ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Според неофицијално инфо, попишувачите албанци у Желино одбиваат да одат на терен.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Зошто? Желино не е мнозинско албанско население?
Мнозинско албанско население е. Ама попишувачите македонци одбивале да се потпишуваат на пописниците каде податоците биле земани од копии на лични документи.
Така попишувачите албанци се повлекле и рекле дека нема да излегуваат на терен се додека не добиеле инструкции од централа што понатаму.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ме попишаа мене.. таа попишувачката ми кажа дека на секој пописен лист мора да се попише тој член за кого е наменета..неможе друго лице место него..татко ми не беше дома и сега пак треба да дојдат само за да се попише..уште ми кажа и дека им претеле со казна затвор ако копираат потпис или некоја друга нерегуларност ако направат..сега колку ќе се исполни тоа незнам..иначе брзи беа за 20 минути завршија девојчињата, немаа време ни кафе да им сварам :cautious: А сам бев дома, ми фаќаше око таа Албанката,плавуша :drk:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Добро рече потпреседателот Бујар Османи : Во 2002 кога албанците не беа застапени во Заводот за Статистика ние бевме 25% , зарем верувате дека денеска кога и ние одлучуваме ќе паднеме под 25% ?

И јас исто велам , во 1994 кога те убиваа безмилосно само заради етничката припадност, албанците беа 21.7%.

Во 1981-ва , бевме 19.8% , зарем после 30 години би биле помалку.

Нема шанси испод 25% (односно 27%).

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.971
Поени од реакции
83.306
Добро рече потпреседателот Бујар Османи : Во 2002 кога албанците не беа застапени во Заводот за Статистика ние бевме 25% , зарем верувате дека денеска кога и ние одлучуваме ќе паднеме под 25% ?

И јас исто велам , во 1994 кога те убиваа безмилосно само заради етничката припадност, албанците беа 21.7%.

Глупсоне, не се одлучува процентот на застапеност. Тој е одраз на реалната состојба, а не одраз на твојот ќеиф. Они одлучувале.
Бре, бре.
Колку треба да си идиот да мислиш дека процентот треба да е резултат на одлука.
2002 пописот сите знаеме каков беше
(како овој).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да,да.Во 94-та живи ве јадевме по улици само заради тоа што сте Албанци.А пописот од 2002-ра беше најголем фалсификат во историјата на МК.
Бројот на Албанци во Мк не е тешко да се утврди и без попис.Според биометриски лични карти одма може да се види евиденција од МВР колку Албанези има во МК.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Глупсоне, не се одлучува процентот на застапеност. Тој е одраз на реалната состојба, а не одраз на твојот ќеиф. Они одлучувале.
Бре, бре.
Колку треба да си идиот да мислиш дека процентот треба да е резултат на одлука.
2002 пописот сите знаеме каков беше
(како овој).
Идиотис , не е исто 1994 и 2011 , во 1994 не те питале дали смее да се попиште Х лицето или не , што сакале правеле.
А во 2011 , има 8000 попишувачи албанци кои се прашуваат дали да се попиште Х лицето или не.

Па вие за пописот во 1994 велите бил наместен иако албанците никој не ги прашувал , а тогаш албанци имаше 22%. За тој од 2002 велите и тој бил наместен (25%)
Гледаме колку вие сакате навистина да го прикажете бројот на албанците , кога велите дека во Македонија нема повише од 13%.
--- надополнето: Oct 7, 2011 4:37 PM ---
Да,да.Во 94-та живи ве јадевме по улици само заради тоа што сте Албанци.А пописот од 2002-ра беше најголем фалсификат во историјата на МК.
Бројот на Албанци во Мк не е тешко да се утврди и без попис.Според биометриски лични карти одма може да се види евиденција од МВР колку Албанези има во МК.
И јас се сложувам со тебе , пописот од 1994 беше најголем фалсификат во историјата на МКД ( според сите внатрешни анализи , во тоа време имаше 33% албанци)
Појасни ми малце за личните карти и 100% точност на албанците.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Најголемиот фалсификат на попис се случи во 2002 кога Аљбанците беа "заокружени" на 25 %.
Во 1994 процентот е блиску до реалниот.
И денес после масовните иселувања на "привремена" работа на Запад мислам дека процентот котира околу 20 %.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Појасни ми малце за личните карти и 100% точност на албанците.
Едноставно.Со евиденција од МВР за биометриски лични карти да се види колку стварно жители има МК.Сигурно имаат евиденција колку лични документи имаат издадено,на кого и од кое место.Некој што живее надвор од Мк сигурно не може да добие лична карта.Бива така??Па ќе ве видиме колку сте.
Само,самото тоа што како луди попишувате и некои што живее на Аљаска ,а не стапнал во Македонија,кажува колку очајно ви фалат проценти.Такви неправилности дури и набљудувачите од ЕУРОСТАТ го имаат забележано.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Едноставно.Со евиденција од МВР за биометриски лични карти да се види колку стварно жители има МК.Сигурно имаат евиденција колку лични документи имаат издадено,на кого и од кое место.Некој што живее надвор од Мк сигурно не може да добие лична карта.Бива така??Па ќе ве видиме колку сте.
Само,самото тоа што како луди попишувате и некои што живее на Аљаска ,а не стапнал во Македонија,кажува колку очајно ви фалат проценти.Такви неправилности дури и набљудувачите од ЕУРОСТАТ го имаат забележано.
Не ти е јасно изгледа , печалбарите имаат лични карти и сите документи на Македонија , така да ништо од твојата идеја.

Печалбарите само што не се тука во најголемиот дел на годината, но тие ги имаат сите права и обврски во Македонија.

Во Македонија се женат-мажат , тука се погребуваат (со авион ги носат починатите) , тука градат и купуваат (не во странство) ...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622

Немој молим те да се правиш паметен, зашто не ти успева.
Без разлика дали имало или немало попишувачи албанци, кога си има методологија која е јасно пропишана и таа МОРА ДА СЕ СПРОВЕДУВА.
Не може албанецот поинаку, македонецот поинаку да ја толкува. Таа е децидна и се знае кој смее или кој не смее да биде попишан.

А најинтересно е кога ќе дојде некој албанец да каже како тоа иселениците кои доаѓаат у Македонија по месец дена, правеле многу повеќе од лицата со вообичаено место на живеење во Македонија.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Албанците ги боли увото за фер, чесно или морално етички исправно. Нив им е битно Каурот да го нема. Све док не им покажеме дека не се сложуваме со тоа, макар на симболичен начин (со бојкот на албански фирми, политичко агитирање кај избраниците...), они ќе не ебат ко до сега.
Со такви симболични начин ништо нема да се постигне. Нас ни треба само еден цврст лидер, одлучен што со радикални мерки ќе ги сотри сите што било како работат на уништување на оваа држава, вклучувајќи ги тука мнозинството Албанци

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.971
Поени од реакции
83.306
Со такви симболични начин ништо нема да се постигне. ...
Кој ти вика?
Сме пробале?

Не е исто пратеникот кога оди по врати пред избори, само јас да го прашувам за ова и од друга страна, секој втор да го праша до кога македонските политичари ќе ја виткаат кичмата пред албанските самоволија.
А за бојкотот, да видиме како ќе биде кога нема жив човек да купува од алкохолите на Гемак или никој нема да влезе во Дестан или во Конверс....
На крајот на краиштата штетата што ќе ја претрпат албанските бизниси нема примарно економска поента туку примарна ќе биде пренесената порака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom