Зборот со тоа диктирање ми беше дек бевме најдобри во тоа време со италијанци имавме многу малку интернационалци тоа сакав да го кажа зато ашто во репрезентацијата на Италија одсекогаш имало најмалку 5 играчи на јуве па се гледа каде е падот...А тоа дека фудбалот во Италија паѓаше и пред 2006та е точно...
Нештата ќе беа поинакви ако Џузепе Роси, Касано, Балотели беа повикани од Липи на СП 2010, он со Јакинта напред сакаше резултати, вие ко фанови на Јуве знаете кој е Јакинта и каков фудбалер е последниве неколку години.
Требаше да се инсистира и Тоти таа година да се врати во националниот тим, ама се одеше со глава кроз ѕид, се водеше инат на стара слава, Липи велеше, така викаа и 2006 така викаат и сега, но ја пак ќе им ја донесам титулата, ок, разбирам, имаше 1 тон кредит ради освоеното светско во Германија, али и те како го истроши кога еден мочан Нов Зеланд завшри пред нив во група.
Сигурно Интер, Милан и останатите не биле криви поради тој дебакл на италијанците, ја бев убеден и тогаш а и сеуште сум со тој исти став, дека доколку Липи го земеше најдоброто од Италија таа година, можеа комотно бар до 4 најдобри да стигнат на тоа натпреварување.