Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Држи вода донекаде.Можеби не баш така како што го кажа Тимче ама после калчополито се сменија многу работи во фудбалот во италија.Сега, тоа дека Јувентус диктирал тепмо звучи малце смешно и не е баш точно ама Јувентус имаше голема улога.Кога падна Јуве се сменија работите доста.Можеби не беше само Јуве, имаше и други фактори ама факт е дека со паѓањето на Јуве серија а изгуби.А еве Јуве полека се враќа, има уште работа пред нив ама јас сум сигурен дека за година две Јуве ке биде оној стариот.
Зборот со тоа диктирање ми беше дек бевме најдобри во тоа време со италијанци имавме многу малку интернационалци тоа сакав да го кажа зато ашто во репрезентацијата на Италија одсекогаш имало најмалку 5 играчи на јуве па се гледа каде е падот...А тоа дека фудбалот во Италија паѓаше и пред 2006та е точно...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Лани Сампдорија,сега Удинезе,Рома лани у осмина финале изгубија ко магариња,ни Милан и Интер баш не се прославија,а Наполи случајно да не помине покрај Баерн и Сити ?
Да, може да помине. Уште пред да почне групата го пишав тоа а некои членови дури и уплатија на пролаз.
Види, не е лошо Јувентус да има силна екипа поради квалитетот на калчото и за да биде поинтересно. Ама во моментов Јувентус не е ништо подобар од Наполи или Рома. Единствено што ги разликува екипите во калчото во моментов е формата и објективните проблеми на многу екипи. Во тој поглед Наполи е број 1 во моментов. Вистинската сила на екипите ќе ја видиме за месец дена кога Интер, Милан и Рома ќе се стабилизираат.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тоа не се трескај го кажав како реплика на според тебе нашето не-залагање за поминување на групите,па човек ја имавме најлошата сезона у историја,а за трудење да ги гледаше како гинат на терен буквално завеан со снег у Познањ немаше да збориш така.
п.с за другото си секако во право,уживај;)
Баш ја гледав таа утакмица и знам какви беа условиет за игра.Точно теренот личеше на патека за скијање но тоа беше на една утакмица на другите да сакаа ќе победеа барем една.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Држи вода донекаде.Можеби не баш така како што го кажа Тимче ама после калчополито се сменија многу работи во фудбалот во италија.Сега, тоа дека Јувентус диктирал тепмо звучи малце смешно и не е баш точно ама Јувентус имаше голема улога.Кога падна Јуве се сменија работите доста.Можеби не беше само Јуве, имаше и други фактори ама факт е дека со паѓањето на Јуве серија а изгуби.А еве Јуве полека се враќа, има уште работа пред нив ама јас сум сигурен дека за година две Јуве ке биде оној стариот.
Па да, и јас мислам дека се сменија многу работи после калчополито и тоа се смени една работа која не смее да опстојува во фудбалот, тоа е местењето утакмици.
Јас не мислам дека Калчополи е криво за Италијанската репрезентација, таму Тимче ги измеша брзините, а крајот му беше врв.
Крив е тој што мести, а не тој што бил оштетен од местењето. Читаш Тимче???

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.447
Зборот со тоа диктирање ми беше дек бевме најдобри во тоа време со италијанци имавме многу малку интернационалци тоа сакав да го кажа зато ашто во репрезентацијата на Италија одсекогаш имало најмалку 5 играчи на јуве па се гледа каде е падот...А тоа дека фудбалот во Италија паѓаше и пред 2006та е точно...
Нештата ќе беа поинакви ако Џузепе Роси, Касано, Балотели беа повикани од Липи на СП 2010, он со Јакинта напред сакаше резултати, вие ко фанови на Јуве знаете кој е Јакинта и каков фудбалер е последниве неколку години.

Требаше да се инсистира и Тоти таа година да се врати во националниот тим, ама се одеше со глава кроз ѕид, се водеше инат на стара слава, Липи велеше, така викаа и 2006 така викаат и сега, но ја пак ќе им ја донесам титулата, ок, разбирам, имаше 1 тон кредит ради освоеното светско во Германија, али и те како го истроши кога еден мочан Нов Зеланд завшри пред нив во група.

Сигурно Интер, Милан и останатите не биле криви поради тој дебакл на италијанците, ја бев убеден и тогаш а и сеуште сум со тој исти став, дека доколку Липи го земеше најдоброто од Италија таа година, можеа комотно бар до 4 најдобри да стигнат на тоа натпреварување.

С

сашенко

Гостин
^Липи си направи грешка таа година нема тука што.Имаше многу играчи на располагање а избра луѓе кои ни во своите тимови не играат прв состав.Ако се потсетиме како Јуве играше таа година па додај на сето тоа дека он зема играчи кои во тој тим на Јуве не се изборија за во стартни 11 тоа ти кажува колку глупав потег направи Липи.Секоја чест за се што има направено во кариерата ама тоа беше премногу аматерски.Во било кој случај (еве 2006) ке речам самоувремено беше ама и имаше причина тогаш.Ова последново светско беше глупирање и крајно несериозно.

F

FuckYouAll

Гостин
Нештата ќе беа поинакви ако Џузепе Роси, Касано, Балотели беа повикани од Липи на СП 2010, он со Јакинта напред сакаше резултати, вие ко фанови на Јуве знаете кој е Јакинта и каков фудбалер е последниве неколку години.
Можеби згреши што не ги зеде Роси и Касано, ама Балотели ?!
Незнам зошто фановите на Интер со сила го туркаат некаде каде што не му е местото, самите знаете колку е сериозен и колку мисли на тимот и работи за него.

Можеби Јакинта не е подобар од него ама сигурно ваква глупост не би направил.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Незнам зошто фановите на Интер со сила го туркаат некаде каде што не му е местото, самите знаете колку е сериозен и колку мисли на тимот и работи за него.

Јас не би го земал Балотели ни дрва да ми исцепи ама факт е дека за Јакинта е Роналдо.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Пандев 2 месеци аут, проблемите само што почнуваат за Наполи. Кавани не знам што повреда има, како и да е, немаат доволно играчи за трка, посебно не со оној систем во кој се убиваат од трчање секоја утакмица.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.473
Поени од реакции
87.290

Ова ме потсети. Кога Панчев играл во Вардар исто се испонашал вака како Балотели, сакал со финта да му даде гол на голманот, ама утнал. Тренерот ( Сега незнам кој бил у тој период тренер на Вардар ) се нак*рчил го викнал Панчев, му врзал една циганска, и го натерал да трча 3 круга низ стадион на сред натпревар пред полна публика на Градски. И потоа одма го извадил :ROFLMAO:

Извинете за офтопик ;)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Липи беше крив за несериозноста и незгодниот темперамент на двојката Касано - Балотели ?! талент неоспорен,ама со такво однесување не може во екипен спорт,не посебно кај докажани имиња како Липи или Капело

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom