Скутерчиња: Се за и околу нив

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Едно другарче има Хамачи(џекфокс) 2Т ..
земал по грешка 4т Елф уље 400ден ..има ли нешто штетно ако го користи ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Едно другарче има Хамачи(џекфокс) 2Т ..
земал по грешка 4т Елф уље 400ден ..има ли нешто штетно ако го користи ?
Нека си земе 2Т уље има нус појави ако се користи 4Т уље

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
јас имам кинеско 4 тактно моторче неможам ни да го изговорам како се вика ,ама сполајму на господ и на тоа кинезот што го склопваше рацете да му се позлатат. досега од страна на мотор и каиш и ролелри ништо немам сменато а има поминато некаде на кај 7000 км. акомулаторот ми заеба лани( по моја вина , го оставив зимата надвор на мотор) и нормално го извадив сега нема акомулатор, нема светло нема свирка нема ништо ама тера како лудо.
сега како викаат колку пари толку музика ама со оглед на парите петка е.
п.с некој викат дека треба да му се смени некое масло кај диференцијалот или како да го наречам кај задното тркало, ама ни сум сменал ни знам од кај се менва ни дали треба стварно. ако знај некој нека кажи
има цуцла-мазалица одоздола, се вади т.е. се отштрафува и маслото тече. ставаш ново и тоа е тоа, ама би ти препорачал кај некој сервисер да го направиш тоа...

п.с. масло у мотор му мењаш ли? на 1000 км треба да се мења....

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
еве слика за менвање на маслото во диференцијалот.
инаку најчесто бери 110ml, и се менва еднаш на 5000км....јас со шприц најлесно го менвам.
3938829950_2206dde18b.jpg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.163
Поени од реакции
23.663
има цуцла-мазалица одоздола, се вади т.е. се отштрафува и маслото тече. ставаш ново и тоа е тоа, ама би ти препорачал кај некој сервисер да го направиш тоа...

п.с. масло у мотор му мењаш ли? на 1000 км треба да се мења....
да да нормално, уште то да не му го сменам!!
додуша не на 1000км тука од сезона на сезона, обично на пролет.
а за маслото во диференцијалот, ај и тоа на пролет ко ке му менвам и за моторот.
во секој случај фала за информацијата.
а шо масло таму оди уствари??

L

Löwe

Гостин
Mi treba nekoj sopstvenik na Peugeot Speedfight 3 ako ima ovde, ili nekoj poznanik na sopstvenik na Peugeot Speedfight 3, imam nekoi prasanja za nego :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
http://hamachi.mk/ponudi/Struja1.pdf

Ајде сега некој нека ми каже дека овие не се добри.
хахаха, добри се, нема шо.

Овие незнаат да го напишат правилно, напишале electric motorciklе ко прво... ко второ од кај знајме дека е се така ко шо пиши? Недај боже да ти умри батеријата по 40- 50 полнења (по 60 км = 2400 - 3000 км) ќе се сликаш после со остсатокот.

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
хахаха, добри се, нема шо.

Овие незнаат да го напишат правилно, напишале electric motorciklе ко прво... ко второ од кај знајме дека е се така ко шо пиши? Недај боже да ти умри батеријата по 40- 50 полнења (по 60 км = 2400 - 3000 км) ќе се сликаш после со остсатокот.
Па би требало да има некоја гаранција за батеријата, сега со толку малку информации сомничаво е..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па би требало да има некоја гаранција за батеријата, сега со толку малку информации сомничаво е..
To треба да се праша, мада кога не даваат гаранција повеќе од 3 месеци на батериите за мобилни, шо сакаш...

Ако се сеќаваш едно време имаше едни малечки ко тротинети беа, со електромотор... ни едно не остана од нив да се вози за 2 години.

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
To треба да се праша, мада кога не даваат гаранција повеќе од 3 месеци на батериите за мобилни, шо сакаш...

Ако се сеќаваш едно време имаше едни малечки ко тротинети беа, со електромотор... ни едно не остана од нив да се вози за 2 години.
Не верувам дека кинезите толку ке заебат да мора да мењаш батерија на секои 3 месеца, ама па 1000 евра сомнително е за ваков тип мотор.. Шо знам, ај белки некој познаник ќе купи, па ке видиме како е..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Не верувам дека кинезите толку ке заебат да мора да мењаш батерија на секои 3 месеца, ама па 1000 евра сомнително е за ваков тип мотор.. Шо знам, ај белки некој познаник ќе купи, па ке видиме како е..
немој не ме смеј жити се хахахахахааааааа......:pos:ало бре, кинези се тоа за само 1000 евра... едно мочано алансерче им се сјебува секоја сезона..,

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
aprilia rally lc od postarite sto se dali ima nekoj iskustvo dobri se ? mi prodavaat edna

L

Löwe

Гостин
Колку му е максимална брзина на Пежо Спидфајт 3ка? ми треба информација од прва рака, пример од сопственик на пежо или од познаник на сопственик на пежо, и по можност пежото да биди стандард

Kajgana Shop

На врв Bottom