел шансите во лига на шампиони а има доста финалиња играно.Многу повеќе од Интер на пример.Значи Јуве играл одлично во лига на шампиони ама јбг понекогаш треба и среќа да се има.Така да Јуве е далеку од неуспешен во лига на шампиони.Си имале тим и си играле на сите фронтови еднакво, точно е дека шампионот се памти ама овде треба да земеш во предвид дека играле многу финалиња и полуфиналиња.

Не ми беше поентата да го омаловажам и минимизирам успехот на Јувентус во Европски рамки, туку да дојдеме до момент дека неговите титули во Серија А во тие моменти можеби и не се толку чисто освоени.
Статистиката од Европските купови оди во прилог на тоа, и ништо повеќе.
Статистиката кажува дека последните 15 години Јувентус и Ман.Ј се тимовите кои успеале најмногу пати да се пласираат во финалето на лигата на шампионите.Обично до 10 се брои ама пишав 15 зошто овој Јуве што се мачи последниве 5 години е жртва на глупоста на Моџи или на не фер судењето (секој со своето мислење).Значи статистиката вели дека Јуве тие години од 2006 па 10 години наназад бил многу поуспешен од другите италијански екипи во ЛШ.Значи во времето на Моџи Јуве играл одлично и на двата фронта не само во Серија а каде "местел".Како ке го искоментираш успехов во лш? За тоа нема докази за местење така?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom