ЈСП - случки, прашања, дискусии

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
А во нов двокатен 41 волот од шофер не уклучуваше клима додека не му се раздрав, а внатре 29 степени. Пцоисав. Ти ибам шоферите, божем од дома им се бусовите.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
А во нов двокатен 41 волот од шофер не уклучуваше клима додека не му се раздрав, а внатре 29 степени. Пцоисав. Ти ибам шоферите, божем од дома им се бусовите.
Ти ли беше тој ? :D

Не озбилно, голема мана на автобусиве им е што малце луѓе собираат. Иначе двокатните се спори, али овие единечниве баш и не, зависи излеа каков шофер ќе ти се погоди. :) xD

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А многу ми е чудно што и оние чеканчињата за во итни ситуации што служат за кршење на стаклото се оставени, прашање на време е кога некој неандрталец ќе ги искористи од ќејф.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Абе и мене потполно исто ми деси денес, и јас за прв пат се возев со двокатен и мојот бесе 4 ка и јас се качив на горниот кат, и стварно уживанција.... А после се возев во стара 4 ка и таму се сварив като кокошка :)
Каква коинциденција :icon_mrgr: Може у истата 4ка сме се возеле xD

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А многу ми е чудно што и оние чеканчињата за во итни ситуации што служат за кршење на стаклото се оставени, прашање на време е кога некој неандрталец ќе ги искористи од ќејф.
Меѓу друштвото мое падна кладба. Јас се кладам за недела и пол. Почнаа по малце да ги кинат конците што ги држат чеканчињата. Иначе до сеа вкупно се возев 6 пати у двокатниве и супер е се. Само малце се спори. Али ваљда се претпазливи и не се навикнати шоферите.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Во 9ките нови се тргнати. Само не знам како се решиле боцата за гасење пожар да ја остават.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ме нервираат вторник и петок зашто има пензионери кој не може да одат а отишле од карпош во аеродром на пазар,Ме нервира ужасно кога на некој му тече нос шмрка а не му текнува палома да си земе,Ме нервира кога на некој така му смрди устата како да нема пари за мастики,Ме нервира кога ќе крене некој рака а под мишка има геометриски фигури а ова се почесто го има кај некој дотерани теткици.А највеќе ме вади од такт кога во гужва ке земе некој будала ќе застане позади некоја девојка,жена и се трие од неа .

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Ме нервираат вторник и петок зашто има пензионери кој не може да одат а отишле од карпош во аеродром на пазар,Ме нервира ужасно кога на некој му тече нос шмрка а не му текнува палома да си земе,Ме нервира кога на некој така му смрди устата како да нема пари за мастики,Ме нервира кога ќе крене некој рака а под мишка има геометриски фигури а ова се почесто го има кај некој дотерани теткици.А највеќе ме вади од такт кога во гужва ке земе некој будала ќе застане позади некоја девојка,жена и се трие од неа .
Wau, dodeka go citam ova.... abe kosa mi se kreva.... brrrr... grozno e stvarno....

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Не знам дали ЈСП вработува кретени или произведува кретени. Вчера одам да си извадам слободна. Имам барање заверено на студентски кај што пишува потпис има потпис, кај што требаше печат да има (позади на сликата и пола на барањето) си има и индекс со запишан зимски семестар. Јас добар ден, таа ништо. И дадов се, проверува - ми го преврти цел индекс, го гледа барањето, ја гледа сликата и одеднаш и текнува: "Доле немаш печат!". И викам: "Па ете горе пишува печат има, на сликата позади има, индекс со запишан семестар, што е проблемот?" Вади друго барање, и ми вика еве овде има и доле гледаш. И објаснувам уште еднаш дека не е до мене, дека тие згрешиле ама што е толку битно. Ми ги враќа документите и ми вика "Да земеш печат и тогаш да се вратиш, ете на тоа барање има." Мене ми пукна филм и и викам: "Добро, а како јас да идам на факултет во понеделник?" Она: "Па ќе си идеш и нека ти стават печат" и јас веќе покачив тон зашто беше крајно некултурна и и викам "ДОБРО ЖЕНО КАКО ДА ИДАМ ЈАС ВО ПОНЕДЕЛНИК НА ФАКУЛТЕТ, НЕМАМ СЛОБОДНА!" и не знаеше што да ми рече пак она со тоа дека на тоа барање имало и дека мора и кај мене да има. И реков дека се Бог да чува, мајки шајки и отидов на следната билетара што е на 5мин од оваа. Таму - Добар ден - Добар ден! Дадов се тоа, ме праша само дали е за градски линии и ништо друго. Цел ден ми го усра таа кретенката, се ми тргна наопаку. Не знам само како не ја фатив од надвор да и ја треснам глаата од тоа стаклото.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.109
Зајче, ЈСП отсекогаш било збирутљак. Пола кадри им се соодветни за работните места на кои се поставени, ама другата половина, не би ги пуштил ни на нива да копаат.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Талибанцине што се качуваат кај Мавровка ги испокршија отворите за клима

Kajgana Shop

На врв Bottom