Нека си земе 2Т уље има нус појави ако се користи 4Т уљеЕдно другарче има Хамачи(џекфокс) 2Т ..
земал по грешка 4т Елф уље 400ден ..има ли нешто штетно ако го користи ?
има цуцла-мазалица одоздола, се вади т.е. се отштрафува и маслото тече. ставаш ново и тоа е тоа, ама би ти препорачал кај некој сервисер да го направиш тоа...јас имам кинеско 4 тактно моторче неможам ни да го изговорам како се вика ,ама сполајму на господ и на тоа кинезот што го склопваше рацете да му се позлатат. досега од страна на мотор и каиш и ролелри ништо немам сменато а има поминато некаде на кај 7000 км. акомулаторот ми заеба лани( по моја вина , го оставив зимата надвор на мотор) и нормално го извадив сега нема акомулатор, нема светло нема свирка нема ништо ама тера како лудо.
сега како викаат колку пари толку музика ама со оглед на парите петка е.
п.с некој викат дека треба да му се смени некое масло кај диференцијалот или како да го наречам кај задното тркало, ама ни сум сменал ни знам од кај се менва ни дали треба стварно. ако знај некој нека кажи
да да нормално, уште то да не му го сменам!!има цуцла-мазалица одоздола, се вади т.е. се отштрафува и маслото тече. ставаш ново и тоа е тоа, ама би ти препорачал кај некој сервисер да го направиш тоа...
п.с. масло у мотор му мењаш ли? на 1000 км треба да се мења....
хахаха, добри се, нема шо.
Па би требало да има некоја гаранција за батеријата, сега со толку малку информации сомничаво е..хахаха, добри се, нема шо.
Овие незнаат да го напишат правилно, напишале electric motorciklе ко прво... ко второ од кај знајме дека е се така ко шо пиши? Недај боже да ти умри батеријата по 40- 50 полнења (по 60 км = 2400 - 3000 км) ќе се сликаш после со остсатокот.
To треба да се праша, мада кога не даваат гаранција повеќе од 3 месеци на батериите за мобилни, шо сакаш...Па би требало да има некоја гаранција за батеријата, сега со толку малку информации сомничаво е..
Не верувам дека кинезите толку ке заебат да мора да мењаш батерија на секои 3 месеца, ама па 1000 евра сомнително е за ваков тип мотор.. Шо знам, ај белки некој познаник ќе купи, па ке видиме како е..To треба да се праша, мада кога не даваат гаранција повеќе од 3 месеци на батериите за мобилни, шо сакаш...
Ако се сеќаваш едно време имаше едни малечки ко тротинети беа, со електромотор... ни едно не остана од нив да се вози за 2 години.
немој не ме смеј жити се хахахахахааааааа......ало бре, кинези се тоа за само 1000 евра... едно мочано алансерче им се сјебува секоја сезона..,Не верувам дека кинезите толку ке заебат да мора да мењаш батерија на секои 3 месеца, ама па 1000 евра сомнително е за ваков тип мотор.. Шо знам, ај белки некој познаник ќе купи, па ке видиме како е..