DarkLord
Невиден малер
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 941
- Поени од реакции
- 247
И двете ти се најсигурни,и да купувам.А која е најсигурна страна за пазарење на итернет Амазон Ebay или некоја друга ??И дали купувате од интернет ?
И двете ти се најсигурни,и да купувам.А која е најсигурна страна за пазарење на итернет Амазон Ebay или некоја друга ??И дали купувате од интернет ?
ногу се мали шансите за ваа измама и мора да дадеш и ти придонес и ризикуваш добивка...а со амазон можеш анлимитед профит да направеш нема шанси да тефанат ,не ги добиваш тие пари пример 1000 долара одма туку за 1-2 месеца постепено...кој сака повеке да знае ппТе сваќам што сакаш да кажеш но има повеќе начини за измама.
Како да го жртвуваш Ebay акаунтот за 2500 евра
Најпрво, регистрирај се на Paypal и комплетно активирај го акаунтот. Истото направи го и на Ebay. Следен чекор е да го направиш истото со уште неколку другарчиња. Битно е да имаш барем 4-5 комплетно активни акаунти кои можат да повлекуваат пари.
ДОВЕРБА
Многу битен дел. Од сите акаунти нарачајте од Ebay нешто ефтино. Долар-два, и почекајте да ви стигне. Ете, ако не знаете што, нарачајте семенца за зелка. Тие се обично поефтини од долар. Ова го правите за во вашата историја да направите активни трансакции. Ако првата трансакција одеднаш ви биде 2500 евра, ќе биде сомнително и акаунтите ќе ви бидат блокирани уште пред да ги повлечете парите. Многу битно е да направите неколку трансакции, за да имате било што во записник.
Следен чекор е да стекнете малку репутација на Ebay. Од САМО ЕДЕН акаунт продајте две-три работи. Нека не биде тоа нешто многу ефтино, одберете средна цена. Мобилен некој, апаратче од дома, околу 30-40 долари. Тоа е за да добиете Feedback од купувачите. Погрижете се тој да биде позитивен - за операцијава ви треба 100% feedback....
Сега следува најбитноит дел ИЗМАМАТА. Но тоа нема да го напишам од разбирливи причини.Со ова можете да заработите до 3000 евра.Ако ја надмините сумата ке бидете сомнителни.
Уште еднаш потенцирам дека текстов не е целосен и го нема најбитниот дел измамата
За регистрирање веќе на Пејпал не можи, можеше со старите картички затоа што кодовите беа Словенски, а сега овие новите се со македонски код и затоа, ако ти пишуваш Словенија кај нив му излегува Македонија.Јас па никако неможам да ја врзам висата од тутунска со пајпалот,иако се имам регистрирано со словенски профил.Некој да не знае чаре да не треба нова Виса да вадам? Висава ми е извадена во мај месецов,ми вика пај пал дека мојата земја не е на листата на земји кои користат Пај Пал...
https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full&locale.x=en_GB^
Не ќе биде лошо да поставиш линк до овој сајт, бидејќи на официјалниот сајт со полиси на PayPal јас не го најдов ова.
Ок,бидејќи слушам некој имало измами и нешто слично .И двете ти се најсигурни,и да купувам.
Имав и јас проблем,зимата кога фатија снеговите и пола Европа беше со снег. Ми доцнеше едно убави 30+дена.Ок,бидејќи слушам некој имало измами и нешто слично .
Не моѓуче па кажаа на вести дека до крајот на годината....Знаете ли зошто ПејПал нема да дојде скоро во Македонија
Службата за сајбер криминал е сигурно многу ефикасна во Буркина Фасо,Еритреа,Џибути и ДР Конго па тие се на листата на ПејПал.Абе не заебавај...Можеби и имаме служба за сајбер криминал но во пракса колку е тоа возможно во нашата напатена државичка тука спаѓаат и Косово,Србија и Црна Гора.
Ти држи вода теоријата.Значи не е проблем ПејПал проблем сме ние.
Можеби и имаме служба за сајбер криминал но во пракса колку е тоа возможно во нашата напатена државичка тука спаѓаат и Косово,Србија и Црна Гора.