Battlefield 3

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Ај аднете ме на origin.
old_School_mk ми е никот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Зависи од резолуција/сетинг и слично, за ултра ти треба многу system ram/Vram.
--- надополнето: Sep 30, 2011 12:54 PM ---
Changelog за најновиот абдејт..

We have distributed a server side update with the following changes:

- Terrain destruction disabled, because it causes problems with people crawling around under the map. We have a proper fix for this in the retail game, but chose to simply disable it for the OB

- Preround is fully activated: 8 players required to transition from preround to in-game; when 8 players are reached, the start-timer is set to 10 seconds

- Fixes for the most common game server crashes reported over the past 48 hours

- Fixes for end-of-round progress reporting to Battlelog (so players will see their progress more detailed on Battlelog)

The Server Providers have been instructed to deploy before Fri Sep 30th, 0800 UTC (when it impacts players the least).

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Сега видов на нет, процесорот ме заебава, еден тип со 4850 и Phenom II X4 945 ја игра на хај без AA на иста резолуција и му оди ко путер. Значи треба да му мавнам еден оверклок.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ах немам шанси, на оваа плоча и 4 плочки рам, јас би рекол ако стигнам до 3Ghz стабилно одлично ќе биде :pos:
Нормално со друг кулер/паста, во план ми е Thermalltake Contac 29 и AC MX-4.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Мене конфигурацијата ми е Intel i7 2630qm, 6GB DDR 3, Ge Force 540m 1gb. Играм на textures high и се другото medium со некаде 50fps (иако треба да тестирам тоа денес). На high ми иде со некаде 25fps, а Ultra 15-20. Имам чувство дека треба подобар fps да ми вади на high/ultra ама изгледа оти станува збор за лап топ па тешко ги процесира тие работи.

Инаку никот ми е MkdTiger и веќе аднав некои од тука.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мене конфигурацијата ми е Intel i7 2630qm, 6GB DDR 3, Ge Force 540m 1gb. Играм на textures high и се другото medium со некаде 50fps (иако треба да тестирам тоа денес). На high ми иде со некаде 25fps, а Ultra 15-20. Имам чувство дека треба подобар fps да ми вади на high/ultra ама изгледа оти станува збор за лап топ па тешко ги процесира тие работи.
Графичката е тесно грло овдека :)
--- надополнето: Sep 30, 2011 1:31 PM ---
BTW пожелно би било и на Battlelog да се аднеме, за да ако сакаме да влеземе во исти сервери полесно да се направи, инвајт од commans center и готово :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Графичката е тесно грло овдека :)
Па и јас тоа прво помислив... затоа што рамот си е тој стандард додека се двоумев меѓу процесорот и графичката, иако ова второво повеќе ме влечеше. И двете се mobility односно наменети за лап топ па неможам точно да им одредам јачина. Инаку GeForce GT 540m е fast-middle class, односно 2ра класа во категоријата на графички за лап топ.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Лимит преминат неможеш да ја симнеш? :D

ваљда пред да искочи официјално, т.е на 25ти oктомври
Да да ...али ми дое преку глава ова со лимитов и си го земав net 20 пакетот сеа од 1рви ќе ми почне(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom